Pozdrav zemske.
Ja ovaj tjedan obavila vadjenje krvi za KKS i opet u Petrovoj jer sam 0-
Sad sam ko cjediljka - sva puna rupa (jer imam problema s vadjenjem krvi pa svaki put pikaju min. 2 puta)
Danas idem na 4D i jedva cekam.
I sin se jako veseli jer ce vidjeti seku (nadam se da se necemo svi iznenaditi pa da se pojavi braco)
Mislim da bi sin umro od tuge
danček
meni isto postaje teško to sa spavanjem i namještanjem...budim se svako jutro u 6:00...popodne još odspavam a navečer sam u 22 u krevetu...
ne znam da li vi imate problem sa hodanjem...nakon malo dužeg hodanja pogotovo ako hodam brže me počne boliti trbuh skroz dole nisko i onda me baš ulovi strah...e sad da li je to od veličine trbuha, pritiska bebe na mjehur ne znam...
moraju nezaposlene bit na zavodu 12 miseci najmanje...znam to sigurno radi zadnje trudnoce..nisam imala taj uvjet pa mi je zena rekla da bas bas mora biti....u slucaju otkaza mora se u roku misec dana prijavit ....mislim...al ovo ipak stoji....
Nezaposlene majke
Nezaposlene majke mogu ostvariti pravo na naknadu od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti. Za blizance, treće i svako sljedeće dijete pravo na rodiljni dopust može se koristiti do navršene treće godine djetetova života.
Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sve sljedeće uvjete:
-ako imaju hrvatsko državljanstvo
-ako imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust
-ako su zdravstveno osigurane u Zavodu
-ako se vode u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porodu djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili su se prijavile u evidenciju nezaposlenih osoba pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti
-ako im radni odnos ili služba nije prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu (osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca) i ako im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.
U biti to je jedino sto znam ziher hahah...sve ostalo mi je uzasna tlaka naradje bi da mi neka dobra vila štapiem sve sredi..mrzim ic od ureda do ureda :(
ZA JEDNOKRATNU NOVCANU POMOC
Roditelji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenčeta, ali valja razlikovati pomoć na razini države, dakle iz sredstava HZZO-a te dodatnu jednokratnu novčanu pomoć koju dodjeljuju općine i gradovi.
Za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć iz sredstava HZZO-a potrebno je da ispunjavate sljedeće uvjete:
- imate hrvatsko državljanstvo ili status stranca sa stalnim boravkom u RH u neprekidnom trajanju od najmanje 12 mjeseci
- obvezno zdravstveno osiguranje kod HZZO-a.
Kako biste podnijeli zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu potporu temeljem Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama vaše dijete treba biti:
– upisano u maticu rođenih
– prijavljeno kao član kućanstva
– zdravstveno osigurano po propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju.
Sljedeći korak koji činite je sama prijava koju podnosite HZZO-u uz sljedeću dokumentaciju:
- fotokopija rodnog lista djeteta
- formular HZZO-a ispunjen u dva primjerka
- preslika osobne i zdravstvene iskaznice roditelja
- osobna iskaznica djeteta ( na uvid)
Potporu možete ostvariti u roku od šest mjeseci od rođenja djeteta, a ona iznosi 70 % proračunske osnovice, dakle, 2.328,20 kn.
Pojedine općine i gradovi dodjeljuju i jednokratnu novčanu pomoć na razini grada, a iznos jednokratne novčane pomoći ovisi od općine/grada.
Neka se ti ljudi na zavodu dogovore onda između sebe jel triba bit prijavljen ili ne!!
Jer je meni rečeno prošli tjedan da ne triba!!
A ako triba onda me je covik pošteno zaheba, jer sam se ja dosla prijavit.... A sad mi je prošlo tih misec dana!!!
Anci i ja sam danas na 4d!! I ja bas razmišljam zamisli da je narasta piso 😂😂😂😂
Mene isto boli kada spavam nekada i kada se okrećem, valjda su to ligamenti, Pitat cu bas danas!!
Mene je 2 puta uvatilo to da mi se u srid noći iz čista mira ukočio mišić u listu, boli za poludit!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji