Ja imam najblazi oblik pa sam s obzirom na povijest i sve dobila odmah bez pogovora terapiju. Moja hematologica kaze,ona se sa zivotima ne zeli igrati. Ako moze pomoc a kod mene pomaze super. I dokazalo se da pomaze,mnogi ginekolozi smatraju da za te blage mutacije ne treba ali zasto je onda imamo i zasto se spontani dogadaju ili neke druge stvari? I ta blaga mutacija je opet trobofilija tako da. Ja imam super hematologicu koja se uopce nije premisljala oko terapije,i rekla je svaka trudnoca je s fragminima i kod mene andol jos do 35tj

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Jel ima mozda koja da su joj uvedene samo heparinske injekcije a ne i aspirin/andol u ranoj trudnoci, do 12 tjedana? Ostalo mi je da sam negdje naletila da se aspirin ne preporucuje prije 12tt al ne znam jel zato sta je opasan il zato jer nema efekt?

3/2024 💙
Kako misliš NMH bez andola? Ako generalno pitaš, nije praksa uvesti i andol i NMH. U principu andol kao terapija se izbjegava osim ako postoje jasne indikacije. Neću se miješati u struku. Ja sam primala od prvog dana (po nalazu krvi, potvrda trudnoće) do samoga kraja (6 tjedana nakon poroda?) NMR subkutalno. Nisam pila andol.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Jel ima mozda koja da su joj uvedene samo heparinske injekcije a ne i aspirin/andol u ranoj trudnoci, do 12 tjedana? Ostalo mi je da sam negdje naletila da se aspirin ne preporucuje prije 12tt al ne znam jel zato sta je opasan il zato jer nema efekt?
Ja sam koristila andol 75 dva puta na dan od 1 DC do transfera. S danom transfera sam uvela NMH (clexane) a izbacila Andol. Koristim i dalje do 6 tjedana poslije poroda.
Vinogradska 🏥 since 05/2013
▪️jajovod✂️
1. IVF 11/13❌️
2. IVF 11/14❌️
3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
▪︎jajovod✂️
4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
1. fet beta ❌️
2.fet beta ❌️
3.fet beta ❌️
5. IVF - 4/23 ❌️
🐧🐧
4. fet beta ❌️
5.fet ❌️
6.IVF -2/24 ❌️
🐧🐧
6. fet beta ❌️
7.fet❌️
8.fet 8DPT + , 6tt ❤️
Meni su savjetovali andol prije trudnoće i do otkucaja srca - onda heparin. Ja ga osobno nisam pila jer sam čekala IVF, ali zatrudnila sam prirodno i kad sam došla na pregled, bebi je srce kucalo i odmah sam dobila heparin. Praksa je, barem u KBC RI, davanje andola kao terapije u postupcima potpomognute oplodnje dok se ne zamijeni sa inekcijama, međutim sve ovisi o tvojoj dijagnozi i razlozima zbog kojih bi to uopće pila odnosno primala.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ostavicu i ja svoje iskustvo, po potvrdi trudnoce uveden je i NMH 0.6 i Andol. U osmoj nedjelji trudnoce pojavila su se neobjasnjiva krvarenja kojima nije bilo objasnjenja, te je onda Andol izbacen, a NMH ostavljen sa dozom 0.4.
Dok recimo u prvoj trudnoci cijelo vrijeme je bio i NMH i Andol i nikakvih problema.

Pozdrav svima 😊 i ja vam se priključujem. Nemam slezenu i imam visok broj trombocita. Propisan mi je cardiopirin 100 mg trajno i evo pila sam ga sve do danas. Danas sam bila kod doktora, potvrđena je trudnoća u maternici i od sutra se krećem bockati, fragmin 5000 🙈 radila sam biopsiju koštane srži prije par mjeseci i potvrđena je mutacija koštane srži - nadam se da će s fragminom sve biti ok 🙈 inače imam 35-ti rođendan za 2 mjeseca i ovo mi je prva trudnoća. I nekako me baš strah. Nadam se da će sve dobro proći. I meni i svima u grupi 🙏

34+1 tt - 24.10.2025.
Paola i Bananica slučajno sam naletila na ovu temu, ali kod mene nakon dva nalaza s blago povišenim acl igg vrijednostima i 2 biokemijske i 1 vanmaterničnom trudnoćom hematologinja s Rebra mi je na nalaz napisala da se "zbog sumnje na antifosfolipidni sindrom preporuča niskomolekularni heparin od dana transfera". S obzirom da nisam na vrijeme riješila Povjerenstvo na Rebru, moja IVF ginekologica mi je na temelju ovog nalaza izdala privatni recept za Clexane, a od idućeg tjedna bih trebala dobiti i odluku od Rebra te inekcije dobivati od njih. Nadam se da će ovo nekome pomoći :)
👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
dr. V + Repromed
9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
Poliklinika IVF
04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️
Sage, a koliko dugo si čekala na pregled kod hematologinje na Rebru?
Mislim da sam čekala nekih mjesec dva, ali ako im napišeš da si trudnica sa sumnjom na antifosfolipidni sindrom vjerujem da će te ubaciti čim prije, ja bih im svakako probala objasniti hitnost situacije. Meni su rekli da u slučaju da dođe do prirodne trudnoće da se odmah javim njima i da idemo s heparinom.
👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
dr. V + Repromed
9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️; 01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
Poliklinika IVF
04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
06/25 histeroskopija ✔️; 07/25 FET, beta 9dnt 193, 11dnt 480; UZV 6+1 ❤️
Nadam se da će netko vidjeti upit i pomoći mi oko nedoumice. Dobila sam heparin prošli tjedan, sestra mi je pokazala kako si dati injekciju u nadlakticu i savjetovala je ili tamo u ruke ili noge, natkoljenice. Uspjela sam si sama dati injekciju, svaki dan druga noga i sad sam danas mislila ponovno u ruku i naravno, shvatim da tu ne mogu sama stisnuti masno tkivo i dati injekciju. To mi nije palo na pamet kad mi je pokazivala pa me zanima kako ste vi to riješile? Samo krenem s ubodom bez da stisnem masno tkivo ili kako? Čitala sam da si je dosta vas davalo u trbuh, ali meni nisu tako preporučili pa sad se pokušavam držati te upute. Sljedeći put idem do njih tek za dva tjedna pa pomagajte 😁 Ako ima neka heparinska trudnica, uključite se da dijelimo iskustva 😊
Evo mene s zimskih beba 😊 ja sam si već prije davala clexane, pa se sama bockam od prvog dana. Kod mene je fragmin i imaju upute u kutiji. Trebate si stisnuti masno tkivo, ja ga držim stisnuto dok si ne izvadim iglu. Tako su mi u bolnici davali clexane, a tako piše i u uputama - pa tako i radim. U uputama također piše da se osim nadlaktice i bedra može davati u stomak, u razini pupka (2,3 prsta od pupka). A negdje sam pročitala da se najbolje apsorbira kad se daje u stomak. Na internetu imaju dostupne upute za fragmin, vjerujem da imaju i za heparin pa si nađite i pročitajte ako nemate u kutiji. Mislim da bez obzira što je trudnoća u pitanju, ne trebate izbjegavati stomak jer igle nisu toliko duge da prođu taj neki sloj kože/masnog tkiva koji nebi trebale proći. S druge strane ako niste sigurni, možete poći i u doktora opće prakse, centar 112 ili hitnu pomoć - i oni vam budu pokazali 😊

34+1 tt - 24.10.2025.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji