Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    06. Svibanj 2015. 21:11

Pozdrav cure... Kneginja cestitke na curici...
    Neko je pitao za siroko povijanje..ja nisam mislila ako sve bude ok..ali mislila sam da to vise i nije obavezna praksa...ma bumo vidili... 
    E ja sam evo u 20 tt i do sada sam na +3 kg... Ali iskreno mislim da mi vaga laze..hehe...jer mi se cini da sam dobila i vise i trbuh mi je bas narastao u zadnjih par dana...  E i da se pohvalim kupila sam PRVU stvar za bebaca..jedan mali bijeli body na nekog medica..😉
     Saljem vam puse svima i uzivajte trudnice moje... 😘

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

lollipop
    07. Svibanj 2015. 07:28

jutro cure 
    cvarak u dm se trebas prijaviti za program za trudnice a tek kad rodis za bebe...i tada dobiješ knjižicu s kuponima, dvd, radosnicu i biobazinu kremu za bušu...

ja stvarno ne znam kakvu robicu kupovati za bebu jer pretpostavljam da će u 9.mj biti vruće...da li je dosta kratki bodi/benkica i tanke pamučne hlačice...pojma nemam 
    kombiniram i dugo i kratko od 56 do 68

Naanaa2
    07. Svibanj 2015. 07:52

lollipop, pročitala sam tu na jednoj temi da bebe kad se rode prvih par tjedana nemaju razvijenu termoregulaciju i zato ih treba oblačiti u duge rukave, i čarapice ako su bodiji bez stopala. Da li je to istina, ne znam, ali su pisale iskusne mame. Ja sam vodeći se time odlučila da neću kupovati bodije kratkih rukava.

A sad mama i tata idu na ultrazvuk da vide svog bebana  
    Pozdrav svima! 

lollipop
    07. Svibanj 2015. 08:02

ja imam 5 bodija kratkih...dakle sad samo dugi rukavi...ili neke lagane majičice...
    s drugim ću biti pametnija 

sretno na pregledu

Ryanne
    07. Svibanj 2015. 08:18

Jutro cure.

Ja još nemam apsolutno ništa za bebu, ali jedva čekam da dobijem stvarčiće od frendica i da to pregledavam, perem, slažem.. pa da onda kupujem ostalo.

Baš me sad ulovila euforija. Sad kad mi se malecka redovito javlja sve mi je postalo stvarnije.
    (Koliko me sve plaši, ujedno me i veseli)

lollipop
    07. Svibanj 2015. 08:30

ja se isto veselim kad nam se javlja ali u isto vrijeme već vrtim taj 9.mj u glavi i mislim si kako ćemo...nekako se samo nadam da ću proći bez epiziotomije pa da odmah budem čim mobilnija 
    kao što sam rekla MM-u strgati ga nećemo...može plakati jer je gladan, pokakan i jer bi bio uz nas...ako su uspjeli mnogi prije nas možemo i mi 

lady6
    07. Svibanj 2015. 09:16

Cure jeste vi promijenile make up? Mislim kozmetiku koristite za sminkanje kao i prije ili?

Mi smo usli u 12.tjedan i jucer i danas sam primijetila da me kao malo pikne nesto u trbuhu..jel to nornalno? Inace, morala sam jucer kupiti nove hlace jer me stara obleka uzasno pritisce i malo mi je trbuh porastao vec

Ryanne
    07. Svibanj 2015. 09:38

Što se kozmetike tiče, ja sam i prije dosta pazila na tu kemiju i provjeravala sastave na cosdna.com .

Koristim istu bb kremu (Missha sa ebaya), maskaru i olovku za oči kao i prije.
    Od kremica za lice Balea Aqua serum. I Alverde Clear za pristice kad me ulove. 
    Tuširam se sa baby gelom jer imam dosta suhu kožu, a tijelo mažem Babylove Mama kremom. Dezić imam Biobazin i stvarno mi je super. Uopće ne smrduckam. Haha.

Mislim da jedino treba stvarno paziti da se izbjegnu retinoli (za bore) i salicilna kiselina (za prištiće) u kremama za lice jer oni nisu preporučljivi u trudnoći. Ostalo je već po principu "Možda ne škodi, ali ako se izbjegne, još bolje".

Naanaa2
    07. Svibanj 2015. 09:50

Evo nas s pregleda!   Sve je u redu, bebač je jako živahan, nije se dao pošteno uslikati koliko je bio nemiran. Vidjeli smo ga kako zijeva, rukice i nogice rade 100 na sat i češka se po glavici. I dobili smo potvrdu- stiže nam dečko 100 %  

Ashley
    07. Svibanj 2015. 10:07

Drage trudnice, dobro jutro.
    Nisam promijenila make up niti išta od kozmetike. Znam da je posteljica filter koja sve filtrira. Vjerujem da nema puno toga što može naštetiti bebi a da pritom ne bi i nama naštetilo.
    Ustvari, neću se zamarati time, jer stres nikako nije dobar za razvoj ploda, jer stres nije dobar niti za zdravlje majke. Ne želim već u startu osuditi djete na život pod staklenim zvonom. 
    Također sam primjetila da mi tijelo govori što mi odgovara a što ne. Ako mi nešto smrdi,  ima neugodan ili jak miris koji mi trenutno ne odgovara, prestala sam koristiti taj preparat, ili ne jedem tu namjernicu...Nos mi je sada najbolji detektor za sve. 
    Sunce mi više smeta nego inače, prije sam se ko gušter pržila, a sada ne. To ne znaći da hodam u hladu i uopće ne izlazim na sunce. Reduciram do granice koja mi odgovara.
     Od jučer sam opet na moru, u apartmanu, lijepo je i sunčano, na terasi je sada hlad. Imam veliki šešir koji i inače nosim u ljeti radi lica.

što se tiče dodataka prehrani, treba uzimati preporčene doze. Ako tablete poput pregnitala imaju nešto manje kalcija nego što mi sada treba po dnevnom unosu pogledam koliko toga ima recimo šuneća tableta i onda ju prepolovim. Također se time ne treba pretjerano zamarati jer to uzimamo radi sebe tj. da same dobijemo dovoljnu količinu minerala, elemenata u tragovima i vitamina. Lice, koža i nokti su odlučni indikator ako nam nešto nedostaje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.