Hej cure...
Ja sam takoder pocela sakupljat strahove..hehe... Niti me nije toliko strah poroda jer mislim da kad pocne ce me adrenalin oprat i onda ce mi samo u glavi bit sa sta prije sve zavrsim...ali me strah kao sta je neka od vas vec napisala da necu prepoznat prave trudove, pa da necu stic na vrijeme do bolnice posto imam oko 45 min do bolnice... Pa mi kroz glavu prodje da nedaj Boze nebi doslo do nekih komplikacija sa bebicom ili samnom...i tako... Ali vjerujem da nas pomalo sve peru neki strahovi... Vj je i normalno to...hehe( tjesim se )
Ma moramo samo razmisljat pozitivno i sve ce bit ok...mora!!
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
I mene je sad pocelo biti strah poroda kad znam da je blizu.
Danas cijeli dan na mahove imam bolove u donjem dijelu ledja koji se sire u trbuh. Ne cine mi se ko BH kontrakcije jer ipak bole. A opet, ne bole toliko jako koliko mislim da trudovi bole i nisu bas u jednakim vremenskim razmacima.
Tako da ne znam... vidjet cemo hoce li se smiriti po noci.
Uopće još ne razmišljam o porodu. U fazi sam keep calm and relax. Uz to sam se danas kupala, ronila, sunčala, odmarala...
Mandre na Pagu su pravi mali raj.
Oduševilo me podmorje da sam nakon sezone pronašla na dvadesetak metara od obale 2 periske, nekoliko koralja, brdo običnih i dubinskih ježeva, vidjela hobu i bezbroj riba + bonus crni jadranski Hippocampus Hipocampus tj. morski konjić.
Ok...ovo je trudnički forum i mi smo sve buduće mamice jesenskih bebica.
Ništa još nisam pripremila, stan se još uvijek adaptira.
Bit će gotov krajem sljedećeg tjedna. Nakon toga se intenzivno posvećujem pripremanju torbe.
Mali je okrenut za porod, migolji se svakodnevno. I sada se kreće. Trbuh se točno očitava kako se on nogicama i rukicama odguruje.
Ne treba se bojati, porod je prirodna stvar i sve mi ćemo znati da je to to kada dođe vrijeme.
Keep calm and relax
Bokić svima!
Ashley, baš "unosiš" neki zen sa svojim postom Samo ti uživaj i za sve nas koji nismo sada u mogućnosti.
Ja o porodu baš razmišljam u nekom pozitivnom smislu. Jučer sam gledala malo filmić o porodu i nisam se nadala da ima toliko krvi. Ali dobro, nije da ću vidjeti šta se dolje događa Spremana sam na sve, ali samo da moj mali miš bude dobro... Čitam onu knjigu o trudnoći od klinike Mayo i pripremam se psihički na sve moguće ishode.
Meni je mali cijelo vrijeme glavom dolje. Na svakom pregledu je bio, tako da se nadam da se neće baš sada okrenuti. Nekad me onako čudno "čeprka" dolje. Baš imam osjećaj kao da ručicama ruje i traži izlaz van, hahahahha
E i što se tiče lažnih i pravih trudova. Na jednom predavanju nam je doula rekla da kada krenu trudovi i nismo sigurni jesu li pravi ili lažni, trebamo se utopliti. Najbolje pod tuš sa toplom vodom. Ako trudovi stanu, lažni su, a ako nastave i to jačim intenzitetom- to je to I lažni traju manje od 40sec i dolaze u nepravilnim intervalima, dok je s pravima suprotno. Nadam se da ćemo sve biti u mogućnosti prepoznati ih
Ja sam baš danas bila na zadnjem pregledu kod svoje gin i rekla je da se malac okrenuo glavom dolje, samo nek ostane u tom položaju, ima 2500 g i kaže da je krvna slika ok, napravila bris i sad za dva-tri tjedna trebam u vinogradsku, ja ću se naručiti mailom, nisam iz Zg pa mi se baš ne da ić u grad samo se naručivati :D
Jutro cure.
Nije me bilo neko vrijeme ali vas stalno citam.
Nenana cestitam na dolasku malog Lovre i zelim ti brz oporavak.
Moj sljedeci pregled je tek 15.9. pa cemo vidjeti jel se curka konacno okrenula.
Za zgaravice sam otkrila Rennie tablete i spasila se. Konacno po noci spavam.
Curka me mlati msksimalno ali cim tata ili braco stave ruku na busu ona se smiri. Blago meni.
Robica je oprana i speglana, kinderbet u dijelovima, stvari za bolnicu kupljene ali jos uvijek po ormarima
Vidjela sam da ste spominjale odabir pedijatra. Uzmite u obzir da se kod nekih pedijatara ceka maaaalo duze na pregled (kod nekih i po 2-3 sata) pa uzmite u obzir i placanje parkinga. Mi smo u Sestinama kod dr. Smiljanic-Gabersnik i zadovoljni smo.
Uzivajte i javljajte se s novostima.
Mene opasno hvata "gnijezdjenje" :). Opet sam isla preslagivati bebin ormar i sve sam sad slozila po velicini i nekakvom logicnom rasporedu i cak sam nalijepila oznake gdje je sta da se i mu moze snaci. Popeglala sam joj i slozila robicu za prvih godinu dana, s tim da joj je samo obo najmanje u ormaru a ostalo je po velicinama u kutijama (imamo onaj ormar/komodu iz ikee u koji se stave kutije pa mogu svaku velicinu staviti u svoju). Takodjer joj bas petem navlaku za madrac i jastuk za dojenje...prestrasno. Stan je ko neka tvornica, peglanje, pranje, susenje! Nadam seda ova ludost znaci da cu uskoro roditi
Pozdrav cure, evo meni napokon danas na pregledu radili ctg i gledali otvorenost..ctg uredan,a otvorena tek za vršak prsta..ipak mi gledaju trudnoću tjedan manje..tak da sam tek sad po njihovom 38+5.. još ću se načekat.. idem opet za tjedan dana..
Pupa5 skroz te kužim..ja mislim da imam popeglane robice i do 2 godine a s poda u stanu mogu jest koliko sam ga izribala
Sortiraj odgovore
Najstariji