Martina ma ja odmah pristajem na indukciju, samo nek mi heparin ne diraju. 😅
Vecina ginekologa (i primalje na tecaju) su mi rekli da u takvim slucajevima najcesce induciraju. Nemam problem s tim, ako moram, rijesit cemo. Samo me to za prekid terapije iznenadilo. Al vjerujem da mi hematolog to nece dirati, ako dosad nije spominjao.
Bananiceti si imala lijep, inducirani porod u vinogradskoj pa me to tjesi hahah. Nadam se da sre dobro ti i bebač!🥰
Je li znas u kojem tjednu bi te inducirali?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Martina ma ja odmah pristajem na indukciju, samo nek mi heparin ne diraju. 😅
Vecina ginekologa (i primalje na tecaju) su mi rekli da u takvim slucajevima najcesce induciraju. Nemam problem s tim, ako moram, rijesit cemo. Samo me to za prekid terapije iznenadilo. Al vjerujem da mi hematolog to nece dirati, ako dosad nije spominjao.
Bananiceti si imala lijep, inducirani porod u vinogradskoj pa me to tjesi hahah. Nadam se da sre dobro ti i bebač!🥰Je li znas u kojem tjednu bi r
Rekla je nesto u smislu "dobro, to ionako u 39om tjednu". Nisam ju nista sad konkretno pitala jer je rekla da vidim s hematologom i ovo je mrmljala u smislu - ima vremena za taj dogovor.
Valjda tek oko 39og tjedna dogovaramo. 😆
A u ponedjeljak idem njoj, a hematologu u srijedu tako da nista necu znati tamo do 27.5 ( a mozda se i porodim dotad hahah)
Prebacila sam si injekciju ujutro, nekako kontam ak me uhvate trudovi po noci pa da se odmah ne bocnem. 🙈🙈🙈
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Ima li koja trudnica da joj je ukinuta terapija nakon 36 tjedana trudnoce?
Ginekologinja u bolnici kaze da cemo ili tako, ili indukcija. Hematolog bi trebao odluciti. Nadam se da mi nece sad ukidati injekcije, radije biram indukciju. 😅Whaaat..zaaaasto?
Meni su rekli terapija do kraja ,i jos 6tjedana iza!Mene je isto iznenadilo, nije mi rekla zasto, nego je rekla sa se daju inace do 36. tjedna. Meni prva rijec o tome…
(I da za moje mutacije terapija nije potrebna!)
Ali buduci da ih je hematolog uveo, ona ih nece ukidati. Idem za tjedan dana kod njega pa cu reci da mi ne ukida. 🤣🤣🤣 on je meni vec rekao da se moram pikat i 6 tjedana nakon, necu da se sad predomisli 😅Di vodis trudnocu? Citala sam o slucajevima trombofilije di je doslo do nezeljenih ishoda zbog ranijeg prekida terapije. Ja bi probala gurat do kraja heparin. Iako ako ti stvarno ne treba onda nije bed ni prekinut ranije. A indukcija sa 36 tt ako nije potrebna je isto bezveze jer je svakako bolje za bebu da se rodi kao terminsko dijeteU vinogradskoj… ma ne bi ona mene inducirala sa 36, nego kao da prekinem s terapijom. 🙈🙈
A indukcija ce ici ako mi ne ukinu.
Nadam se da nece, ne zelim da se dogodi neko sranje sad na kraju. Imam hematologa za tjedan dana pa cu pricati s njim. Bas mi besmisleno da sad prekidam… cemu onda sve dosad?
A znas, po nekima trebam terapiju, a po ovoj ne… pa ti znaj. Ja bih radije isla na sigurno.
Mene su dva različita ginekologa pregledala. Prvi nije komentirao prekid terapije. Na moje pitanje jesam li kandidat za inducirani rekao je da jesam ali da ćemo pričati drugi put (bila tipa u 37. tt), zbog BHSB i heparina pitala. Drugi mi je rekao da mi ni ne treba terapija i da će porod biti kada bude (on nije za inducirani). Oba rekli da kada skuzim da kreće, da se ne piknem.
Ovisi na koga nabasas.
Ja imala trudove dan prije i završila na induciranom (pucanje vodenjaka u 38+0) i sretna zbog toga, jer su trudovi bili nemogući (inače nemam nizak prag boli). Lijepo se nisam piknula to jutro i dobila fino antibiotik u dozama. Bila sam si i mirnija da su kontrolirani uvjeti. Dan prije kada su krenuli trudovi sam se premišljala piknuti se ili ne, pa jesam. Ovako sam fino mogla uzeti epiduralnu.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Htjela sam napisati da je induciran pucanjem vodenjaka. (Vinogradska) Pikam se ujutro, em manja šansa da zaboravim em računala na trudove po noći, a tako su i došli 🤭
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Htjela sam napisati da je induciran pucanjem vodenjaka. (Vinogradska) Pikam se ujutro, em manja šansa da zaboravim em računala na trudove po noći, a tako su i došli 🤭
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Mene su dva različita ginekologa pregledala. Prvi nije komentirao prekid terapije. Na moje pitanje jesam li kandidat za inducirani rekao je da jesam ali da ćemo pričati drugi put (bila tipa u 37. tt), zbog BHSB i heparina pitala. Drugi mi je rekao da mi ni ne treba terapija i da će porod biti kada bude (on nije za inducirani). Oba rekli da kada skuzim da kreće, da se ne piknem.
Ovisi na koga nabasas.
Ja imala trudove dan prije i završila na induciranom (pucanje vodenjaka u 38+0) i sretna zbog toga, jer su trudovi bili nemogući (inače nemam nizak prag boli). Lijepo se nisam piknula to jutro i dobila fino antibiotik u dozama. Bila sam si i mirnija da su kontrolirani uvjeti. Dan prije kada su krenuli trudovi sam se premišljala piknuti se ili ne, pa jesam. Ovako sam fino mogla uzeti epiduralnu.
Tenkjuu..
Sutra sam treci put na pregledu i uvijek kod iste doktorice. Vjerujem da ce biti indukcija jer sumnjam da ce mi u srijedu hematolog ukinuti terapiju.
Za svaki slucaj sam si prebacila pikanje ujutro haha,.i ja se vodim time da nekako najcesce trudovi krenu po noci.
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Hematolog mi nije ukinuo terapiju, kaze da moram i 6 tjedana nakon poroda uzimati kako je i planirano. 🥰(Kaze da je zapravo u tom periodu poslije poroda opasno za trudnicu da ne dode do kakvih trombova)
I sad cemo vidjeti sto ce reci ginicka u ponedjeljak, ali vec je spominjala indukciju tako da to i ocekujem. (Osim ak ne krene samo prije) 🤣🤣
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Hematolog mi nije ukinuo terapiju, kaze da moram i 6 tjedana nakon poroda uzimati kako je i planirano. 🥰(Kaze da je zapravo u tom periodu poslije poroda opasno za trudnicu da ne dode do kakvih trombova)
I sad cemo vidjeti sto ce reci ginicka u ponedjeljak, ali vec je spominjala indukciju tako da to i ocekujem. (Osim ak ne krene samo prije) 🤣🤣
Sretno! Al ako ti je i indukcija u terminu (39 tt) ma to je okej skroz! Da te pitam, zaboravila sam, di si preuzimala injekcije heparina kad si ostala trudna? Na hematologiji il na ginekologiji? Trudnocu nisi vodila u bolnici (do ovog zadnjeg obaveznog) jel da?
Sortiraj odgovore
Najstariji