Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • iksi90

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Pozdrav, trudna sam 17. tjedana te sam 2 mjeseca na Fragminu 5000. Injekcije si dajem samo u trbuh i to je išlo ok, ali zadnjih 10 dana svaki ubod stvori masnicu. Prvo sam se bola pod kutem od 90 kako i piše, ali su mi nekidan rekli da trebam pod 45, pitam se može li upravo to biti uzrok?Također, ima li koja cura koju su makli s terapije? Moja hematologica je u zadnjem nalazu napisala da ovisno o idućim nalazima krvi (u ponedjeljak sam ponovno radila nalaz na d-dimer, protein S, fibrinogen itd.)  će razmotriti skidanje s terapije. Meni je utvrđen MTHFR heterozigotni tip gena (CT), PAI-1 delecijski genotip te ACE insercijsko-delecijski genotip. 

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

Bananica80

purple13

Hematolog mi nije ukinuo terapiju, kaze da moram i 6 tjedana nakon poroda uzimati kako je i planirano. 🥰(Kaze da je zapravo u tom periodu poslije poroda opasno za trudnicu da ne dode do kakvih trombova)
    I sad cemo vidjeti sto ce reci ginicka u ponedjeljak, ali vec je spominjala indukciju tako da to i ocekujem. (Osim ak ne krene samo prije) 🤣🤣
    Sretno! Al ako ti je i indukcija u terminu (39 tt) ma to je okej skroz! Da te pitam, zaboravila sam, di si preuzimala injekcije heparina kad si ostala trudna? Na hematologiji il na ginekologiji? Trudnocu nisi vodila u bolnici (do ovog zadnjeg obaveznog) jel da?

Da se javim i ovdje 😍🥰
    Heeej, zaobisla sam indukciju, mali je sam krenuo van sa 37+4 🥰🥰🥰🥰
    Sreca pa sam pikanje prebacila na jutarnji termin jer mi je vodenjak pukao u noci pa sam mogla dobiti epiduralnu i sve ostalo 🤣 
    Na hematologiji sam jednom mjesecno, a u trudnicku ambulantu sam krenula malo ranije mislim sa 32 tjedna.
    Sad moram hematologu na kontrolu, nekad nakon poroda i jos uzimam clexane 6 tjedana.

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

• MissMagic1

Broj poruka: 105

Prijavi adminu

Srceko23

Cure, jeste li pile caj od lista maline i znate li smijemo li mi heparinke to piti? Ako da, kada ste pocele i jel imao kakav ucinak?

Pitala hematologa u Vinogradskoj, rekao da mogu. Ne znam je li imalo učinka ali volim čajeve pa sam ga jedva dočekala jer tijekom trudnoće sam rijetko popila mentu, ostalo ništa. Krenula piti čaj 15.4., imala prve trudove 24.4., mali se rodio 25.4. pucanjem vodenjaka (inducirani). Imala epiziotomiju. 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• MissMagic1

Broj poruka: 105

Prijavi adminu

MissMagic1

Srceko23

Cure, jeste li pile caj od lista maline i znate li smijemo li mi heparinke to piti? Ako da, kada ste pocele i jel imao kakav ucinak?
    Pitala hematologa u Vinogradskoj, rekao da mogu. Ne znam je li imalo učinka ali volim čajeve pa sam ga jedva dočekala jer tijekom trudnoće sam rijetko popila mentu, ostalo ništa. Krenula piti čaj 15.4., imala prve trudove 24.4., mali se rodio 25.4. pucanjem vodenjaka (inducirani). Imala epiziotomiju.

Aha, 25.4. sam bila 39+0

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Matka24

Broj poruka: 79

Prijavi adminu

Ima li koja mama da nije od pocetka trudnoce koristila heparin? Meni je uveden tek u 18.tjednu i kako se trudnoca priblizava kraju tako me sve vise peru strahovi hoce li se nesto desiti i jesam li prekasno pocela s terapijom. Pa ako ima koja da je isto krenula kasnije s bockanjem za utjehu bilo bi super🙈

• iksi90

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Ja sam krenula u 11. tjednu. Na terapiji si, ona vas štiti, ne bi se trebalo ništa dogoditi : )

Martina1931

Broj poruka: 1693

Prijavi adminu

Ja sam danas bila na kontroli u bolnici.
    Usla sam u termin, cerviks skroz omeksan i prohodan za prst.
    Iduci tjedan ce me hospitalizitat i inducirat zbog heparina ako ne krene ranije jer im je nalaz cerviksa takav da misle da nema smisla cekat 39.tjedan🙈 
    Vinogradska bolnica , ako kome sta znaci ova info😅

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

purple13

Broj poruka: 532

Prijavi adminu

Martina1931

Ja sam danas bila na kontroli u bolnici.
    Usla sam u termin, cerviks skroz omeksan i prohodan za prst.
    Iduci tjedan ce me hospitalizitat i inducirat zbog heparina ako ne krene ranije jer im je nalaz cerviksa takav da misle da nema smisla cekat 39.tjedan🙈
    Vinogradska bolnica , ako kome sta znaci ova info😅

Sretnooo! Meni su svi bili super u Vinogradskoj! 🥰🥰
    Znaci,.bebica stize! 😍

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

• Srceko23

Broj poruka: 94

Prijavi adminu

Cure, da li vam se fibrinogen povecavao kroz trudnocu i do koliko je isao? Ja sam u trecem tromjesecju i sad mi je 5,3 pa jel to previse?

• Claire123

Broj poruka: 180

Prijavi adminu

Martina sretno, najsretnije i javi sve dojmove kad budeš mogla!
    Srceko, pod heparinom i aspirinom sam, kraj drugog tromjesečja mi je fibrinogen 4.5. i to je normalno za trudnice, pogotovo za nas heparinske, dva liječnika su mi potvrdila, bitno je da ne ide svaki mjesec puno gore, a svaki put mi komentiraju da su to dobri trudnički nalazi i da je bitno da ne ide puno gore, tj. da je pod kontrolom. Meni su jedino digli heparin za 0.1 ml jer sam bila na prvo na 0.4 dozi pa je bila prejaka jer sam manja i mršavija bila na početku trudnoće 🤣 pa su mi dali 0.3 dozu, i sad je preslaba pa su vratili na 0.4 jer sam sad okruglica pa heparin slabije djeluje😆, to pregledavaju preko parametra Anti Xa ( prije smo na forumu pisali o tome, pročitaj).

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.