Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    06. Svibanj 2015. 10:23

Nenana, ja znam da treba unositi 1000 mg kalcija što ja nikako ne unosim prehranom pa ni prenatalnim vitaminima (moji Dietpharm Prenatal imaju 150 mg) pa sam zato uzela šumeći kalcij (isto Dietpharm) od 1000 mg. Ne uzimam cijelu tabletu nego četvrtinu ili pola, ovisno što taj dan jedem.

Isto tako, bitno je da se kalcij ne uzima odjednom jer se ne može odjednom apsorbirati (zato ga obično ima i malo u prenatalnim vitaminima) nego više puta tokom dana.

I ono što je meni bitno, s obzirom da uzimam Prenatal, kad sam uzimala dodatni šumeći magnezij i kalcij pazila sam da su "čisti", odnosno da ne sadrže još ekstra vitamine. Uz magnezij znaju natrpati b-kompleks, a uz kalcij vitamin D. Mislim da bi mi to bilo previše uz Prenatal.
    Ne želim se prenatrpavati sintetskim vitaminima i mineralima.

A što se željeza tiče, mislim da ga u svim prenatalnim vitaminima ima dovoljno. I još k tome, tijekom dana sigurno unesemo nešto putem hrane.

Ryanne
    06. Svibanj 2015. 10:26

Inače, na ovom linku imate napisane potrebe za mikrronutrijentima tijekom trudnoće.
    http://lpi.oregonstate.edu/mic/life-stages/pregnancy-lactation

I još je za svaki sve objašnjeno.

kosee
    06. Svibanj 2015. 10:33

Ja planiram na more sad u lipnju, ali ne mislim se baš sunčati. Tražit ćemo uglavnom hlad za mene, a kupila sam i sklopivu ležaljku jer nemam pojma kako bih se inače namjestila na ručniku. Nemam pojma ni hoće li more već biti za kupanje, ovisi kakvo će biti vrijeme idućih par tjedana. 

Nije mi ni važno, više se veselim odmoru, šetnjama, svježem zraku i bijegu od Zagreba i svega što me ovdje pritišće. 

nenana
    06. Svibanj 2015. 11:32

Hvala ti puno Ryanne 

Kiara5
    06. Svibanj 2015. 11:48

Ja živim 5 minuta pješke od plaze... 🌊🏊🎣☀️🐳

Fluffy2
    06. Svibanj 2015. 12:30

Neenaa vaginalni pregled svaki tjedan?! wtf?! Naravno da si otisla od njega!

Ni ja nisam radila TORCH test, i nije da se zamaram time niti imam sto pitanja, imam povjerenja u svoga ginekologa i iako ne prica puno cujem sve bitno sta trebam znat i to je to.

Maloprije sam primjetila da sam dobila krcato malih madeza po vratu, inace ih opcenito nemam puno. Cula sam da je to normalno u trudnoci al svejedno me zivcira.
    Prije sam koristila za lice kremu Daylong i prezadovoljna sam, nije masna i nanesem je samo jednom i nikad nisam pocrvenila. Sad ne znam smije li se u trudnoci, namjeravala sam do ljekarne pitat tetu sto se smije sto ne. Namjeravam se kupat svaki dan ujutro od 8-10 i popodne od 17 pa nadalje i vec sam u krizi jer mi uzasno fali more.

Imam jos jedno pitanje u vezi sumecih tableta, koje uzimate i smijemo li mi pit one obicne sumece iz Dm-a npr?

Jel vas jos probada i bolucka? Mene je ali posto je sve u redu s trudnocom odlucila sam to zanemarit i opet sam u pokretu sta vise, prosli mjesec sam prelezala iz strahova i ne mogu vise tako.

Fluffy

Naanaa2
    06. Svibanj 2015. 12:33

Cure, pitanje. Široko povijanje i švedske pelene. Koliko ih vi namjeravate kupovati, koliko komada? I da li uopće namjeravate? Gledala sam malo vrste, i sada su kao najpraktičnije švedske pelene na čičak, ali vidim da ih ima debljih i tanjih.

Naanaa2
    06. Svibanj 2015. 13:38

Didi, misliš li na platnene pelene ili švedske pelene? Ja platnenih imam 20-ak kom i to bi mi valjda trebalo biti dosta, ali švedsku nemam ni jednu. Neke žene mi kažu da ovih švedskih treba samo jedna jer ona ide preko jednokratne i platnene, neke kažu dvije tri za svaki slučaj.

Ryanne
    06. Svibanj 2015. 13:51

Ja mislim da ću uzeti te platnene švedske na čičak. I mislim da će mi dvije (eventualno 3) biti dosta. Jedna mora uvijek biti u rezervi ako nešto "pobjegne" izvan jednokratne. A to se bebama često dešava.

Ove platnene obične (za bljuckanje, za na rame i sl.) sam baš gledala na Mali anđeo i imaju prekrasne uzorke. A imaju i tih krpica za brisanje koje mi se čine super.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.