Drage Granger i m_rosie, hvala puno na podijeljenom iskustvu! 🥰
Svakako ću onda i ja dati u trbuh, tu se i meni čini najjednostavnije stisnuti masno tkivo jer ga imam i bez previše tiskanja 😁
Hvala i sretno svima! 🤞

🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Panorama - low risk, stiže curica 💗🎀
Meni je ovo već treća trudnoca u kojoj se pikam...cleksan 0.8
U pravilu se do pola negdje pikam u trbuh, onda kad se dosta zaokruži se prebacim na nogu.
Iskreno davno sam prestala pratiti stupnjeve pod kojima se ubadam i slično ... Doslovno se upiknem i to je to...
Čim krenem ubod na prvom milimetru osjetim jel mjesto ok, jer ima mjesta na kojem me pocinje boljeti pa malo pomaknem...i nađem neko na kojem ubod niti ne osjetim.jucer sam baš pogodila neki di nisam ništa osjetila još sam gledala dal slucajno nisam negdje van pustila 😂 tako da samo bez panike...bitno da to ciniš redovito
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Hvala Dea, a kakvu vrstu trombofilije imaš da su ti dali dozu 0.8? Meni su propisali 0.4 i tek nakon 12 tjedna trebam uvesti andol ili aspirin. Još se soc. gin. čudila da joj se mala doza čini za aps koji imam, ali naravno ona poštuje stav specijalista.
Jeste li dobile neke posebne upute kad smo na heparinu, što treba izbjegavati? Meni su odmah otvorili komplikacije i sad sam dosta u strahu oko svega. Nisam stigla ništa pitati, a tek za dva tjedna idem na pregled u bolnicu. Smijemo li mi nešto lagano vježbati, ići na depilaciju šećernom pastom npr.? Kakva je situacija s britvicom, ja se nekad znam porezati ako imam urasle dlačice pa sad ne znam kako s tim u slučaju ove terapije. Znam da sam preoprezna, ali sve je išlo tako brzo, ja sam bila sretna da sam dobila terapiju s obzirom na prijašnji spontani, ali nitko mi ništa nije rekao od mjera opreza.
Družite se normalno ili sad izbjegavajte veća okupljanja? Trebam imati godišnjicu mature pa ne znam što ću s tim.

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Dea, jako mi je drago čuti da je već treća trudnoća, to je baš utješno i daje veliku nadu nama početnicima 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Dea, jako mi je drago čuti da je već treća trudnoća, to je baš utješno i daje veliku nadu nama početnicima 😊
Da, prve dvije su bile neuspješne, dobila sam dubinsku vensku trombozu i to je bio znak da idemo u smjeru trombofilije.
Dokazan faktor II, homozigot. Onda imam dvije uspješne.
A doza ima veze i za kilažom, a tu fala Bogu imam viška 🤭
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Drago mi je da je bilo uspješno i važno da su otkrili o čemu je riječ.
A jasno da, ma ja sam dosta niska, imam možda samo dvije tri kile više nego treba pa vjerojatno su gledali onda i to. Hvala 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Ja sam se pikala u trbuh do nekog 34tt trudnoće, onda više nisam mogla navući špekeca ili kože jer mi je sve zategnuto pa se sad pikam u noge. Moram priznati da me noge više bole iako stvarno ne obraćam previše pažnju, ubod traje tri sekunde i uopće ne pratim kut uboda.
Što se tiče drugih pitanja, nisam mijenjala navike u trudnoći, radila sam do nekog 25tt, vježbam i dalje (i trenutno), brijem se, idem okolo na okupljanja.. heparin mi je samo nešto dodatno u kolekciji lijekova i dodataka, ne smatram ga preprekom za ništa, čak niti za porod mi nisu ništa posebno rekli, osim da napomenem da se bodem.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Simbalija, hvala na podijeljenom iskustvu. Dobro je čuti takvu stranu priče jer ja sam dosta uplašena oko svega pa mi baš to dobro dođe. Vidim da ti još malo brojiš, sretno 🥰
Martina, hvala, to je dobro znati. Ja sam još daleko od toga, ali imat ću na umu da je i to opcija. 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Opet ja s novim pitanjem 😁 evo bockam se tek 6. dan i sve je bilo u redu dosad, ali danas mi se napravila kao neka kvržica, veličine oraha otprilike, znači nije mi koža splasnula nakon injekcije i malo je bolno na dodir. Je li to normalno, o čemu bi mogla biti riječ?

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Odgovorit ću sama sebi za one koji će možda jednom tražiti ako im se isto dogodi. Riječ je bila o hematomu, očito sam nelu žilicu pogodila, samo se nije odmah jučer vidjela modrica, nego tek danas, a jučer je bila samo izbočena kvrga. Prema onome što sam vidjela na ovoj temi, cure su često imale modrice i podljeve pa je sve ok. 😊

08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji