Hvala vam! Stigli doma! Odbijam spavati da ne propustim sekundu gledati ga 🥰 svakako se javim te sretni, možete i bit će super ❤️
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Evo da se javim - prvi dojmovi o pregledu u bolnici su pozitivni, nadam se da ce tako biti i dalje. Doktorica nije spominjala indukciju s obzirom na injekcije heparina vec samo da mora proci 12 sati od injekcije do epiduralne..
Rekla mi je da zapravo moje mutacije nisu za terapiju, ali kad mi je hematolog odobrio neka i dalje uzimam.
Eto, svaki doktor ima drugacije misljenje...
Meni je bitno da je beban dobro i da guramo dalje. 🥰
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Evo da se javim - prvi dojmovi o pregledu u bolnici su pozitivni, nadam se da ce tako biti i dalje. Doktorica nije spominjala indukciju s obzirom na injekcije heparina vec samo da mora proci 12 sati od injekcije do epiduralne..
Rekla mi je da zapravo moje mutacije nisu za terapiju, ali kad mi je hematolog odobrio neka i dalje uzimam.
Eto, svaki doktor ima drugacije misljenje…
Meni je bitno da je beban dobro i da guramo dalje. 🥰
To i mene jako zbunjuje, jer mi jedan doktor kaze da nemam strasne mutacije, s druge strane ima onih koji kazu obavezno terapija pa vise ne znam ni sama kako sve to shvatiti🤷🏻♀️
Bitno da su nase bebice dobro, najmanji problem je piknut se jednom dnevno.
Mozes, molim te, napisati koje ti mutacije imas?
Mene su u Vinogradskoj dva pregledala. Prvi nije ništa komentirao (odnosno nije osporavao terapiju, bilo mu je to ok) a drugi (stariji) mi je isto rekao da teoretski ne bih trebala biti na terapiji, ali, kao zbog spontanih ajde neka (malo parafraziram), pošto je hematolog odibrio, da isto nastavim. Ne bih mijenjala Clexane nikada! Vjerujem da je odigrao ulogu. Čitala sam istrazivanja na Pub med-u i slažem se da su oprečna mišljenja za moje mutacije, ali ne vidim razlog, ako ne škodi zašto uopće komentirati da ne bi trebali uzimati . Mislim da smo se dovoljno napatili da bi uopće riskirali.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Mene su u Vinogradskoj dva pregledala. Prvi nije ništa komentirao (odnosno nije osporavao terapiju, bilo mu je to ok) a drugi (stariji) mi je isto rekao da teoretski ne bih trebala biti na terapiji, ali, kao zbog spontanih ajde neka (malo parafraziram), pošto je hematolog odibrio, da isto nastavim.Ne bih mijenjala Clexane nikada! Vjerujem da je odigrao ulogu. Čitala sam istrazivanja na Pub med-u i slažem se da su oprečna mišljenja za moje mutacije, ali ne vidim razlog, ako ne škodi zašto uopće komentirati da ne bi trebali uzimati . Mislim da smo se dovoljno napatili da bi uopće riskirali.
Pa totalno se slazem, ako postoji i najmanja sansa da nam to pomogne, zasto ne?
Bogu hvala na hematologu koji mi je to odobrio, taj dan mi je pao kamen sa srca 😅
A mislim, i kako bi mi trebale bit mirne ako ti jedan kaze da ti to treba, a drugi kaze ne? Pa nekako bih opet htjela uzimat cim jedan kaze da treba..
Matka homozigot pai i mthfr.. jedan hematolog je bespogovorno dao terapiju, dok drugi koji me preuzeo kaze da je to "za svaki slucaj"
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Mene su u Vinogradskoj dva pregledala. Prvi nije ništa komentirao (odnosno nije osporavao terapiju, bilo mu je to ok) a drugi (stariji) mi je isto rekao da teoretski ne bih trebala biti na terapiji, ali, kao zbog spontanih ajde neka (malo parafraziram), pošto je hematolog odibrio, da isto nastavim.Ne bih mijenjala Clexane nikada! Vjerujem da je odigrao ulogu. Čitala sam istrazivanja na Pub med-u i slažem se da su oprečna mišljenja za moje mutacije, ali ne vidim razlog, ako ne škodi zašto uopće komentirati da ne bi trebali uzimati . Mislim da smo se dovoljno napatili da bi uopće riskirali.Pa totalno se slazem, ako postoji i najmanja sansa da nam to pomogne, zasto ne?
Bogu hvala na hematologu koji mi je to odobrio, taj dan mi je pao kamen sa srca 😅
A mislim, i kako bi mi trebale bit mirne ako ti jedan kaze da ti to treba, a drugi kaze ne? Pa nekako bih opet htjela uzimat cim jedan kaze da treba..
Matkahomozigot pai i mthfr.. jedan hematolog je bespogovorno dao terapiju, dok drugi koji me preuzeo kaze da je to "za svaki slucaj"
Hvala Bogu na tom prvom hematologu, i meni je pao kamen sa srca kad mi je stiglo odobrenje od ginekologije da mi uvode clexane. Krenula sam tek s 18 tjedana i nadam se da nece biti problema jer nisam od pocetka, ali mislim da bi se ziva pojela do kraja trudnoce da mi nisu odobrili🥲
A jesu li vam prilikom odredivanja mutacija radili i faktor XIII? Ili samo one 4 osnovne?
Mene su u Vinogradskoj dva pregledala. Prvi nije ništa komentirao (odnosno nije osporavao terapiju, bilo mu je to ok) a drugi (stariji) mi je isto rekao da teoretski ne bih trebala biti na terapiji, ali, kao zbog spontanih ajde neka (malo parafraziram), pošto je hematolog odibrio, da isto nastavim.Ne bih mijenjala Clexane nikada! Vjerujem da je odigrao ulogu. Čitala sam istrazivanja na Pub med-u i slažem se da su oprečna mišljenja za moje mutacije, ali ne vidim razlog, ako ne škodi zašto uopće komentirati da ne bi trebali uzimati . Mislim da smo se dovoljno napatili da bi uopće riskirali.Pa totalno se slazem, ako postoji i najmanja sansa da nam to pomogne, zasto ne?
Matkahomozigot pai i mthfr.. jedan hematolog je bespogovorno dao terapiju, dok drugi koji me preuzeo kaze da je to "za svaki slucaj"Hvala Bogu na tom prvom hematologu, i meni je pao kamen sa srca kad mi je stiglo odobrenje od ginekologije da mi uvode clexane. Krenula sam tek s 18 tjedana i nadam se da nece biti problema jer nisam od pocetka, ali mislim da bi se ziva pojela do kraja trudnoce da mi nisu odobrili🥲
A jesu li vam prilikom odredivanja mutacija radili i faktor XIII? Ili samo one 4 osnovne?
Bas sam sad gledala nalaz, samo 4 su gledali: FII, FV, PAI i MTHFR.
Ma nemoj se brinuti, bitno da se sad bockas pa si sigurna. 🥰
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Mene sad malo brine jer sam negdje procitala da porastom kilaze treba rasti i doza heparina pa jesu li vama dizali dozu ili ste cijelo vrijeme na istoj?
Pitala sam sadasnjeg hematologa (jer je prvi kod kojega sam primljena pitao za kilazu) i on kaze da ne, jer ovo sto ja primam je "profilaksa". Koliko sam skuzila to je kao eto, za svaki slucaj 🤣
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Mene sad malo brine jer sam negdje procitala da porastom kilaze treba rasti i doza heparina pa jesu li vama dizali dozu ili ste cijelo vrijeme na istoj?Pitala sam sadasnjeg hematologa (jer je prvi kod kojega sam primljena pitao za kilazu) i on kaze da ne, jer ovo sto ja primam je "profilaksa". Koliko sam skuzila to je kao eto, za svaki slucaj 🤣
Jao tvoji odgovori mene uvijek umire🙈 i mene doktori uvjeravaju da je to cisto “reda radi” i da je 0,4 ta osnovna doza, ali kako tjedni rastu tako rastu i nervoza i iscekivanje pa me pucaju povremeni strahovi.
Posto si po tjednima naprednija od mene pa samim time i upucenija, jesi imala oscilacija d dimera opcenito kroz trudnocu ili se uvijek drze u nekoj normali?
Sortiraj odgovore
Najstariji