Imena za bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beag
    13. Svibanj 2014. 14:25

i da, znam da mnogi drugi kolege zovu djecu prezimenom, a  nase prezime je neuobicajeno i kratko ( strano ) i ne zelim ga odmah osuditi da ga svi zovu prezimenom kao mog mm jer tako nastave i drugi, djeca, prijatelji...
    to me najvise muci, zato zelim lijepo, lako pamtljivo, a ne precesto ime
    mora bit jace od prezimena  

no to su samo neka moja razmisljanja, na kraju krajeva naravno da cemo se odluciti na ono koje nam se oboma svida  

Tina0208
    13. Svibanj 2014. 14:39

ma dogovorit cete se vi..ima jos vremena... prvo jos morate izrastiii.... 

Laura 21.08.2014 :-*

Lilica
    16. Svibanj 2014. 10:28

e pa ja vam nisam ispricala za svoj slucaj. naime, mi smo jos prije 3 godine dogovorili imena za djecu, leon i sabina. sad nakon puno vremena kad sam ostala trudna i kad smo culi da cekamo curicu, bilo je sasvim jasno da ce se zvati sabina. i sve bi bilo u redu da me jedna frendica nije toliko iznapadala da mi je doslo da placem. rekla je da je grozno ime, da cu joj unistiti zivot, da ce joj se smijati u skoli i da ce imati problema zbog toga. ono sto me povrijedilo je to sto je popljuvala to ime kao da je toliko ruzno da ce mi dijete zbog toga imati traume. mislim o cem mi pricamo!!!! ne mogu vam ni opisati kako sam se osjecala, odjednom mi je pri spomenu imena moje kceri dolazilo samo lice te prijateljice i njeno zgrazanje. pa kasnije i kad smo drugima rekli kako ce se zvati i kad oni nisu reagirali odusevljeno, ja sam bila uvjerena da je to ime svima ruzno i da je grozno tako nazvati svoje dijete. pa sam pocela ispitivati muza za neka druga imena, a on je postajao sve ljuci i ljuci. na kraju mi je rekao da nisam normalna, da je to ime nama lijepo i da smo se mi tako dogovorili i sta me briga za bilo cije misljenje sa strane! borila sam se sama sa sobom i na kraju pristala da ostane to ime, no moram priznati da jos uvijek osjecam nelagodu kad nekom moram reci kako ce mi se zvati kcer, sto je uzasno zalosno! ali eto, radim na sebi jer sam svjesna da sam sama kriva za to sto me pogadaju tuda misljenja, pogotovo jer je to misljenje jedne osobe, drugima se mozda svidi, mozda ne svidi ali to je ionako samo stvar ukusa, meni se mozda njihova imena ne svidaju pa sta?

MarijaŠ
    16. Svibanj 2014. 10:51

Ma joj Lilica, nemoj se opterećivati time što ti drugi govore. Pogotovo zato što se ime sviđa i tebi i suprugu. Ako ste se vi dogovorili i složili, nema važnije stvari od toga. Uostalom, ime uopće nije ružno. barem meni nije. Djeca kao djeca, uvijek će naći razlog da se nekome narugaju - nekome zbog naočala, krivih nogu, klempavih ušiju a nekome zbog imena. Samo ti po svome, ostali će se naviknuti. I da sam ja na tvom mjestu - rekla bih ja toj "frendici" što je ide  Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali odluka je na vama.

Krešimir 19.08.2014. <3

beag
    16. Svibanj 2014. 11:39

mogu ti reci iz vlastitog iskustva, imam  neuobicajeno i rijetko ime, a pogotovo je takvo bilo prije 30 godina, kada u mom kraju nitko nikad nije cuo za to ime i svi bi sto puta pitali KAKO? KAKO? KAKO????  mrzila sam to kao dijete jer bi morala ponavljati pet puta kak se zovem... no ta faza je prosla i kasnije mi je moje ime bilo super, bas zato sto je drugacije i nije mi vise bio problem ponoviti nekome kako se zovem :) i zato ne zamjeram uopce mojim roditeljima sto su me ovako nazvali niti imam traume!!!   i da, nikad me u skoli nisu zezali niti mi davali nadimke i sl. 

zato draga moja, ako je to ime koje vi zelite dati svom djetetu, ostanite pri tome!

Iskrica1347
    16. Svibanj 2014. 11:49

Lilica - prvo, Sabina je DIVNO ime, i uopće se ne brini oko toga što drugi misle. Meni se puno imena ne sviđa u smislu da bih ih dala vlastitom djetetu, ali to ne znači da je u redu "gaditi" ime tim osobama.
    Drugo - ja isto imam neobično ime i iako ga nisam voljela kao mala, sada ga obožavam.
    Treće - drugi nek si rode svoju djecu pa neki ih nazovu Plavi medo što se mene tiče...

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Lilica
    16. Svibanj 2014. 12:21

puno hvala drage moje   ma sve ja to znam, ali moram jos puno poraditi na sebi da si izbacim sad te gluposti iz glave jer ne zelim imati nikakve negativne osjecaje kad budem dozivala svoju princezu. a sad je kasno za promijeniti joj ime, muzu se svida iako sam ga ja prvi put predlozila i sad se zalijepio za to, znaci preostaje mi samo da sredim probleme u svojoj glavi

bjap
    16. Svibanj 2014. 13:08

Lilica, Sabina je lijepo ime. Nije mi u top 5 ni u top 10, nisam ga se zapravo ni sjetila, ali uopće nije ružno ime. Istovremeno je snažno, nježno, mirisno i podsjeća me na profinjenu prljavo rozu boju (smiješ se smijati što uopće tako analiziram). Da se deklinirati i nije jako često. Imaš na dm-ovom DVD-u iz paketa za trudnice emisiju iz Babybonusa o imenima, zanimljiva je, pogledaj ju ako želiš, vidjet ćeš da nema tvoje ime nikakvih komplikacija.

A, znaš što je najvažnije i na čemu ti mogu samo zavidjeti? TO što se sviđa i tebi i mužu, što je ime kliknulo na prvu, drugu ili koju već. Da se barem nama to događa s imenom.

Ne uzimaj k srcu toliko to što ti je frendica rekla, jer najlakše je biti pametan u tuđoj koži. To ti je kao kad babe ili žene ili cure komentiraju tuđu djecu i tuđi odgoj, tipa šta je stavila malom kapu kad je vani sunčano (nema veze što je plus 10), šta mu je dijete mršavo, zašt mu daje ovako meso a ne onakvo...ja sam na to alergična. Da je Bog htio da bude po njihovom dao bi dotično dijete njima. Tako je i s imenom.

Lilica
    16. Svibanj 2014. 13:35

hahahah e sad si me bas nasmijala  hvala ti puno draga na lijepim rijecima 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.