Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kneginja
    24. Lipanj 2015. 13:18

e da...da bi nam priznalitu godinu majčinstva dok smo na porodiljnom kao radni staž...to se predaje na mirovinskom...sve papire skupit i na mirovinski...

Sova5
    24. Lipanj 2015. 13:47

Evo javlja frendica da prije nego se porodim odem u HZZO po zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć i ovu mjesečnu pomoć. Na tim zahtjevima piše koji su sve dokumenti potrebni. Onda sve te dokumente zajedno s tim zahtjevima nosite u HZZO. Njoj je to njen suprug napravio, nije išla ona sama (to mi je ok ako se tako može). U roku 20 dana joj je sjela jednokratna novčana pomoć, a u roku 30 dana onih 1600kn. Kaže da s biroa treba potvrda da sam nezaposlena i to se predaje s tim zahtjevima. I onda kada nas HZZO uvede u sustav na adresu stiže rješenje o porodiljnom. To rješenje se kopira i predaje na biro i onda oni brišu osobu iz evidencije nezaposlenih i ide nam radni staž kao nezaposlenoj majci. Kaže da se na mirovinsko ide mjesec dana prije isteka porodiljnog kako bi nam tih godinu dana ušlo u radni staž. 
    E sada, ne bih se čudila da se to u Lijepoj našoj razlikuje od grada do grada, odnosno od službenika do službenika. Njoj je to sve vrlo glatko prošlo...

plavojka
    24. Lipanj 2015. 14:19

Evo da i ja prijavim da sam
    prezivjela OGTT! 
    Cini mi se da je nalaz ok, prvo mjerenje je 4,2 (<5.1), drugo 5,3 (<10) a trece 5,9 (<8,5)

Jedino ste me malo zbunjuje je to sto su mi radili i nalaz urina i vidim da imam leukocita u urinu.. Nemam pojma kaj s tim

Sanjarica
    24. Lipanj 2015. 14:37

Dan zenske... Sad ste me totalno zbunile sta se tice tog porodiljnog... Dakle ja se jos vodim kao zaposlena... Ugovor mi traje do 01.08.. I od tog dana sam nezaposlena... I teta na hzzo mi je rekla da se nakon toga MORAM ic prijavit na biro rada da bih imala pravo na tu porodiljnu naknadu od 1600 kn...  A sta sr tice ti jednokratnih pomoci od hzzoa i od opcine nemam pojma kako to ide al kolki sam ja tulumbus kad je rijec o takvim stvarima,rjesavanju papira i slicno vjerovatno budem ostala bez svega...haha... Morat cu sestru angazirat malo...
    Inace ja i dalje svaku vecer setam sat vremena i mene ponekad zna pocet makon negog vremena probadat i to uglavnom na desnoj strani skroz dole...tada stanem minut-dva i prode samo od sebe...pa se ne sekiram previse.   
    Nego jedno pitanjce- dali vam se pojacao iscjedak? Mislim znam da je u nekoj kolicini normalan u trudnoci ali ja ponekad lijepo osjetim kao da sam se upiskila... Pa me to malo brine... U ponedjeljak idem kod gin pa cu ga pitat...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Branchi
    24. Lipanj 2015. 15:04

leukociti u urinu pokazuju prisutnost upale....pa nek ti samo ginic pogleda nalaz sta s time.

meni se isto cini kao da je malo veci iscjedak. u biti dok nema neki cudan miris i dok te ne svrbi, sve je ok...ali da, sve pitat ginica. kolko sam citala, sve je to normalno dok nema tih mirisa itd. I najbolje se prati dole samo s vodom, to je najbolja preporuka i stvarno stoji.

lollipop
    24. Lipanj 2015. 15:31

moja frendica je rodila pred mj dana i nije zaposlena niti prijavljena na biro a dobiva tj dobivati ce naknadu 1660 kn
    e sad ko je tu lud nebi znala

pojačani iscjedak u trudnoći je normalan (proziran ili bijeli) ako promijeni miris ili boju/teksturu onda nije ok...
    ima li neka od vas problema za vrijeme seksa? ono napaljena sam i sve ali kao da mi dole nije onako sklisko...MM kaže da je sve ok pa me zanima ima li još netko takav problemčić? ne boli me i sve bude ok samo me muči da nije dosta sklisko 

Fluffy2
    24. Lipanj 2015. 15:59

Nikad ne moze bit previse sklisko ahahah

Da da i meni se pojacao iscjedak i isto me boli ako duze setam ili vise radim. Ne brinem se toliko dok god prođe cim malo odmorim.
    I noge bole za poludit nakon malo duzeg stajanja. 
    Urin mi je promjenio miris i sve mislim da sam pokupila neku upalu.

Fluffy

kneginja
    24. Lipanj 2015. 16:28

Izglda kako Sova kaze da je to fakat od grada do grada ili ti ga po naški..kako se kome ćefne...tako tumači zakon. Jedino me odusevljava činjenica da moze to sve muz sredit hahahah...znaci da sam fraj :D

I meni je pojačan iscjedak vec neka 3 tjedna..onako gusci bijeli..ali bezmirisni.i mislim da je to ok sve dok ne počne čudno mirisat. Čitala sam na trudnoća.hr da se od 6 mt pojača iscjedak...

Što se skliskosti tiče...ista stavr...kao je..al nije to to hahaha...al snađemo se :D

meni je za tjedan dana opet dan ležanja u bolnici...morala bi pazit na prehranu..a bas me sad zadnjih dana vata da bi jela sve  u svaka doba..u ogromnim količinama....

Naanaa2
    24. Lipanj 2015. 17:22

Cure, vi koje ste imale povećane leukocite u urinu- što su vam rekli doktori? Mene je poslala napraviti urinokulturu, i danas mi je došao nalaz da je sterilno, što bi značilo da nema upale niti bakterija. Ne znam što da radim jer mi je po svemu nalaz uredan, a doktorica mi je ovaj tjedan na godišnjem. 
    Što se tiče bolova u donjem dijelu prilikom dužeg ili bržeg hoda- prijavljujem. Kad me počne boliti samo smanjim tempo ili sjednem ako mogu minutu- dvije i prođe. Kao da me tijelo upozorava da ne mogu više tako brzo hodati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.