Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kneginja
    23. Lipanj 2015. 17:30

ej ženske :)

ima li koja koja nije zaposlena ka i ja..pa ce sa biroa na porodiljni....i zna li mozda kada se to sve predaje...i sta sve....joj kako me to brine..znajuci sebe..necu stic..i na kraju necu imat pravo...smotana sam kad je papirologija  u pitanju

Sova5
    23. Lipanj 2015. 18:55

Meni je frendica rekla da je njen muž išao sa otpusnim pismom valjda u HZZ i to je bilo to. Nije morala ići osobno. Ali ona mi je rekla da moramo biti prijavljeni na zavod... Baš ću provjerit s njom, pa javim 

kneginja
    23. Lipanj 2015. 19:57

ja znam da moram bit prijavljena na biro najmanje 12 mjeseci prije poroda...to jesam....to mi je teta tamo rekla...

i da nakon sta rodim automatski idem s biroa jer onda ide ta tzv majčinski radni staž....e...ali sta napravit sve triba..tu mi je rupa golema ko jadransko more....

E da...neznam dak znate da iammo svi pravo na jednokratni iznos od caa 2300 kn sa Hzzo....to je istina..ali i tu mi fale informacije...bilo bi super da koja sa iskustvom zna :D

jesam linguza to je čudo hahahhaa

Kiara5
    23. Lipanj 2015. 21:21

Sova Aj pliz provjeri!! 
    Jer je meni rečeno drugačije...   
    Meni je isto bilo neobično da ne moram bit prijavljena na zavod-al mislim se ono, valjda zaposlenici tamo znaju bolje od mene!!  
    A opet je glupo da moraš bit prijavljen 12 mjeseci prije... Jer si mozda 10 miseci prije dobila otkaz... Il slučaj ka samnom di sam poslje faksa bila godinu dana na stručnom bez zasnivanja radnog odnosa!!

lollipop
    24. Lipanj 2015. 06:38

jutro

za naknadu porodiljnu za nezaposlene NE morate biti prijavljeni na biro, biro i HZZO nisu povezani...
    znam samo da ne možete ranije predati papire već nakon šta rodite a šta vam treba morate pitati tamo jer nisam u toj situaciji (samo prenosim šta znam)

SVI imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoc 2300 i to apire treba predati do djetetovih 6 mj (na netu ima koji papiri trebaju)

Kiara5
    24. Lipanj 2015. 07:09

Lolipop hvala!!

Sova5
    24. Lipanj 2015. 08:59

Hej curke, 
    evo info sa stranice HZZOa - http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/

III. Korisnici izvan sustava rada
    1. Rodiljna i roditeljska briga o djetetu

Vremenska potpora
    Pod rodiljnom brigom o djetetu podrazumijeva se razdoblje od rođenja djeteta do navršenoga 6. mjeseca života djeteta, a pod roditeljskom brigom razdoblje od 6. mjeseca do navršene 1. godine života djeteta, za prvo i drugo rođeno dijete ili do navršene 3. godine života djeteta kod rođenja blizanaca, trećeg i svakoga sljedećeg djeteta.

Novčana potpora
    Majka izvan sustava rada ima pravo na novčanu pomoć tijekom rodiljne i roditeljske brige o novorođenom djetetu, a koja iznosi 50% proračunske osnovice (1.663,00 kuna).

Specifičnosti i posebni uvjeti
    Majka izvan sustava rada može ostvariti pravo s osnove rodiljne i roditeljske brige o djetetu pod uvjetom da na dan rođenja djeteta ispunjava sljedeće uvjete:
    [ul]
    [li]da je hrvatska državljanka ili strankinja s odobrenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj[/li][li]da ima neprekidno prebivalište ili stalni boravak u Republici Hrvatskoj u trajanju od najmanje 5 godina[/li][li]da je zdravstveno osigurana prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju[/li][/ul]Iznimno, majka izvan sustava rada, koja u tijeku korištenja prava na novčanu pomoć tijekom rodiljne i roditeljske brige o novorođenom djetetu završi redovito školovanje ili pohađanje sveučilišnog ili stručnog studija ili joj obveze redovitog školovanja ili pohađanje sveučilišnog i stručnog studija miruju ili prekine redovito školovanje, pohađanje sveučilišnog ili stručnog studija, zadržava pravo korištenja priznatog prava do roka propisanog za njegovo korištenje, ako se u roku od 30 dana od dana prekida ili završetka redovitog školovanja ili pohađanja sveučilišnog studija prijavila u evidenciju nezaposlenih osoba kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
    Majka izvan sustava rada koja izgubi status u obveznom zdravstvenom osiguranju, a nije u roku od 30 dana stekla novi status osigurane osobe kod Zavoda, gubi pravo na daljnje korištenje prava.
    IV. Jednokratna novčana potpora za novorođeno dijete

Novčana potpora
    Jednokratna novčana potpora iznosi 70% proračunske osnovice, odnosno 2.328,20 kuna.

Uvjeti
    Korisnik - roditelj izvan sustava rada može ostvariti pravo na novčanu potporu pod uvjetom da u vrijeme rođenja djeteta ispunjava sljedeće uvjete:
    [ul]
    [li]da je hrvatski državljanin s prebivalištem ili stranac sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje 5 godina[/li][li]da je zdravstveno osiguran po propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju[/li][/ul]Dodatni uvjet, određen za sve korisnike je da je dijete radi čijeg rođenja se traži predmetno pravo:
    [ul]
    [li]upisano u maticu rođenih[/li][li]prijavljeno kao član njihovog kućanstva[/li][li]zdravstveno osiguran po propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju[/li][/ul]Pravo na novčanu potporu, pod navedenim uvjetima ima i korisnik za posvojeno dijete ako novčana potpora za to dijete nije ranije isplaćena drugom korisniku.
    A meni je još frendica napisala ovako: "Moraš ispuniti zahtjeve za naknadu i jednokratnu pomoć kad se beba rodi. To sve uzmi u zdravstvenom osiguranju. Trebat će ti potvrda s biroa da si nezaposlena, pa ako nisi na birou, prijavi se!"  Ona je rodila u siječnju i onda je to sve sređivala.

Ryanne
    24. Lipanj 2015. 09:24

Jutro cure

Kako vi spavate?
    Kad se premještam sa jednog boka na drugi toliko me sve boli da ponekad ne mogu disati. Ne znam jesu li to trbušni ligamenti ili što, ali stvarno boli. Noćas sam nekako našla udoban položaj na leđima i kad sam se probudila da se premjestim na bok toliko me zaboljelo i zgrčilo u donjem tijelu trbuha da sam se punih par minuta polako namještala na bok mic po mic.

• iva74
    24. Lipanj 2015. 09:50

jutro žene!
    kako vrijeme kod vas? kod mene kiša doslovno pljušti,jedva 10 tak stupnjeva, sve samo nije ljeto !

meni je danas zadnji radni dan, i tako sam nekog čudnog raspoloženja, ne znam da li sam sretna što ću konačno biti doma, odmoriti se i sve stići ali sa druge strane ja i volim svoj posao, navikla sam biti među ljudima i sad kad znam da me nema godinu dana baš mi je nekako bad.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.