Hvala svima na lijepim rijecima drage moje ♥️♥️ Par dana malo odtugovati i idemo dalje :)))
Ja vise necu u split, sutra cu im javiti da je test negativan i idem od sada u Prag u PFC kliniku.. danas sam ih zvala dobit cu svog koordinatora koji ce voditi brigu o meni i mom slucaju zvat ce me sutra ili prekosutra…. :)))) nasa sestra se javila, a i nasa je doktorica tako da super :))) javim cim budem imala vise informacija :))
Netko me pitao za moj slucaj, ukratko..
Evo 2 godine bez pomaka…
Igrom slucaja prije 15 tak godina mi sa slijepim crijevom uklonili i desni jajnik, to su mi vidjeli lapraskopski.. pila sam 3 mjeseca klomifene i prirodno pokusavali ali nista. tako da sad imam samo jedan jajnik, nemam prirodne ovulacije, ali ima redovne cikluse… prosli mjesec radila inseminaciju uz terapiju letrotzola ali ocito bezuspjesno :))) sad cu odmah na Ivf :)
Draga hoces nam javljati kako se cijene krecu i sta ti sve traze u Pragu ? Ja sam cula da postupak nije toliko skup kao u ostalim klinikama a da su ucinkoviti. Želim ti svu srecu svijeta <3
Želim male bebane <3 <3 <3
Naravno :))) ja sam uvijek tu :) javila mi se bas sestra mailom da ce me ujutro zvat da se sve dogovorimo pa javim sve cim budem znala nesto :)
Kako je kod vas ostalih??? :))
Super, bas mi je drago 😊😊
Ja i dalje cekam ponedjeljak. A toliko me na poslu zivciraju kolegice da bi najrade na bolovanje da se malo odmorim. Skola traje nesto vise od mjesec dana a one ko da su u to vrijeme poludile. S djecom nema problema. Nas pas pocinje pucat po savovima. Eto nema veze s trudnocom al moram se izjadat nekome. Sve bi dala da postupak bude uspjesan da mogu odmah na bolovanje da ih ne moram gledat vise. Samo mi je zao zbog djece jer su stvarno divan i dobar razred 😊
Bluegirl Joj najgore kad je na poslu stres i nisi zadovoljna 😤😤 drzim fige za dalje da sve bude kako si zamislila i da odmaras doma 😍
Meni dosao menzis danas 😁
Pre planiranja IVF ciklusa u našem centru, lekari će pogledati sve vaše nalaze , na osnovu kojih će procenti vašu spremnost za IVF lečenje i dati svoje mišljenje i pripremiti protokol za IVF stimulaciju ukoliko su nalazi uredni. Molim vas da ukoliko imate pošaljete sledeće nalaze:
- Rezultate osnovnih polnih hormona iz krvi rade se 2.-5. dana ciklusa žene i hormone štitne žlezde: FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron, TSH, fT3, fT4
- Anti Mullerian Hormon (AMH) iz krvi, bilo kog dana ciklusa
- Poslati nam informacije o prethodnim IVF ciklusima: protokol stimulacije i rezultat punkcije, fertilizacije, embrio transfera (ukoliko je bilo prethodnog IVF lečenja i transfera)
- Rezultati seroloških testova na polno prenosive bolesti HiV, sifilis, žutica tipa B i C za oba partnera tj. od vas i muža
- Poslednji spermogram muža
Nalazi ne bi trebali biti stariji od 6 meseci. Ako ih imate, molim pošaljite nam e-mailom.
Ako nemate, molim dogovorite se sa vašim lokalnim lekarima da ih uradite i potom nam prosledite nalaze.
Važno je i generalno zdravlje žene, zato se kod vašeg ginekologa pre planianog IVF ciklusa preporučuju standardni pregledi (ako je prošlo više od 6 meseci, ponoviti):
- pregled materice,endometriuma i jajnika na ultrazvuku,
- brisevi kojima se otkrivaju specifične infekcije (Hlamidije,Mikoplazma i Ureaplazma)
- preventivni citološki PAP test sa grlića materice
S obzirom da se punkcija jajnih ćelija radi u anesteziji, pred sam IVF postupak biće porebani i sledeći rezultati:
- EKG, krvna slika, biohemijske analize, urinokultura, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava i da nema ozbiljnih kroničnih oboljenja kao ni familijarnu sklonost prema trombozi.
U Pragu ćete boraviti u slučaju IVFa cca 7-10 dana.
Celokupna cena lečenja zavisi od IVF metoda koje se koriste.
Osnovna cena je:
- IVF ciklus (UZV pregled, labaratorijski pregled sperme, priprema sperme za oplodnju, eho pick-up kateter i aspiracija jajnih ćelija, labaratorijska priprema jajnih ćelija, kultivacija i kontrola razvoja embriona, ET transfer pod kontrolom UZ kateter, stacionarni boravak na klinici na dan aspiracije jajnih ćelija) , 1600 evra
- Anestezija, 100 evra
- ICSI fertilizacija 400 evra
Ukoliko dobijemo veći broj kvalitetnih embriona, embriolozi će preporučiti zamrzavanje embriona nakon svežeg transfera, u tom slučaju, potrebno je uraditi još i:
- Testove na polno prenosive bolesti 2x vi i suprug, 200 evra
- Zamrzavanje preostalih embriona nakon svežeg embrio transfera, 600 evra (zamrzavanje se radi pomoću vitrifikacije).
Dakle celokupni osnovni tretman IVF košta 2900 evra.
Sam proces stimulacije odvija se po našoj šemi odnosno protokolu stimulacije koji sastave naši lekari. Samu stimulaciju možete početi i raditi u mestu boravka (primati injekcije), U Prag dolazite na punkciju i aspiraciju jajnih ćelija i embrio transfer.
Sa smeštajem možemo pomoći. Saradjujemo sa hotelima u blizini koji daju za naše parove povoljnije uslove smeštaja.
Očekujem popunjene upitnike kako bismo mogli preći na sledeći korak i dati procenu i predlog lečenja.
Za sva dodatna pitanja slobodno me kontaktirajte
Vidis oni za anesteziju traze nalaze. Meni je doktorica tu rekla da ne treba nista jer je to kratko i neka slabija verzija. Mene toga dosta strah tak da mislim da je kod njih u pragu bolja opcija sa svim nalazima. Drzim fige da bude sve ok u da uspijete 🤞 meni treba doc u ponedjeljak i sad sam mirna jer danas nece doc a da dode sutra ili prekosutra jos uvijek mi ponedjeljak odgovara za ultrazvuk. Jedva cekam da sve krenemo u nove pobjede i da se konacno i mi pocnemo hvalit pozitivnim testovima 😁😁😁
victoria sretno u Pragu😊😊
Eh cure moje...meni pocelo smedje brljavit tako da mislim da cu veceras ili sutra pravo procurit..
NAPOKOOOON!!! a jesam je se nacekala...nikad nisam bila sretnija dok sam vidjela da mi dolazi😍😍😍😊😊😊😊
Hehe ti dok jednu dobijes ja vec dvije prodem 😂 ajde drago mi je da se konacno odlucila pojavit. Onda odmah ovaj ciklus idete u postupak ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji