Flora, na ulju iz gradskih ljekarni je oznacena gramaza, imaju veliko od 200g i malo od 50g. Ja bi cca rekla da je ovo veliko nekih 400ml i stvarno je povoljno, nesto manje od 50kn..
E da, i ulje treba mazati na vlaznu kozu, dakle ne skroz obrisanu nakon tusiranja, i puuuuuno brze se upije a koza ostane barsunasta.
Meni stvarno nije losa biobaza mama, ja imam inace problema sa suhom kozom tako da sam na pocetku trudnoce misla crknut od svraba, sad je vec bolje..
A vrucine, ne znam, mene jos nisu uhvatile, pa se nadam da ce me bar ta sreca zaobic ;)
ryanne čitala sam o tom ali meni još ništa ne curka nigdje
meni je postalo grozno neudobno spavati na lijevom boku i uvijek završim na leđima nekako
Ja završim na desnom boku. Tako mi je najudobnije makar je kao na lijevom najbolje. Ali ako odmaram preko dana trudim se biti na lijevom boku da kompenziram to nesvjesno završavanje na desnom preko noći.
ja nakon jela legnem na lijevi...zaspim navečer na lijevom ali mi u nekom dijelu noći bude neudobno pa se prebacim na leđa
jutro svimaaaa....
vrucina i odlasci na wc su mi postali sasvim normalna stvar, ali jako mi odgovara to sto je sad zahladilo :)
isto vise nisam 100% na lijevom boku, valjda smo se malo zasitile, pa vecinom spavam na ledjima i vise na desnom boku..
ne znam kako vi ovih dana, ali ja se uzasno tesko budim za posao, bas neki cudan tjedan, samo bi spavala.
Uh, da, ja se isto stalno probudim na ledjima :( cak me je preksinoc muz u neko doba noci lagano zakrenuo na lijevi bok :)
Ali da, trudim se onda preko dana odmarati na lijevom..
branchi koliko sam skužila svima je takav tjedan i trudnima i ne trudnima...možda zbog vremena...bo
pa da, ja sam skuzila da je tako i netrudnima, kako onda ne bi zahvatilo i nas heheh
dobro jutro drage trudnice
Jučer sam bila na 4d, bebač u potpunosti odgovara dobi od 20 tjedana te je težak oko 334-345g (radio je nekoliko puta mjerenja da bi dobio što točnije rezultate). Kaže da je bebač odličan, simetričnog lica, malo dužih udova (nadam se da će na tatu biti visok). Dao se snimati, mjeriti, slušali smo srce, gledali mali i veliki mozak, oči, nos, bradu, gornju i donju usnu, čeljust, pokrete ruke, šake, laktove, stopala, bedrenu kost, nogu...bubrege, želudac..ni sama više ne znam što sve ne...
Što se spavanja tiče, okrećem se po noći sa lijevog na desni bok, zajedno sa "bananom".
Od krema za tijelo mažem se Biobazom za trudnice i običnom Nivea mlijekom za tijelo koju sam i ranije koristila. Također se mažem i kremom koju mi je napravila šogorica.
Najveći problem su mi dlake, koje rastu kao lude, ali baš brzinski. Brijem ih žiletom, nemam živaca čupati aparatićem ili voskom. Tako raste i kosa, što me ne oduševljava, jer sada nakon dva tjedna je izrast kao da sam radila pramenove prije mjesec i pol.
A što se tiće kuhanja, kuham s vinom, bez greške ako mi u recept ide malo vina. Alkohol ispari i to je znanstveno dokazano. Stava sam da se ne treba svega bojati u trudnoći, jer nećemo roditi lude bebe nego normalnu djecu kao što smo se i mi rađale, a tada su puno manje maltretirali trudnice sa raznoraznim zabranama i glupostima i uvjeravanjima : Ovo ti nije dobro, ono ne smiješ, ovo nemoj slučajno...". Uvijek postoji šansa da bude problema, kako i trudnoći tako i poslije, ali od malo kuhanog vina ili nekog drugog kuhanog/flambiranog alkohola, sumnjam. Trebamo biti svjesne da živimo u dosta zagađenom i umjetnom svijetu i ako sve to pokušavamo izbjeći, samo ćemo naškoditi sebi (jer ćemo biti frustrirane) i bebicama koje će se roditi bez ikakve zaštite i neće im se organizam znati obraniti. Naravno treba izbjegavati štetne stvari, ali tko nam garantira da picek kojeg smo kupile u nekom tržnom centru nije GMO, kao i mrkvica, jabuka, krumpir, pa i pšenica ili kukuruz u kruhu...
Moji prijatelji kupuju radi djece samo "domaće" piceke i povrće od neke kumice koja garantira da je sve eko i sa sela...na žalost, bez obzira na zdravu prehranu, djeca su im često bolesna, pate od alergija. Drage moje, nema pravila i biti će nam kako je zapisano u zvijezdama, sudbini ili kako je Bog odredio (kako koja voli gledati na to). Naravno da će svaka od nas napraviti i postupiti u skladu svojeg majčinskog instinkta, ali ako počnemo pretjerivati, niti mi, niti naša djeca pod staklenim zvonom neće biti sretna.
Sortiraj odgovore
Najstariji