Pupa ja bojim kosu od pocetka! Istrazivala sam, i ne postoji ni jedno istrazivanje koje pokazuje neku stetnost.. Plavusa sam, pa mi se izrast grozno vidi tako da sam se nastavila farbati.. Jedino se ne farbam tako cesto kao ranije (3-4tj) vec se sad farbam negdhe svaki 5 tj..
Bila sam jutros u Kozmu, i ko da sam pala s marsa, ostala u soku od tilikog izbora pelena, maramica i drugih cuda.. Uopce nisam znala sto kupiti, spasila me prodavacica koja je bila full ljubazna i ima troje djece pa mi je savjetovala kaj da sve kupim..
Koje vi pelene planirte koristiti? I vlazne maramice (ono kad niste doma i nemate dostupnu vodu)?
Stvarno se moram bolje informirat, meni je to sce jedna velika nepoznanica i dalje :(
E da i tetra pelene su na snizenju, one od Lole, 6 komada je sad 77 kuna
I ja se farbam, tj. radim pramenove, prosječno svakih 8 tjedana (imam tamnu kosu, a pramenovi su plavi). Pitala sam i ginekologa i frizerku , nema dokazanih štetnih stvari zbog stavljanja pramenova. Kako sam radila prije tako sam nastavila i u trudnoći.
Također se nisam prestala šminkati, depilirati, lakirati nokte, mazati kremama...radila sam tokom cijele trudnoće sve što i prije trudnoće ( koristim Nivea, Vichy, MaxFactor i sve ostale kozmetičke marke u tom rangu, te prirodne kreme što ih šogi radi, uz Biobazu protiv strija, ali ok ona i je za trudnice).
Koristila sam zaštitni faktor 50 dok sam bila na moru (za lice i tijelo+ : šešir, naočale i suncobran dok sam na plaži)
Nisam niti ja dobila lineu negru
Plavojka , planiram koristiti višekratne, ali za prvih mjesec-dva jednokratne, iskreno nemam pojma, otići ću u Dm ili kozmo ili miller i kupiti neke najmanje, pitati ću prodavačicu, a što se cijene tiče, kao i za sve ostalo, ne smatram da je najskuplji proizvod i najbolji, već neki srednji cjenovno bi mogao biti zadovoljavajući. Vjerojatno ću isprobati i promijeniti nekoliko različitih, dok ne nađem zadovoljavajuće. Mislim da je to sve individualno, kao i higijenski ulošci-isprobala sam sve što se nudilo, ali uvijek se vraćam istima (navika i sigurnost koju sam stekla tokom godina).
Lidija, hvala na riječima utjehe Nadam se da će to ipak biti na kraju veliki pravi dečko. Pitala sam doktora jel da ja počnem više jesti, pa mi je rekao da to nema veze A bila sam spremna natrpavat se hranom
I ja sam imala istu takvu stolicu. Kašastu i nekoliko puta na dan. Pa sam se sva prepala da to nije ono čišćenje ko pred porod. Onda dva dana nisam pila Mg i nisam ni išla na WC. Tako da sam skužila da je od toga. Ali kako sam prestala na ta 2 dana tako se i to nekako ustabililo.
Ja imam pitanje za taj steznik. Gdje to kupite? Jel se to stavi odmah, odmah nakon poroda ili kako? Nosi li se cijeli dan, i na spavanju? Ima netko neki link za te steznike?
Hvala puno, puno
PS. Nemam ni ja linea negru
Oo kako su se mamice raspisale ..Moj pupak je uvijek bio udubljen- a sada nestaje tj. rupica je sve manja i manja
Lineau negru nemam i trbuh je stvarno lijep, ali zato sam otkrila strijice po šlaufićima i po unutrašnjoj strani bokova - to je od prije par dana, do sad ništa i samo odjednom, ali nema veze-s time ću se baviti kasnije, kad uhvatim ritam s malim i kada uspijem naći vremena za sebe - hahahah, imam osjećaj kao da se već sada uvjeravam samu sebe u nemoguće
ali ipak mislim da je uz dobru organizaciju sve moguće!
Magneziji više ne pijem jer sam u 38tt, a kao ne preporuča se poslije 36tt tako da sa imama alo problema sa probavom, ali ništa strašno..trenutno sam na +12,5kg-13kg i super sam zadovoljna jer sam mislila da ću biti na +20kg ukupno..
Pojas sam naručila preko ebaya za 4,5 dolara jer nema smisla davati toliko nove u našoj lijepoj RH, ovo je link: http://www.ebay.com/itm/Maternity-Wear-FDA-Approved-Maternity-Support-Belt-Pregnancy-Belly-Back-Brace-/271793397578?hash=item3f48261f4a
-može se nositi i u trudnoći i poslije preko kukova i zdjelice: This item can be used not only as a pregnant support belly belt but also a postpartum hip recovery belt. - Ja ga nosim samo kad idem u šetnje (da se moji mišići skroz ne opuste), a za poslije trudnoće planiram nositi i običan steznik koji sam našla kod bake u ormaru - nije na čičak samo se obuće i navuće ..Poslije poroda mislim da treba pričekati s nošenjem 1-2 tjedna (provjerite s gin) a poslije se preporuča nositi ga što više i duže, neke žene i spavaju s njim par mjeseci..npr. to je izjavila i Jessica Alba.hehehe: "I wore a double corset day and night for three months. It was brutal; it’s not for everyone.” However, she went on to say it was "sweaty but worth it."" - !Napomena - trbušni mišići se vraćaju samo vježbom
pozdrav svima :)
ja sam bila stala s farbanjem dok nisam usla u 6 mjesec, a od onda sam se farbala nakon opet mjesec i pol, to mi se cini ok.
kremu sam srezala na samo bademovo ulje, dezice isto prilagodila itd.
magnezij pijem onaj direkt, super mi je, ginic mi rekao da prestanem u 36 tjednu tako da pijem jos tjedan i pol :) mozda mi to radi dobru ravnotezu sto se tice stolice jer pijem i zeljezo :)
plavojka mene isto brine da kak cu sve to znat pa sad planiram svaki dan surfat ponesto jer mi prolazi kroz glavu brdo toga (situacije u prvom mjesecu, kako sprijeciti grceve, kako ublaziti grceve, hendlanje glavice nakon rodjenja, vitamini D3, dude, bocice odrzavanje, ciscenje, priprema..miljon pojmova o kojima nemam pojma :D ).
Zdravo cure
Sto se tice steznika, ja sam skuzila da se nosi samo ako vam je dijagnosticirana diastasis recti (odvajanje trbusnih misica). U protivnom se misici naviknu da ih pojas podrzava i onda se ulijene. Zato nas u rodilistu pregleda fizijatar i savjetuje da li trebamo pojas ili ne.
Sto se linee negre tice, ni ja je nemam, a pupak mi se od udubljenog sad prakticki izravnao. A trbuscic je sve veci, ali bas mi je lijep. Hehe. Volim svoj trudni izgled. Makar mi ne bi skodilo jos malo guzice. Sad sam na +5 kg, a beba vec ima 3 kg pa pretpostavljam da sam ja mozda cak malo i u minusu.
Mene i dalje muce hemeroidi. Sad sam u fazi kad toliko bole da ne mogu ni lezati ni stajati ni sjediti. Probala sam Hemopropin, Hemeroprotect, Himalaya kremu, maslinovo ulje s kamilicom, kantarionovo ulje, neki Mama Bottom Balm sa IHerba (mjesavina raznih trava), Sudocrem, Proctis M cepice... nista ne pomaze.
Stvarno me strah kako cu obaviti taj izgon bebe kad mi je i najmanje naprezanje tih misica bolno. Cak ni jednu Kegelovu vjezbu ne mogu napraviti, a da mi ne dodje da zavristim.
To je vjerojatno jer je beba toliko nisko da mi vec tjednima pritisce krvne zile. Ali sad vec stvarno grozno boli..
nenana, imam takav pojas, dala mi ga je frendica, zasada mi stoji u ormaru, mislila sam da je to pojas ako trbuh nisko stoji ili tako nešto, pa ga nisam niti isprobala, nisam znala da služi i za nakon poroda
...ajme, koliko ja toga ne znam
Jutro cure... Ja sam na int stranici od Greenlinea nasla taj neki stezni pojas za 90 kn... Pa cu njega vj narucit ,neznam jos...
Sta se tice lineenegre nemam je ni ja... Al zato imam nekoliko jako sirokih i crvenih strija po donjem dijelu trbuha...a ma..tako mora bit...
Sta se tice pelena mislim koristit tj vec sam kupila od pufisa one jednokratne... Sestra je isprobala svakakve i nakraju je najzadovoljnija sa njima...kaze da malom nikad nisu promocile... E sad se samo nadam da ce i mojoj bebici odgovarat...
Sta se tice vlaznih maramica to sam uzela od pampersa one bijele sensitive...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Pa da taj pojas se ne smije stalno nositi u trudnoći, a za poslije mislim da ne može škoditi.
E da što se tiče farbanja ja sam nastavila - izrast + pramići svaki drugi put..plavuša sam tak da bi bez farbanja bila strašilo, a i gin i friz kažu da današnje farbe ne mogu naškoditi..više škodi udisanje para u friz salonu i veća je opasnost za trudne frizerke nego za nas koje dođemo na sat i pol-dva..a pelene dok su skroz mali sam čula s više strana da zlatne premium pampersice nemaju konkurencije..a veće bebe ih ni nemaju, poslije se pređe na one zelene ili neke druge babylove, puffies i sl.
Još jedan koristan savjet za poslije poroda, pogotovo za cure s hemeroidima i one koje će biti šivane - kupiti šlauf za bebe za kupanje..oni za hemiće u ljekarni dođu po 200-300kn, a ista im je svrha..ja sam mislila čak jedan ubaciti u torbu za bolnicu jer mi je frendica u njemu našla spas..uopće nije mogla sjediti bez njega par tjedana, a ima ih za kupiti po 20kn.
Sortiraj odgovore
Najstariji