pozdrav svima, najvise ''izgubljenoj u shoppingu'' kneginji :D
nama se isto najvise svidjaju ta graco kolica, ali mislim da cemo ih ipak uzeti ovdje, sad imaju popust u baby centru pa se 3 u 1 dobije za cca 2.700 sto mi se cini ok.
...iako je tebi stvarno dobar plan za prijenos stvari vise puta :D
da li je netko od vas krvna grupa minus pa je isao na drugi test senzibilizacije u 6 mjesecu? kad se to moze ici, od 23 tjedna? ja sam sad 22. ako netko zna, pliz javite

Pozdrav svim starim i novim curama! Ja se vratila s mora, uživali smo tjedan dana, i vrijeme nas je poslužilo. Na maminoj hrani sam dobila 2 kg tako da sam sad u plusu 9, ali ne brinem jer mi je i doktorica rekla da se na meni ne vidi puno razlika kad sam bila na plus 7. Jer sam prije trudnoće bila premršava tako da sam sad taman.
Ryanne, bez panike. To se i meni zna dogoditi, da ga jako slabo osjetim. Možda se curka okrenula prema tvojim leđima ili je u nekom položaju u kojem ju slabije osjetiš. Ovisi i gdje ti se nalazi posteljica. I ona može utjecati na intenzitet udaraca.
Ne znam koju, mislim Ashley, muče kontrakcije. To su Braxton Hicksove kontrakcije i to je normalno.
Lollipop, kakvu si posteljinu uzela za krevetić? Posebno dijelove ili u kompletu? I ako znaš cijenu. Jer ja ću morati naručivati, ali sve što nalazim su kompleti sa poplunima i jastucima, bez plahti po bliže 300 kn, a plahte solo po 130 kn. A to mi baš ne koristi jer imam dva popluna, a trebaju mi navlake i plahte, a plahte po ovoj cijeni su mi malo preskupe.
Plavojka, u trudnoći je bolje da imaš nizak tlak nego visok, tako da mislim da nemaš razloga brinuti. Moj je jedno vrijeme bio 90/70 pa sam znala tokom dana biti kao pijana. I sam se podigao, sad je na 110. Kad sam se zabrinula kad je bio niži doktorica mi je rekla da je to normalno i da je bolje da je niski nego visok jer visok može biti problematičan.
Moj trbuščić raste, a nove tegobe koje su me "posjetile" su sindrom nemirnih nogu (ajme, koji gadan osjećaj) i grčenje mišića u listovima. I sve je dobro dok redovno pijem magnezij. Čim preskočim jedan dan evo grčeva. Noćas su me čak 4 puta probudili. Ali sad se vraćam svojoj rutini kod kuće pa ću i taj magnezij dovesti u red.
Ja se malo raspisala, nemojte zamjeriti.
Ryanne, bez panike. To se i meni zna dogoditi, da ga jako slabo osjetim. Možda se curka okrenula prema tvojim leđima ili je u nekom položaju u kojem ju slabije osjetiš. Ovisi i gdje ti se nalazi posteljica. I ona može utjecati na intenzitet udaraca.
Imaš pravo, možda se samo okrenula. Posteljica mi je inače sprijeda i uvijek bih je osjećala u najdonjem dijelu trbuha ili donjem desnom dijelu. I to uvijek već ujutro čim bih se probudila.
Jučer i danas sam je možda 5-6 puta osjetila. A inače se javlja po 15-20-ak puta dnevno.

Aaaaaaa, upravo me lagano lupnula po mjehuru, sekundu nakon što sam postala zadnji post
Sunce mamino, skoro sam se rasplakala od olakšanja! Tu je! Nek me lupa do mile volje, nikad se više neću žaliti.
Vjerojatno se samo okrenula pa ju slabije osjećam. Ali dok god tu i tamo lupi, makar jednom dnevno, znači da je ok?

Doktoru se treba javiti ako bebu ne osjetiš, mislim, 24 sata u komadu. Sve ostalo je kao pod normalno. Jer bebe se okreću, rukice i nogice su sad vamo, sad tamo. Još ako je posteljica naprijed, kao meni i tebi i to utječe na bebine udarce.

Dobrodosle nove curke, stare nam se dobro vratile i cestitke svima na pisuljama i pisulincima
Curke da li vi planirate ici na 4D ultrazvuk i kada?

branchi ja idem opet krajem 25.tt vaditi krv radi Rh -
naanaa uzela sam paket sa dvije plahte na gumicu (45 kn) i jedan set posteljine sa navlakom za dekicu i jastušnicom (45 kn) te ogradicu (70 kn) plus sta mi mama šiva još dvije posteljine i navlake za ogradicu...u ikei stvarno ima posteljine od 45 kn do 200

lollipop, to ti je ginic rekao da najbolje tad?
meni je rekao da mogu vec od ovg tjedna (22 tjedan), ali citala sam da se u 6-i ulazi sa 23 pa sam mislila cekat bar 23 tjedan, iduci.
mi isto planiramo u ikeu po madrac, posteljinu, one male rucnikice i svasta nesto, znaci zadovoljna si sa ikeom?
lollipop, to ti je ginic rekao da najbolje tad?
meni je rekao da mogu vec od ovg tjedna (22 tjedan), ali citala sam da se u 6-i ulazi sa 23 pa sam mislila cekat bar 23 tjedan, iduci.
mi isto planiramo u ikeu po madrac, posteljinu, one male rucnikice i svasta nesto, znaci zadovoljna si sa ikeom?
da, meni je ginekologica rekla tako...
ja više u ikei nebi madrac uzimala ali sve drugo je super i isplati se ful...evo mi smo uzeli komodu za presvlačenje, posteljinu, ručnike, vreču za spavanje, spužvu za presvlačenje bebe, igračke...ma čuda

Branchy meni jucer bas gin rekao da posto sam takoder negativna da izmedu 25 i 30 tt cu ponovo ic na taj test...al tocno koji tj neznam..cekat cu da me posalje... Tako da ce vj i tebi tvoj doktor rec jos tocno kad bis trebala ic...
Ja se vracam sad u krevet..od 6,30 sam kod dokt.. Najprije ti testovi za tu jetru i zuc... Pa sam morala pit onu vodu sa secerom i onda tamo 2 sata mirovat za kontrolirat glukozu... Dosta mi je za danas i pikanja i doktora i onih pojedinih ljudi u cekaonici koji ocito nisu culi za rijec TUŠ!! Uzivajte u danu!!

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
onda je moj malo napredan kad mi je rekao da idem od 22 tjedna nadalje :D
sanjarica, super da si sve obavila, sad odi odmaraj i javi sutra nalaze :)
kud jos i ogtt uz sve to isti dan :D

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji