Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavojka
    03. Rujan 2015. 07:39

Cure, ja odlucila ic pripremat stvari za te dvije torbe, pa daj pomozite, koliko tih jednomratnih gaca i ulozaka da kupim? Cini mi se da ste spominjale da su chicho ulosci dobri, jesam dobro upamtila? A koje gace?

Pupa5
    03. Rujan 2015. 08:30

plavojka

Cure, ja odlucila ic pripremat stvari za te dvije torbe, pa daj pomozite, koliko tih jednomratnih gaca i ulozaka da kupim? Cini mi se da ste spominjale da su chicho ulosci dobri, jesam dobro upamtila? A koje gace?

Ja sam kupila 2 paketa jednokratnih gacica iz dm-a, 2 paketa vir 80 i jedan paket chicco. Kasnije sam cula da su bolje one gacice kao mreza, pa radije kupi te

Branchi
    03. Rujan 2015. 08:34

nenana cestitam!!!! to je jedna velika beba, nije cudo da je duze trajalo - pisi nam kad stignes detalje, sve smo nestrpljive i uzivaj u druzenju sa bebicom :))))
    ...kakva je hrana u bonici? ;)

vracaju nam se i izgubljene jesenske mame hehhehe, welcome didi, znaci i ti ces svaki tren :))) maca je dobra priprema za bebu, ja imam macu i psa :))

sta je sa kosee, ona se isto duuuuugo nije javila??

plavojka, ja sam uzela 3 paketa vir ulozaka, svi hvale njih i chicco. za chicco je komentar da su veci pa nekima bolji. tako da curke nekad uzmu chicco za bolnicu, vir za doma kad se smanji to sve ili jedne za sve (ja cu evo samo vir jer sam ih prvo kupila pa sta sad).

jednokratne gacice imas u dm-u i ljekarni. ja sam uzela ove iz dm-a, u pakiranju je 5 komada. to mi se cini dosta + uzela sam par komada pamucnih gacica koje su mi starije, ali u dobrom stanju i malo vece, ako ce mi one vise odgovarati (nece mi biti zao ako cu ih baciti poslje).
    ove u dm-u su kao velki broj, mislim 42-44, ali nisu tako velike, otvorila sam ih da vidim, da me ne sokiraju tamo :)
    vele da je dobro staviti jedne u torbu za radjaonu pa sam ja tako i stavila

Ljubav2
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:12

nenana, čestitam od srca :) Znala sam ja da ćeš ti probit led :D mazite se i uživajte

Cure, mene evo tjedan dana prije termina uhvatila prehlada :( kašljem užasno, sve me boli od kašlja..i trbuh od naprezanja i pluća i glava :(( .. kišem, nos pun, grlo me bolilo jučer.. kuham si čaj od sljeza i jučer sam popila lekadol jer sam imala osjećaj da će me temperatura uhvatit.. ima li tko kakav savjet šta da još uzimam da mi brže prođe ili da odem kod doktorice po antibiotik.. ne znam ni sama ://

Pupa5
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:12

Ljubav2

nenana, čestitam od srca :) Znala sam ja da ćeš ti probit led :D mazite se i uživajte

Cure, mene evo tjedan dana prije termina uhvatila prehlada :( kašljem užasno, sve me boli od kašlja..i trbuh od naprezanja i pluća i glava :(( .. kišem, nos pun, grlo me bolilo jučer.. kuham si čaj od sljeza i jučer sam popila lekadol jer sam imala osjećaj da će me temperatura uhvatit.. ima li tko kakav savjet šta da još uzimam da mi brže prođe ili da odem kod doktorice po antibiotik.. ne znam ni sama ://

Ja sam ti taman prebolila tu prehladu. Vazno je da znas je li virusna ili bakterijska (vjerojatno je virusna i ne treba ti antibiotik). Kod mene je krenulo iznenada sa bolnim grlom i prozirnim iz nosa i kihanjem, drugi dan me nije vise bolilo grlo nego mi je samo curio nos i nakon par dana sam pocela kašljati.  Još uvijek kašljem i curi mi nos ali nije strašno, zvuči grozno kad kašljem ali stvarno nije. Već sam nakon 3 dana počela iskašljavati što je znak da ide na bolje. 
    Liječila sam se čajem od slijeza, špricala si propolis u grlo kad me bolilo, paracetamol po potrebi kad me bolila glava (mozda 2 puta) i jako su mi pomogle Zolin kapi za nos. Kao kapi za nos se ne preporucaju u trudnoci ali ja sam ih u trudnoci dobila na recept kad sam imala upalu uha i tad ih nisam koristila jer me bilo strah i nije mi nos bio zastopan. Sad sam ih koristila samo pare dana i to max 2-3 puta na dan po jedan "špric" u svaku nosnicu, od toga ti ništa neće biti. Čitala sam da se kapi ne propisuju u trudnoći jer su ljudi neumjerni i onda ib spricaju non stop a one suzavaju krvne zile i nisu dobre za bebu, ali ako ih naspricas 5-6 puta i zbog toga mozes disati bolje je to nego da ne mozes disati ni spavati. 
    Uglavnom, ako ti iz nosa (i pluca kod iskasljavanja) curi sekret koji nije zelen ili gnojan, onda je virus i pij čaja i jedi limuna i popij si paracetamol ak te boli glava i proci ce. Nema potrebe da se izlazes bolesnicima u cekaoni i pijes antibiotike ako je virus.

Saljem vam napokon i slike busice i naseg minimalistickog kutka za bebu :) Nema jos nicega, uopce ne znam kad bi trebala stavit posteljinicu i to....sve drugo je spremno, odjecica slozena i speglana, kozmetika i pelena spremne i sve, samo taj krevetic djeluje malo golo :)

Ljubav2
    03. Rujan 2015. 08:58

Ja sam uložaka kupila malo više... 5 paketa virovih i frendica mi dala pola paketa onih velikih chicco.. dala mi je i desetak jednokratnih gaćica i ja sam još kupila 10.. te jednokratne gaćice su mi ful ugodne tako da ih planiram nosit i doma pa ih čak možda i još kupim za kasnije :)

U ovu torbu za rađaonu sam spremila samo papuče, vodu i melem.

dada34
    03. Rujan 2015. 12:17

Ljubav2

Ja sam uložaka kupila malo više… 5 paketa virovih i frendica mi dala pola paketa onih velikih chicco.. dala mi je i desetak jednokratnih gaćica i ja sam još kupila 10.. te jednokratne gaćice su mi ful ugodne tako da ih planiram nosit i doma pa ih čak možda i još kupim za kasnije :)

U ovu torbu za rađaonu sam spremila samo papuče, vodu i melem.

ja sam u tu manju torbu stavila spavacicu, papuce, manji rucnik, gel za tusiranje, wc papir, vlazne maramice, 1 paket vir80, jednokratne gace, melem, vodu i 2 energetske plocice.. to je prema popisu koji mi je dala patronazna

nenana, cestitke na Lovri 

Naanaa2
    03. Rujan 2015. 09:43

Nenana, čestitam! Probila si led! :)

Cure, imam jedno pitanje. Već nekih 10-ak dana, ujutro oko 5-6 sati imam kao menstrualne bolove u donjem dijelu trbuha. Traje nekih 10-15 min, pa onda prođu i onda cijeli dan ništa. I to bude par jutara za redom, pa onda ništa, pa se onda pojave opet par jutara. Po vašem mišljenju, da li su to kontrakcije ili je to normalno za 9. mj trudnoće? Čudno mi je što mi se javljaju samo ujutro, i to dok sam još u krevetu, a onda ništa tokom dana. Bila sam na ctg-u, nije zabilježio nikakve kontrakcije.

Oliva4
    03. Rujan 2015. 09:47

Naanaa2

Nenana, čestitam! Probila si led! :)

Cure, imam jedno pitanje. Već nekih 10-ak dana, ujutro oko 5-6 sati imam kao menstrualne bolove u donjem dijelu trbuha. Traje nekih 10-15 min, pa onda prođu i onda cijeli dan ništa. I to bude par jutara za redom, pa onda ništa, pa se onda pojave opet par jutara. Po vašem mišljenju, da li su to kontrakcije ili je to normalno za 9. mj trudnoće? Čudno mi je što mi se javljaju samo ujutro, i to dok sam još u krevetu, a onda ništa tokom dana. Bila sam na ctg-u, nije zabilježio nikakve kontrakcije.

ja imam često te kao menstrualne bolove..i uglavnom su mi ujutro (evo baš me jutros tako čopilo i još mi malo i jedan dio leđa pa sam pomislila da su počeli trudovi )

ne znam s čim je to povezano, uvijek se beba normalno miče bez obzira na to pa me nije nešto strah bilo..

Oliva4
    03. Rujan 2015. 09:44

Jutro cure, nadam se da ste se naspavale barem malo

jednokratne gaćice sam ja kupila u mulleru..tamo ima veći izbor brojeva nego u dm-u i otvorila sam jednu kutiju čine mi se dobre..
    e i ne znam jeste li već pričale o tome, al kad sam već kod mullera, imaju odlične grudnjake za dojenje..dođu oko 70kn..kupila sam jedan i u h&m-u, ali taj je bio 130 kuna pa mi bilo žao što sam dala toliko novaca, a ovdje sam mogla 2 kupit za tu cjenu.. :P

Fluffy2
    03. Rujan 2015. 09:45

Nenana pridruzujem se cestitkama!!    

Kneginja prepreslatka je nalja!

Fluffy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI