Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anci2225
    25. Svibanj 2015. 11:53

Sad sam se sjetila da su mi svi govorili da su najbolja hladno presana ulja (i maslinovo i bademovo)

kneginja
    25. Svibanj 2015. 12:06

dobar dan ženice :)

evo da se i aj izjasnim ahhaha...e vezano za međicu i masiranje (isto me je uzasno strah tog rezanja vise nego poroda) ,mislim da je lolipop pitala...ja sam dobila u rodilistu kod nas neki mali bilten,njihov naravno di se objašnjava kako masirati medjicu...doduse identicno stivo je i na entu,nebitno,tila sam rec da imam sricu da mogu na porodu (u njohovom slavnom upitniku) birat dal zelim rezanje ili ne. Ukoliko kazem da...izvode ga pred sam kraj..ako beba bas zapne...ako kazem ne...ne izvode ga...vec stavljaju (ONI!!!) obloge sa toplim gazama i nakon toga masiraju medjicu ,,da se sama širi..i rako cijelo vrijeme. Poznanica je rekla da se sestra oko nje trudila do zadnjeg trenutka...nije odustajala. Jedino u slučaju da zakljuce da postoji opasnost za bebu ili mamu i da beba mora hitno van..onda se reze bez obzira sto sam rekla ne,L to mi je razumljivo. 
    U ovoj uputi o samomasiranju...cini mi se da je pisalo da se to radi samo zadnji tjedan dana....a i nije neka filozofija..mene vise zanima kako cu tada doc sama rukom do tog mjesta hahaha a nesto mi se muža ne da bas sa tim gnjavit...nekako bi je to baš baš bljak :D

Glede pelena...razmisljala sam jedno vrijeme o platnenima..pa smo ja i moj darling stavili sve na papir...i zakljucili da se financijski ne isplati nikako...posla 5 puta vise nego sa jednokratnima...sestre mi govore da su bebe puno vise mokre nego sto bi trebale bit...i sa maltene svakim preslačenjem u koš ide i gornja i donja robica....MA ono...ne da mi se toliko palamudit oko necega a nemam neki konkretan dobar razlog da iti pokusam. 
    Ve c sam rekla da cu pokusat bit cool koliko mogu..imam oooogromno iskustvo sa bebama i djecom općenito...i grozim se novotarija danasnjeg doba...ko da nijedno djete nije prezivilo po prijasnjem rezimu zamatanja..hranjenja...dojenja....općenito brige.

Al kuzim da neke zene zele pokusat i nesto novo...sta iz nekih svjetonazora,.sta iz straha..ssto iz znatizelje ..nebitno..poštujem svacije misljenje al mi se bljuje kad me netko pokusava u nesto uvjerit a znam da nije 100 % u pravu 
    LAko za mene..nece me nitko uverit u nista novo i pomodarsko ako nemam dokaze velike ko nebo pred sobom :D
    ŽAo mi mladih mama bez prijasnjeg ikakvog iskustva s djecom..tako ih je lako zblekat i opčinit pizdarijama da ima se zivot jadnima na kraju svede na strahovanje i čitanje pametnih savjeta...umjesto da uzivaju sa bebačima :D

vec sam prije rekla..moj osobni savjet....samo relax....priroda ce svoje odradit..instikti ce se razvit...i an njih se najviše oslanjat,i naravno na iskustva vec postojecih kvalitetnih mama :D

kneginja
    25. Svibanj 2015. 12:12

uh kad smo vec kod pelena...sjetih se teme sa rode...najnoviji hit (neke zadnje dvi godine) je BEZPELENAŠTVO.
    Kako sam razumila..bebama se od prvog dana ne stavljaju nikakve pelene..vec ih se OSLUSKUJE kad ce sta napravit..i nosi ih se da vise nad wc šoljom ili tutom...

ISkreno ja sam se prenerazila kad sam pročitala (molim vas ako je koja ovo prakticirala nek se ne naljuti!!) ..jos kad sam pročitala jednu mamu koja to prakticira..kao objasnjava da ona to u setnji obavlaj tako da odu na livadu..sline bebi od (čini mi se ) 7 tjedana robu..i drzi je nad travom dok to ne učini.!!

Jeba me pas kad nisam prvo mislila da je neka zezancija..ali fakat nije...cila rasprava...i masu zena to prakticira!!!??

mozda tj jesam ziher malo staromodna ...i zato mi ovakve stavri ne mogu nac misto u racionalnom djelu mozga hahah ali to sam ja jbg..ja sam neka stara generacija hahahha

plavojka
    25. Svibanj 2015. 12:16

Ja kupujem bademovo ulje u Gradskim ljekarnama Zagreb, imaju pakiranje od 250grama za nekih 40ak kuna! A to je veeelika boca!
    Mazem se jos povremeno i onom biobazom mama, kada mi se ne da cekati da se ulje upije..

Pelene, definitivno jednokratne, da imam susilicu mozda (ali samo mozda) bi razmisljala o platnenima.. 

A stvari, ja nisam ni jednu jedinu stvar nabavila, samosa uspjela locirati kod koga je koj kinderbet, i tata je rekao pokupiti ga i prefarbat! Tako da me jos puno toga ceka, napeto iscitavam vase popise i mislim si kako cu se uskoro stvarno morati primit nabavke..

plavojka
    25. Svibanj 2015. 12:18

Bezpelenastvo??? Ahahhaha, pa ne mogu vjerovat da se netko i toga domislio..
    Ima stvarno svega na Rodama 

Nego, jel neka od vas mozda cula ili bila na Maloj skoli dojenja od Roda?

kneginja
    25. Svibanj 2015. 12:26

ja danas idem na skolu dojenja..zvala me sestra iz rodilista....to je i za vec dojilje i one koje ce tek postat...ali nema veze sa Rodama...ovi se zovu marljive pčelice....vidit cemo...bas me zanima ocu li sta naučit :D

dillb
    25. Svibanj 2015. 12:29

evo i mog iskustva. grudnjake za dojenje sam kupovala u mulleru (69,90kn komad, s popustom od 15%) i dobri su mi. ne treba žuriti sa kupnjom istih jer ne znate kolike će vam dojke biti. kad nadođe mlijeko su ogromne, kasnije se unormale. i ja sam prvih dana dok bradavice nisu očvrsle, luftala cice i nisam mogla nositi nikakve grudnjake. 
    koristim platnene pelene i jako sam zadovoljna s njima. jednokratne sam znala staviti na početku, kad bi išli negdje a presvlačenje bi bilo otežano. pampers, bamboo, mullerove i libero su bile dobre, violeta i huggies katastrofa jer bi ih propišao u roku odmah. tako da moje iskustvo kaže - treba probati pa vidjeti kome što paše. 

Ryanne
    25. Svibanj 2015. 12:31

Ja sam inače strašno tvrdoglava i kad mi netko počne nametati svoje mišljenje najradije bih pred njim/njom odmah napravila suprotno.

Moj stav o pelenama je "Neću, ne želim i ne trudite se uvjeravati me." Ja sam si razmislila (ne idem u to prazne glave), istražila i odlučila. Točka. 

Tako nekako stojim i sa dojenjem. Trudit ću se, neću odmah odustati, dat ću sve od sebe, poslušati savjete stručnih ljudi, ali ako neće ići.. neće ići. Neću mučiti ni sebe ni svoje dijete ako ću biti depresivna i živčana što ne ide. Ni adaptirano mlijeko nije nikoga ubilo koliko znam.

Na nekim temama napadaju mame koje odustanu. Ma molim vas. Moja frendica doji svoju malenu već više od godine dana, a mala svaka dva tjedna ima temperaturu i nekakvu upalu.

Moja sestrična je preživjela na adaptiranom i možda je svega par puta u životu imala prehladu, a ima 18 godina. 
    Tako da... ja cjenim svačiji način odgoja i mišljenja dok ga god meni ne pokušavaju nametnuti. 

Inače, što se dojenja tiče i grudnjaka tiče, ne preporučam HM-ove grudnjake za dojenje. Ja ih kupila i ravna bočna žica ispod pazuha (ujedno i jedina) me smeta, odnosno bode u rebro. Mislim da ću je izvaditi.

Sanjarica
    25. Svibanj 2015. 12:36

Dan curke... Da se nadovezem o pelenama... Nemam nikakvu namjeru koristit platnene nego jednokratne...sad jedino neznam jos stvarno koje ali sam za pampers cula jako puno kritika pa vjerovatno s njima necu ni pokusat...ali budemo vidjeli...  
    Da to sam na Rodi i ja procitala i ostala sokirana...bezpelenastvo??! Zar to stvarno ima smisla, mucis sebe a i djete...al ok..svako nek izvoli kako voli... Ali po meni fakat cudno i bespotrebno!!

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.