Tko je odabrao ime za bebu? Volite li tradicionalana, moderna, unikatna? Slušate li i uvažavate savjete drugih? ili mislite da je to isključivo na roditeljima?
Čini mi se da je to prilično odgovoran "posao", jer ipak bebi to ostaje za cijeli život.
Draga zrinska, nedavno smo objavili članak "Kako ste odabrali ime za svoje dijete?" inspiriran raspravom naših čitatelja na forumu (tema: Izbor imena) i Facebook stranici: https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/kako-ste-odabrali-ime-za-dijete-784
A kako ste vi odabrali ime za svoje dijete?
Mi smo odlučili da će se (ako bude djevojčica) zvati Elissa, a za dečka se još nismo odlučili. Prvo smo razmišljali da ga nazovemo Jakov ili Borna, ali planiramo se preseliti van države uskoro pa nam je važno da se ime može gledati i kao internacionalno.
Milsim da je odluka o imenu djeteta ipak samo na roditeljima...Ali treba razmišljati i o djetetu i zadirkivanju.. Iz tog razloga nikad ali nikad ne bih dijete nazvala npr. Izvor ili Marelica
Poštovani...vidjela članak...pišem pod otvorenu prvu temu. Oprostite zbog dupliciranja. Tema se može i obrisati.
Mi smo odabrali imena za djecu, a jos nisam ni bila sto posto sigurna da sam trudna. To je bila jednoglasna odluka, od tada se nismo premisljali, ni dvoumili. A najvise od svega sta me smeta su bili komentari ljudi, tipa pa sta vec znate ime i tipa predomisljat cete se vi jos dok se dijete rodi, pa kako ste se slozili....
Sta ne postoje parovi koji imaju isto misljenje i koji stoje pri tome sta odluce!? Ocito smo u manjini!
Moja prva imena za bebe su bila Seul (žensko) i Detroit (muško) imala sam oko 9 godina i došla na ideju dok sam igrala monopoly
Naravno da sada imam druge ideje, malo manje moderne.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Nas se decko zove Maksim.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
ja i dragi smo se povodili za 3 stvari prilikom smišljavanja imena...da ima dobar nadimak/kraticu,da se ne rimuje sa prostim riječima ili nekim glupostima (djeca su ipak okrutna što se tiće toga) i da bude ime koje je i internacionalno...odredili smo imena i za curicu i za dečka dok još nismo znali spol bebe.
sad znamo da je curica pa nestrpljivo čekamo malu Arianu :)
Sortiraj odgovore
Najstariji