Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kosee
    20. Svibanj 2015. 12:09

ja ću sad iskoristiti ovogodišnji (ionako imam samo 20 dana), a onda iduće godine ću imati još godišnji za tu godinu ako se odlučim malo produžiti boravak doma. Planiram tj nadam se biti na porodiljnom godinu dana, a onda će maleni vjerojatno u jaslice.

Branchi
    20. Svibanj 2015. 12:15

da, meni su isto 99% jaslice. moram se vratiti na posao, a nema mi smisla da mami uvalim 8 sati cuvanja svaki dan godinu dana, radije cu koristit rodbinu ako bude bubani pa da ne izostajem s posla ako bude napeto ili tako nesto.

Ryanne
    20. Svibanj 2015. 12:26

Branchi, prema novom Zakonu o radu, ako nisu u mogućnosti iskoristiti GO do lipnja slijedeće godine (a nećeš biti kad ćeš biti na porodiljnom), imaš pravo do kraja godine. Ja ću si ovogodišnji iskoristiti iduće godine jer kad se vratim na posao iduće jeseni, ako već počnem trošiti novi GO, brzo će mi otići. 

I moja će malecka morati u jaslice, nažalost.   Možda nađem nekog od rodbine da ju pričuva prvih par mjeseci kad ja počnem raditi, čisto da još malo razvije imunitet i naraste, ali onda će morati ići. U svakom slučaju, ne ginu mi upisi iduće godine.

Branchi
    20. Svibanj 2015. 13:13

budem si jos malo razmislila, ali u biti bi rado krenula sad sto ranije, a moji ionako koriste 2 tjedna kolektivnog u 8 mj, pa cu si ja za toliko produziti porodiljni. taman se onda negdje u 10 mj krece u vrtic pa da to rijesimo kak spada...

je istina da ako se beba rodi prije 10 mj, da moze u 10 mj iduce godine u vrtic, a ako se rodi iza 10 mj da mora cekati onu iza godinu??
    ja sve neke lude info imam :D

Anci2225
    20. Svibanj 2015. 13:24

Koliko ja znam, djeca rodjena do 31.08. imaju pravo sljedece godine ici u vrtic/jaslice.
    Ako su rodjena kasnije, mogu ici samo ako ima mjesta u vrticu/jaslicama

Ryanne
    20. Svibanj 2015. 13:36

Dudecka, e pa 4D se smatra upgrade-om. Sve ste napredniji.

Što se jaslica tiče, ja sam mislila da se kreće od 9 mj. Iskreno, nisam se ni raspitivala, ali tako sam si zabrijala.

Anci2225
    20. Svibanj 2015. 13:48

Mislim da u jaslice ne primaju djecu dok ne napune 1 godinu.
    Mozes predati zahtjev ali prednost pri upisu imaju djeca rodjena do 31.08..
    Ako i nakon svih njih ima mjesta, onda bi trebali upisati i tvoje dijete.

Dosta vrtica ima popunjena mjesta na pocetku ali onda neki roditelji naknadno ispisu djecu ili uopce ne krenu u vrtic pa se otvore nova mjesta taman za nase bebulince

Branchi
    20. Svibanj 2015. 13:52

sjajno, jos jedna stvar za zabrinjavanje :D 
    onda smo mi skoro sve jesenske u istom problemu...mozda da si napravimo jedan privatni vrtic za nase jesenske bebe :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.