Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavojka
    09. Rujan 2015. 13:02

Branchi, divan ti je bebin kutatk, a bome i bušica! Tako se i meni moja uvijek cini uzivo veca nego na slici, pogotovo kad se zavalim na kauc ili stolicu pa ju gledam odozgora :))

Ja nisam jos radila briseve, ali idem u petak na pregled pa cu bas pitati kad ce me to slati.. Jeste to radili kod svog ginekologa ili u bolnici? Meni cijelu trudnocu vode u Petrovoj pa ne znam mogu li tamo i te famozne briseve obavit?

A epi, iskreno, ja se od cijelog poroda samo nej i bojim, ne volim da mi neko prčka po kični ili nesto, kao sto i ne volim kad stvari nisu pod mojom kontrolom, a cini mi se da takva anestezija to i radi.. A opet, puno mojih prijateljica kaze da im je puno znacila.. Na kraju balade sam odlucila ne razbijat glavu time, i jednostavno napraviti sto mi doktori kazu da je bolje u trenutku kada se stvari krenu dogadjati..

Ashley
    09. Rujan 2015. 13:03

stigli mi rezultati ogtt na mail, a valjda su u redu...ne znam, ne kužim se u to, možda se trebalo smanjiti nakon 120 min, a ne povečati, ali tko će ga znati , umorna sam i kasno kopčam pa tako kasno kopča i moja probava  .
    Ako koja od Vas zna što o tome više nego ja, guknite. Ne da mi se zvati gina, jer mi se definitivno ne ostaje u Zg dok nemam wc, tuša, vode i slično.

glukoza /vrijeme /rezultat/ referentni interval
    OGTT - 0 min-  4.5 mmol/L < 5.1
    OGTT - 60 min 4.8 mmol/L < 10.0
    OGTT - 120 min 6.5 mmol/L < 8.5

Postala sam pravi Robinson Crusoe (bez tekuće vode i kanalizacije)/trudnica nomad(roba, cipele, kozmetika, banana, laptom, pa i jaje...neka se nađe ako zatreba. Trebam još torbu pripremiti, a to ću od sutra u Zadru (ok, prekosutra, ako sutra putujem, definitivno sutra neću u šoping)

E da, simpatična sam iskustva imala na Pagu. Gledaju me poznanici/susjedi/ prijatelji i čudom se čude (ne to što sam trudna, to su skužili još u 6 mjesecu, nego tome kako sam uopće došla sama autom, pa što se ne bojim i slično). A čega bi se bojala? Ako dobijem trudove, nazovem hitnu (nisam jedina trudnica dolje na moru udaljena 50ak km od bolnice, što bitek rekle otočanke koje rađaju u helikopteru...).
    Frendica me pita " A što ćeš ako rodiš prije nego dođe hitna?" A ja na to :" biti ću sretna i presretna jer to samo znači da ću imati vrlo brz i vrlo lak porod"

Branchi
    09. Rujan 2015. 13:08

Plavojka, meni je moj ginic radio bris, ali kad sam zadnje bila na pregledu u Petrovoj, jedna curka je izasla sa stapicem u epruveti sa pregleda pa ocigledno to rade i tamo :)

Ashley, da, ljudi vole svasta komentirat, ali super im je tako smireno i smisleno odgovoriti :) meni je to bas super kad netko pita nesto sav u strahu, a ja cool oko toga.
    mislim samo mi treba da mi netko sa strane jos nabija nervozu :)

plavojka
    09. Rujan 2015. 13:10

Ashley, moj nalaz je bio sličan, isto je rastao (prvo 4,2, drugo 5,3 i zadnje 5,9) i u Petrovoj su bili s tim zadovoljni, tako da vjerujem da je onda i tvoj skroz ok! 

I skroz te razumijem s voznjom, i mene isto u cudu gledaju kako jos vozim "i to jos s tolikim trbuhom" :))
    Odmori veceras, i uzivaj na moru, kazu da ce iduci tjedan biti krasan, pravo bablje ljeto!

lilianaa
    09. Rujan 2015. 13:23

E cure moje, nije me bilo tjedan dana na forumu, i to zato jer su me ostavili u bolnici. Termin mi 14.10. medutim, ja dosla otvoriti porodiljni i ginekologinja me isla pogledat, kad ono cujem "Ajme, glava, na tri prsta, pa draga ti se mozes svaki cas porodit! Hitno bolnicko lijecenje" Ja onako, u soku, nemogu doci k sebi. Pita me jel me sta boli, rekoh ne. Oni mene na ctg, ono trudovi do 80, a navodno 100 porod. 

Stavili me na infuzije pa cordipin tablete, pa opet infuzije pa tablete i nakon tjedan dana tamo, oni mene pregledaju, a ja uopce nisam otvorena, samo uloziva za vrh prsta. Otpustili me doma uz strogo mirovanje i tablete i da pricekam bar 37.tt jer sam po njihovom tada u terminu (37.-40.tt je ok za radanje, onda nije nedonosce). Dobila sam inekcije za razvoj bebinih pluca i sad samo odmaram, vjerujem da cu odahnuti nakon 23.9., tada mi je 37.tt. 

Dobro da sam spremila torbu za bolnicu jer uistinu, nikad covjek ne zna sto ce se dogoditi. Zelim vam svima srecu s porodima i da sve prode u najboljem redu, i vama i meni. Saljem puse svima, cestitke novopecenim mamama a nama s komplikacijama neka dragi Bog pomogne. Pozdrav 

Cvarak
    09. Rujan 2015. 13:26

Ashley nalazi su ti super!!! Nemogu bit bolji!!! Slobodno navali po cokoladi!!! ;))) vidim da ti dns treba hehe... Ja sam popizdila sad u tramvaju,koliko su ljudi nekulturni i neobzirni! Nebi ti se niko digo,aj jedna zena kaze pa digni te se trudnica,a druga pa mlada je moze ona stajat,jel vam zlo jel vam zlo....ma ja njoj onak hladno navikla sam se da se ljudi ne dizu trudnicama a jel meni zlo ili ne ko da je to vazno!!! Eeeeee smradovi svi!! Ovaj nas narod nepismen,neljubazan,nekulturan..... Sta ona meni ima govorit ona je mlada ,od kud zna koliko ja imam god.i necu bit trudna brate sa 60g pa da mi kazu ovo je stara trudnica....fujjj kak sam samo ostala mirna da mi je aad tu svasta bi joj rekla uffff!!!!

Cvarak
    09. Rujan 2015. 13:26

Ashley nalazi su ti super!!! Nemogu bit bolji!!! Slobodno navali po cokoladi!!! ;))) vidim da ti dns treba hehe... Ja sam popizdila sad u tramvaju,koliko su ljudi nekulturni i neobzirni! Nebi ti se niko digo,aj jedna zena kaze pa digni te se trudnica,a druga pa mlada je moze ona stajat,jel vam zlo jel vam zlo....ma ja njoj onak hladno navikla sam se da se ljudi ne dizu trudnicama a jel meni zlo ili ne ko da je to vazno!!! Eeeeee smradovi svi!! Ovaj nas narod nepismen,neljubazan,nekulturan..... Sta ona meni ima govorit ona je mlada ,od kud zna koliko ja imam god.i necu bit trudna brate sa 60g pa da mi kazu ovo je stara trudnica....fujjj kak sam samo ostala mirna da mi je aad tu svasta bi joj rekla uffff!!!!

lilianaa
    09. Rujan 2015. 13:27

P.S. Otpustili me uz dijagnozu Lazni trudovi. Navodno ih sve zene imaju u 8.mj trudnoce kao priprema tijela za porod, samo eto, prosla sam tako kako jesam. I da, NE MORAJU VAS boliti, ja ih uopce nisam osjetila. Nema veze, jedno vise iskustvo, vidjet cemo kako ce zavrsiti. Nadam se u najboljem redu, idem odmarati, uzivajte 

plavojka
    09. Rujan 2015. 13:31

Ajme lidija dobro je to sve proslo, mogu zamislit koliko si se zabrinula!
    Drzi se i odmaraj, imamo i mi jos malo, ali ta 2 tjedna cemo izgurati.. 
    Drzim fige, cuvaj sebe i trbuscic! 

Cvarak meni se jucer prvi put dogodilo da mi se nitko nije ustao u tramvaju, i stvarno mi nije bilo svejedno.. Bila je guzva i bas me je bilo frka da me neko ne nabije ili da tramvaj naglo zakoci..

lollipop
    09. Rujan 2015. 13:51

hej cure...uf dugo me nije bilo...
    ugl danas termin, na pregledu cervix 1 cm, otvorena 2,5 cm i uz moju suglasnost dr me otvorio na 3 cm, pogledao plodnu vodu...kontrola za 2 dana a nada se da se nećemo tada vidjeti jer će bebili već biti vani...
    eto sad imam neke trudove, ctg je očitavao trudove ali sad su jači...pa vidjeti ćemo...
    držite mi se ženske 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.