Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Naanaa2
    06. Srpanj 2015. 17:25

Zvjezdica, jako mi je žao zbog svega što prolaziš. Ne mogu ni zamisliti što prolaziš. Mogu ti reći samo isto što i cure- misli pozitivno i tako ćeš prizvati pozitivne misli i vibru. I okruži se pozitivnim ljudima. 

Cure, imam jedno pitanje. Nisam ni sama sigurna što da mislim i da li je vrijeme za paniku ili.... Naime, bila sam na ultrazvuku prije 4 tjedna. Beba je bila teška 650 g, pitala sam doktoricu da li je to u redu težina, rekla je da je skoro pa idealna. Onda sam došla tu, vi ste pisale o težinama svojih beba i onda sam skužila da je moj malac dosta mršaviji od vaših beba, i još onda na opisu trudnoće kroz tjedne ovdje na Klokanici kad sam vidjela da bi trebao biti težak oko 700 g me uhvatila zabrinutost. Ostale mjere su mu bile u skladu sa tjednima trudnoće. Malo me smirila jedna također trudna frendica koja mi je rekla da je ta kilaža koju nam doktori kažu prema parametrima ostalih mjera i da to nije 100% točna kilaža i da ne brinem. I ok- tu sam se malo smirila. Ali onda je započelo nešto drugo i sad ne znam jel to povezano i da li je ovo što se sada događa uopće normalno. 
    Uglavnom, kažu kako trudnoća odmiče da su bebini udarci sve jači jer kako beba raste ima sve manje mjesta. Ali kod mene udarci nisu jači, isti je intenzitet kao i prije mjesec i kao prije dva. I uz to udarci nisu uvijek na van. Ponekad, kao npr. danas popodne ih osjećam, da vam tako kažem, na unutra. Kao duboko u sebi. A ponekad osjećam udarce u trbuhu, ne vide se na van, ali ih ja osjetim ako stavim ruku na trbuh. Isto tako, ponekad osjećam kao neke leptiriće i onda mi se na jednom mjestu na par trenutaka trbuh stvrdne, odnosno bude kao tvrda bubla na jednom mjestu. I za par trenutaka prođe. Nije ništa bolno niti nelagodno. Ja mislim da se to možda moja beba okreće i namješta i ta tvrda bubla joj je možda glavica i tu se nađe u tom trenutku. Ali zar ne bih to trebala osjetiti jače, puno jače jer bi beba sada trebala imati preko 1 kg? Ne znam ima li možda kakve veze to što mi je posteljica sprijeda, ali kako beba raste i jača položaj posteljice više ne bi trebao biti bitan, ili to ja samo tako mislim? 
    Oprostite mi na podužem postu, i ne znam dal ste uspjele pohvatati sve što sam htjela reći, ali ako neka prolazi slično zaista bi me smirilo.

Kiara5
    06. Srpanj 2015. 18:09

Nenana mislim da ti je sve ok!! Mene moja beba isto lupka ali kako neki ljudi opisivanju to lupkanje moja je ekstra mirna!! I nisu svima isti udarci... Neke zene cilu trudnocu jedva osjećaju bebu a nekima drob poskakuje!! 

A po pitanju mjera s interneta (to sam i neki dan pisala ovde) moja beba je skoro deset cm manja od toga!!! A moj doktor kaže da je beba bas onakva kakva triba bit!! 
    Ne zabrinjavaj se s internetom, i opet uzmi u obzir da se bebe radjaju neke s 3kg a neke s 4ipo kg a sve je to normalno!!! 

I svaki put kad idem citat nesto po internetu pokajem se!!! 
    Banalan primjer, imam jednu aftu u ustima, i citam o aftama u trudnoci (btw milijun puta san u zivotu imala aftu na koju nikad nisam obraćala pozornost) i sad citam o milijun razloga zbog kojih mogu nastat afte u trudnoci, i imam milijun tih razloga sad kod sebe tipa stres, pad imuniteta, hormoni.... A u užasno sam stresnom razdoblju... 
    I na jednom mistu pročitam da razlog tome moze bit virus u organizmu!!! I djaba sve ovo drugo meni u glavi buba da nisam skupila neki virus!! Zbog jedne glupe afte panika!!! 

Eto, toliko o našem trudničkom mozgu!!

Cvarak
    06. Srpanj 2015. 20:15

Ma nista ne brinite ja isto osjecam bebu ko da lupka unutra ko da osjetim u guzi vibracije 🙊a i isto kvrgicu neku ko da me gura guzim il glavicom isto mi je posteljica s prijeda!! Nekad osjetim malo jaci kik al vise nekako kao unutra!!! I ne brini radi afte ak si imala prije trudnice ok, ja sam vec 3 puta herpes imala,kazu da je tak i beba zasticena protiv toga jer ti imas kao u tijelu te antiviruse sta ja vec znam ;))) ja sam isto jedan dan sva u panici a drugi flegma....ahh mi trudnice ;))

Sanjarica
    06. Srpanj 2015. 20:54

Hej Naanaa evo i meni bebica vec ima oko kilu i nesto(prije tocno tjedan dana je imala kilu).. I takoder njeni udarci nisu uvijek jaki ni vidljivi sta bi se reklo "na oko"... Ja sam se isto brinula jer su mi svi poceli govorit u stilu "joj sad kad te bude udarala tako da ce ti se cijeli trbuh izoblicit...".. I slicne fraze.. Al od toga nista... Tu i tamo se primjeti lagano mrdanje u trbuhu ali nista extra... S time da je meni posteljica straga...pa bi kao trebala to jos bolje vidjet... Ali eto moja beba je malo mirnija i ne udara tako jako...i kad sam rekla to ginekologu rekao je da se uopce ne brinem... Neke bebe se jednostavno slabije osjete i dokle god je osjetis bilo kako nemoj se sekirat i panicarit... 
    A sta se tice tezine beba, ni to si nemoj usporedivat sa mjerama na internetu jer nisu sve iste...svi smo mi drukciji pa tako i bebe... Dokle god je tezina otprilike kako bi trebala bit vjerujem da se nebis trebala sekirat, uostalom gin bi ti vjerujem rekao da smatra da nesto nije u redu... 
    Ali razumijem te... I meni ima dana kad me bez nekog posebnog razloga uhvati panika i neki strah...ali to su valjda te cari trudnoce + hormoni koji nam divljaju pa eto... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Naanaa2
    06. Srpanj 2015. 22:05

Hvala vam cure, smirile ste me. lušam priče od drugih kako bi trebalo biti, pa se odmah uplašim ako nije i kod mene tako.
    Ne znam koliko je moj malac sada težak, ali vagala sam se prije neki dan i malo ostala zatečena što sam u 3 tjedna dobila 4 kile, pa sam sada na +14. Valjda je od ta 4 kg i on sebi nešto uzeo pa je dobio na težini, barem blizu pola koliki je bio. Uglavnom, ostala sam zatečena kilažom jer od kad su ove vrućine ne jedem baš kako bih trebala po trudnički jer nemam teka pa uglavnom idem po povrću, voću i pijem dosta vode. 
    U četvrtak idem na ultrazvuk pa ćemo vidjeti koliko je narastao.

Zara6
    07. Srpanj 2015. 00:08

Zvjezdica žao mi je jako i samo budi jaka, hvala Bogu pa imaš svoju obitelj uz sebe, što bismo mi bez svojih obitelji. Moli za bebu i budi pozitivna zbog nje i samo vjeruj. I čuvaj se naravno, i zbog bebe i zbog sebe same. što god ti je na pameti slobodno nam napiši i mi ćemo te saslušati.

cure, meni je pre pre vruće, zadnja 3 dana nisam stigla na plažu jer sam bila prijateljici na piru pa dok sam došla k sebi, prosidila sam većinu vrimena, gegala se na par pisama i posli paticade pošla doma, dobro sam i izdržala. ali svakako ću se sutra okupati i za vas koje ste još po uredima, držite se!

da vas pitam, koliko vas trudnica je u stalnom kontaktu s nekim psom koji nije vaš? meni treba doći frednica na ljetovanje a ona ne može bez svog beagela - psića, i pitala me maloprije može li i on kod nas u kući biti, da je navika uvik s njom biti i da ona želi s njim doći. e sad, ja voolim pse, ali nisam nikad imala svoga, i ako se taj psić bude valjao po kauču ili po krevetu nezz sto da joj kažem, mene samo strah tih dlaka. sestra kaže da će mi doći sve pomoći očistiti kad frendica ode, nekih 10-ak dana će biti kod nas.

Fluffy2
    07. Srpanj 2015. 00:33

Zara kazi frendici da nema lezanja po kaucu ako mu inace to dopusta. Pas je vjerojatno zdrav pa nema straha, opusti se. Ja imam i psa i macku al samo macku izbjegavam mazit za svaki slucaj.

Znate sta, mislim da ne zelim vise nikad bit trudna ljeti :) Najgori mi je pritisak na pluca uzasno mi fali zraka.

Naanaa opusti se, ja uopce ne pratim te mjere, ako doktor kaze da je u redu u redu je! I nemoj se opterecivat ako ne jedes previse to je sve normalno, bebice sebi pokupe sve sto im treba.

Fluffy

Ljubav2
    07. Srpanj 2015. 08:16

Jutro cure:)

Meni je grozno zbog vrućine... živčana sam, ne mogu se nikako namjestit, stalno me nešto boli.. teško mi se okrenut s jednog boka na drugi a ni apetit mi nije pretjeran pa se doslovno nekad silim jest...

Što se veličine bebe tiče to nemojte brinut.. nisu sve bebice iste kao ni mi odrasli..neke su manje, a neke veće.. problem je ako beba uopće ne dobiva na težini onda se pregledava protočnost itd. ja u četvrtak imam pregled i jedva čekam jer mi je i dečko tu pa ćemo skupa blejit u televizijicu

Moj bebolino je malo bio mirniji sub, nedjelju.. al zato se jučer nije smirio od kad sam se probudila.. osjetila sam ga doslovno cijeli dan i to na van i jako i stalno.. i danas opet vratolomije već od 5 sati
    Svih vas puno pozdravljam i uživajte u hladovini i lubenici

lollipop
    07. Srpanj 2015. 08:33

jutro cure...
    današnja misija mi je preživjeti dan...najavljuju te neke paklene vrućine danas i sutra...dinja je u frižideru, ručak je skuhan jučer navečer, bokal vode uz kauč i valjda ću preživit...
    baš danas i sutra ne idem na more...možda navečer/popodne
    sutra na pregled...nadam se da će i MM buljiti u tv samnom i dr 

što se tiče udaraca...kod mene je sad to više migoljenje, neki put bude baš udarac...dok se namješta izleti tako jedna kvrga pa pogađamo da li je to glava ili guza 

danas odmarajte i ne radite ništa  pijte puno tekućine i ne izlazite van iz kuće 

Ljubav2
    07. Srpanj 2015. 08:41

lollipop, nemam ni ja klimu
    samo ventilator koji upalim tu i tamo da me baš ne napuše po stanu paradiram u gaćicama i grudnjaku pa nekako preživljavam.. dišem na škrge 

kod mene su pokreti kako kad.. isto najviše migoljenje.. zapleše mi cijeli trbuh pa se i ja trzam.. al jučer je bilo i udaraca i valova.. zasad su valovi
    sutra imaš pregled.. baš mi javi šta ti kaže za cerviks.. meni je na zadnjem pregledu 19.6. već bio na 2,7 pa me sad ful strah pregleda i toga šta će mi reć...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.