Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    03. Studeni 2023. 13:43

Pa ne uzimam na svoju ruku lijek :) Lijek mi je propisao lijecnik specijalist - imunolog. :)

• MissMagic1
    01. Prosinac 2023. 23:09

Jesu li Vam preporučili da izbjegavate vođenje ljubavi/orgazam od kada ste / dok ste bile na heparinakoj terapiji? Predstavlja li ta terapija, u kombinaciji s orgazmom, kakav rizik? Dobila sam mišljenje svog ginekologa, ali me zanimaju i Vasa mišljenja i iskustva :). 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

Martina1931
    02. Prosinac 2023. 00:44

MissMagic1

Jesu li Vam preporučili da izbjegavate vođenje ljubavi/orgazam od kada ste / dok ste bile na heparinakoj terapiji? Predstavlja li ta terapija, u kombinaciji s orgazmom, kakav rizik? Dobila sam mišljenje svog ginekologa, ali me zanimaju i Vasa mišljenja i iskustva :).

Nisam dobila nikakvo misljenje u vezi toga🙈 
    Ginekolog smatra da trenutno imam urednu trudnocu i nema prepreka za imati odnose..iako ih ja izbjegavam zbog povijesti spontanih..mislila sam se nagradit poslijr 12tt..zasto. si ti dobila zabranuu zbog heparina?😐

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• MissMagic1
    02. Prosinac 2023. 21:03

Prvo tromjesečje sam dobila “zabranu” od svih aktivnosti: spremanje, dizanje, duža hodanja (sat vremena s pauzama je bilo ok), apstinencija. 
    U drugom tromjesečju mi nije ništa komentirao, nekako se držao rezerviranim da tako i nastavim kao i do sada, međutim rekao je u redu za vježbe za trudnice (dokle god se držim pravila: bez napora, kontrolirano, pratim svoje tijelo) i onda sam ga pitala smijem li voditi ljubav, pa mi je vedro dobacio da smijem, ali nježno. Vise sam se ovako zabrinula; da li se naša dijagnoza, s obzirom na prethodne spontane, smatra rizična, pa onda i kontrakcijama uvodim dodatni rizik (retoričko i neretoricko pitanje)? S jedne strane jasno mi je da je O korisan (pozitivno za mene i bebu 🤭), ali opet, sto ako je sve nešto osjetljivo, zbog heparina? Malo brinem u prazno, znam da nema točnog odgovora, ali mi je lakše ako prokomentiram ☺️ Hvala sto si podijelila svoje 🩵

👨‍🦱33
    27.8.2023. ➕
    18.9.2023. 💓 (6+4)

• Bananica80
    04. Prosinac 2023. 17:32

MissMagic1

Prvo tromjesečje sam dobila “zabranu” od svih aktivnosti: spremanje, dizanje, duža hodanja (sat vremena s pauzama je bilo ok), apstinencija.
    U drugom tromjesečju mi nije ništa komentirao, nekako se držao rezerviranim da tako i nastavim kao i do sada, međutim rekao je u redu za vježbe za trudnice (dokle god se držim pravila: bez napora, kontrolirano, pratim svoje tijelo) i onda sam ga pitala smijem li voditi ljubav, pa mi je vedro dobacio da smijem, ali nježno.Vise sam se ovako zabrinula; da li se naša dijagnoza, s obzirom na prethodne spontane, smatra rizična, pa onda i kontrakcijama uvodim dodatni rizik (retoričko i neretoricko pitanje)? S jedne strane jasno mi je da je O korisan (pozitivno za mene i bebu 🤭), ali opet, sto ako je sve nešto osjetljivo, zbog heparina?Malo brinem u prazno, znam da nema točnog odgovora, ali mi je lakše ako prokomentiram ☺️Hvala sto si podijelila svoje 🩵

Meni nije sex branjen, al ja apstiniram jer sam stalno bila u strahovima i nisam bas imala volju. Prvo tromjesecje strahovi od krvarenja i spontanog,  a sad u drugom, od skracivanja cerviksa i bakterija :) Ako ti je trudnoca uredna, ne vidim kako bi heparin utjecao na sex - odnosno zasto bi sex bio stetan ako smo na heparinu. Jedino sta mozda mozes ocekivati neku sukrvicu nakon odnosa - em smo kao trudnice bolje prokrvljene, em heparin dodatno "potice" prokrvljenost, em je cervix osjetljiviji i nakon penetracije on moze krvarit (znaju zene cesto krvarit u trudnoci nakon vaginalnih pregleda). Sto se tice orgazma, rekla bi da su te kontrakcije toliko minimalne da ne mogu nastetit bebi ili potaknut "porodjaj". Mogu reci, da apstinenciji usprkos, znam imat nocne orgazme, koje ocito ne mogu kontrolirat. Valjda od hormona. U prvom tromjesjecju sam cak pitala ginicku za to pa je rekla da ako to nije bolan grc popracen krvarenjem da nema straha. A sad u drugom tromjesjecju, i dalje ih imam - samo rjedje, i sad samo uzivam kad je vec prilika :)

• MissMagic1
    06. Prosinac 2023. 08:57

Bananica, hvala što si podijelila svoje misli! U pravu si sa svime sto kažeš. Točno, za prokrvljenost, dobro da si istaknula, smetnula s uma da bih i to mogla ocekivati! Bas sam happy cure za vas da sve dobro ide ❤️ Bananica, u kojem si tjednu? Čini mi se da smo sve u sličnom tjednu; bit će uzbudljivo dijeliti iskustva u kasnijim tjednima 🤭

👨‍🦱33
    27.8.2023. ➕
    18.9.2023. 💓 (6+4)

Martina1931
    06. Prosinac 2023. 09:01

Meni je bebara veca za 4dana, tako da sam ja prakticki dogurala skoro do 12tjedna, i tek sada lakse disem..tako mi je milo gledat onu bebicu kako malti nogicama , mase rukicama..mogu misliti kakav je osjecaj kad te krene tuci po trbuhu kasnije🙈
    Sto se seksa tice. Bas sam ju pitala, rekla mi je doslovno daj se opusti i uzivaj. Samo da se ne ispraznjava u mene🤣 jer valjda ak sam ju dobro skuzila, sperma moze uzrokovati neko grcenje nemam pojma..al heparin , da nikakve veze nema, i nema prepreka ako je zdrava trudnoca u pitanju🤗

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Bananica80
    06. Prosinac 2023. 10:55

MissMagic ja sam sad 23+6.  Al na heparin sam stavljena dosta kasno, tek u 18 tt, jer su mi tek tad skuzili da imam indikaciju za antifosfolipidni sindrom. Srećom izgleda da je bilo na vrijeme, bila sam na fetalnom echo i protoci kroz posteljicu su oke (kao i srce bebe), pa valjda onda nema ugrusaka u posteljici jos. Barem se nadam/mislim da bi to vidjeli na tom pregledu

• Bananica80
    07. Prosinac 2023. 14:49

E, jel se vama znaju stvarati podljevi na mjestima davanja injekcija? Kao nekakve modrice/hematomi? Tu i tamo u blizini mjesta uboda znam bit plava, i nisu bas jako sitni ti podljevi. A cak mi i nije vezano uz to jel me taj put zabolilo prilikom ubadanja. 

• MissMagic1
    10. Prosinac 2023. 19:41

Hej Bananica, da da. Pogotovo u početku kada sam si krenula davati nisam imala vise gdje piknuti koliko sam bila podli ena 😂 s vremenom sam očito nekako to uspjela ali imam i dalje po bar dvije manje masnice lijevo i desno od pupka. Nije razlog za brigu. Pokazala općoj, pokazala sestrama na hematologiji - rekli da je to ok (onda kada sam bila najljubicastija). Samo ne pikati na masnicu. Neminovno je nekada jer pogodiš manju zilicu. Također, pogotovo kada odem vise bočno ili manje špeka uhvatim, i nekad nasumično (još nisam služila a već se 14 tjedana pikam), zna nekad vise peci nekada manje, nekada izleti kapljica krvi, dva puta mi je u iglu nazad malo krvi ušlo, nekad se podlije, nekada se uopće ne podlije. U svakom slučaju, ti mali podlijevo, bas kakve opisuješ, jesu zapravo normalni za terapiju (piše i u uputama kao nuspojava) + rekli mi da je to ok.

👨‍🦱33
    27.8.2023. ➕
    18.9.2023. 💓 (6+4)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.