Hvala vam curke 🥰 je uzivam u bebacu iako je to isto vrlo izazovno vrijeme 😄 nista ne stizem i "maleni smotuljak srece" je "akcija i briga 24/7" 😃 svima koje cekaju jos svoje bebe - spavajte dok mozete 🤣 Kako sam prvorotka koja je na indukciju dosla skroz zatvorena inducirali su me trakicom - koja luci prostaglandine koji bi trebali potaknuti trudove i otvaranje. Kod vecine to traje 12h - a ja sam se neocekivano brzo otvorila skroz - kroz 5h. I kad sam poslana u radjaonu sam vec bila pred izgon da mi nisu stigli dat epi. Vodenjak mi je puknuo u radjaoni sam - i nakon toga je mali bio van kroz 10min. Nisam skuzila vodenjak od boli - tad su bili trudovi u superlativima. I sad sam cijeli postpartum na heparinu.
Hvala vam curke 🥰 je uzivam u bebacu iako je to isto vrlo izazovno vrijeme 😄 nista ne stizem i "maleni smotuljak srece" je "akcija i briga 24/7" 😃 svima koje cekaju jos svoje bebe - spavajte dok mozete 🤣 Kako sam prvorotka koja je na indukciju dosla skroz zatvorena inducirali su me trakicom - koja luci prostaglandine koji bi trebali potaknuti trudove i otvaranje. Kod vecine to traje 12h - a ja sam se neocekivano brzo otvorila skroz - kroz 5h. I kad sam poslana u radjaonu sam vec bila pred izgon da mi nisu stigli dat epi. Vodenjak mi je puknuo u radjaoni sam - i nakon toga je mali bio van kroz 10min. Nisam skuzila vodenjak od boli - tad su bili trudovi u superlativima. I sad sam cijeli postpartum na heparinu.
Ajme ovo zvuci super 🥳🥳🥳 koji pozitivan šok 😃 , nisi se stigla ni previše snaći već ste postali ekipa 😃 prekul!
Hahaha, počela sam imati power nap-ove, očito dobro za pripremu 😂
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Aaa super! 😍 drago mi je da je sve bilo brzo i uspjesno! Btw jesi mozda pila caj od lista maline?
Pitanje je za sve na heparinu: smije li se piti taj caj? Navodno pomaze pri otvaranju i omeksavanju pa nema toliko pucanja..
Missmagic jesi mozda u zg i u kojoj bolnici? Ja za desetak dana idem u vinogradsku na prvi pregled pa ne znam sto ocekivati. 😂
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Pitam vas za caj jer sam skuzila da hematologa mozda ni necu vidjeti do poroda, tek 22.5 sam narucena 🤣
Nisam pila. Al iskreno, ne mislim da je to bas presudno za otvaranje - tj da bas djeluje ne bi bila kategorija app nego bi vjerujem lijecnici to "propisivali". Ja bas nisam ljubitelj tih pripravaka bez konzultacije sa ginekologom. Ok ovaj caj vj ne odmaze jer jer siroko koristen al nama koje se bockamo mozda sigurnije ne uvoditi nista bez dogovora sa ginekologom/hematologom
Pitam vas za caj jer sam skuzila da hematologa mozda ni necu vidjeti do poroda, tek 22.5 sam narucena 🤣Nisam pila. Al iskreno, ne mislim da je to bas presudno za otvaranje - tj da bas djeluje ne bi bila kategorija app nego bi vjerujem lijecnici to "propisivali". Ja bas nisam ljubitelj tih pripravaka bez konzultacije sa ginekologom. Ok ovaj caj vj ne odmaze jer jer siroko koristen al nama koje se bockamo mozda sigurnije ne uvoditi nista bez dogovora sa ginekologom/hematologom
Je, u pravu si... ako se sjetim pitat cu ginekologa u vinogradskoj!
Sad cu si mantrat da zelim imati porod kao Bananica hahah
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Hej Purple! Iz Zagreba sam! Bila sam sada u ponedjeljak prvi puta u trudničkoj ambulanti u Vinogradskoj i dopao me dr. Čukelj (malo je reci da sam presretna da sam u njegovom terminu opet naručena). Pitala sam ga za čaj - smijemo. Pitala sam za heparin - rekao je da se slaže samnom da sam kandidat za inducirani (ne znam jesam li već o tom pričala prije, isprike ako se ponavljam) zbog heparina i streptokoka (onda bi mi dali noć prije antibiotik i ujutro ne bih uzela heparin).
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
I rekao je da će me naručiti opet u ponedjeljak jer sam na heparinu, inače bi me valjda naručio za dva tjedna.
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Hej Purple! Iz Zagreba sam! Bila sam sada u ponedjeljak prvi puta u trudničkoj ambulanti u Vinogradskoj i dopao me dr. Čukelj (malo je reci da sam presretna da sam u njegovom terminu opet naručena). Pitala sam ga za čaj - smijemo. Pitala sam za heparin - rekao je da se slaže samnom da sam kandidat za inducirani (ne znam jesam li već o tom pričala prije, isprike ako se ponavljam) zbog heparina i streptokoka (onda bi mi dali noć prije antibiotik i ujutro ne bih uzela heparin).
Aaaa pa super, za njega sam cula sve pohvale! Bas odlicno da si kod njega!
Jel se vodis kao visoko rizicna?
Ja da, i narucena sam 29.4. u ponedjeljak na pregled, ali ne znam u koju ambulantu cu ici... dolje ili gore 😆😆
Super za caj!! Pa i ovo s indukcijom je odlicno jer cete vjerojatno dogovoriti termin da te on porodi! 🥰
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Sortiraj odgovore
Najstariji