Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    06. Listopad 2023. 11:42

regica123

Curke, evo i mene doktori samo "saltaju" od jednog do drugog, nikako dobit tumacenje nalaza.
    Znate li mozda kakav je nalaz otprilike?Faktor V i II normalan faktor.
    MTHFR za C677T utvrdjen mutirani heterozigotni tip gena (CT).
    PAI-1 insercijski genotip (5G/5G).
    ACE insercijsko-delecijski genotip (ID).Fibrinogen povisen na 4.4, faktor VIII C povisen na 1.66. Ostalo uredno.

Kako to misliš da te šaltaju? Nalaz bi trebao očitati onaj koji ti je dao uputnicu i onda sukladno tome poslati dalje specijalisti ako smatra da je to potrebno. 
    Mutacije ti nisu strašne, uzrok povišenih vrijednosti može biti različit zato i je najbolje da nalaz čita liječnik koji je dao uputnicu jer je vjerojatno imao razlog za to. Što je problem kod tebe? 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    06. Listopad 2023. 11:44

Simbalija

MissMagic1

Neka, rješavaj to tim redom kako kažu. Ako je njena preporuka prvo humana, neka tako i bude. Jedino, zar ti ne mogu ponuditi ikakav termin? Zaista mi nije jasno! Ako u okolici imaš vise bolnica, svakako se isplati zvati i saznati koja ti može ponuditi najraniji termin, da ne čekaš. Ili tražiti uputnicu koja može biti prihvaćena u drugom gradu/županiji pa zvati njih. Čekati mjesec dva tri mi još zvuci u redu, ali da ti ne daju termin, to mi je suludo.
    Nažalost nisam u Zagrebu tako da nemam puno opcija, osim uzeti uputnicu pa otići u Zagreb privatno ili u neku od bolnica.
    Rekli su da će zvati za ovaj ili idući mjesec pa živi bili pa vidjeli je li to istina.
    Meni ginekologica nije zabranila rad na bebi pa je tu otegotna okolnost što ako zatrudnim u periodu čekanja na pregled, nisam i tako sigurna da će mi dati heparin pa sam u nekom stanju bezumlja.

Ne kužim... zašto te šalju u Zagreb? Hematolog i ginekološka ambulanta sigurno postoje i u matičnoj bolnici (prema mjestu stanovanja). Oprosti ako sam propustila poruku u kojoj si pojasnila, vrlo je moguće. Uglavnom hoću reći da sam ja sve vezano uz trudnoću i heparin riješila u matičnoj bolnici osim nalaza trombofilije što je rađeno negdje drugdje, ali ne znam gdje.

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Simbalija
    06. Listopad 2023. 12:28

Granger, ne šalju me u Zagreb, nego su rekli da će me tek zvati kad pronađu slobodan termin pa je MissMagic napisala da zovem i druge bolnice ako imam tu opciju. Nadam se da neću dugo čekati u Rijeci na termin.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading.......

Granger
    06. Listopad 2023. 13:26

Simbalija

Granger, ne šalju me u Zagreb, nego su rekli da će me tek zvati kad pronađu slobodan termin pa je MissMagic napisala da zovem i druge bolnice ako imam tu opciju. Nadam se da neću dugo čekati u Rijeci na termin.

Aha, jasno. Krivo sam pohvatala u žurbi. Da onda svakako bolje da to riješiš u matičnoj bolnici, ali čovječe tako dugo da nemaju termin mi nije jasno zbilja. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Martina1931
    13. Listopad 2023. 12:01

Bokic curke, ja sam dobila svoj plusic na testu napokon🙈
    Odobren mi je fragmin 5000 IU, startala sam vec danas, cak nisu ni betu cekali nego je hematolog misljenja cim prije to bolje buduci da sam ipak i jednu biokemijsku imala..
    Prvu sam u trbuh primila, malo me peckalo. Jel se uvijek u isto mjesto pikate?

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Granger
    13. Listopad 2023. 17:21

Martina1931

Odobren mi je fragmin 5000 IU, startala sam vec danas, cak nisu ni betu cekali nego je hematolog misljenja cim prije to bolje buduci da sam ipak i jednu biokemijsku imala..

Pikaj se u trbuh, ali ne u isto mjesto. Pokušaj tipa svaki dan s druge strane pupka ili tako nekako. Možda ćeš ponekad imati i podljev pa onda izbjegavaj to mjesto dok ne prođe. Drago mi je zbog plusića, sad samo hrabro i pozitivno. ❤️

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Martina1931
    13. Listopad 2023. 18:05

Granger

Martina1931

Pikaj se u trbuh, ali ne u isto mjesto. Pokušaj tipa svaki dan s druge strane pupka ili tako nekako. Možda ćeš ponekad imati i podljev pa onda izbjegavaj to mjesto dok ne prođe. Drago mi je zbog plusića, sad samo hrabro i pozitivno. ❤️

Koliko god da sam sretna i uzbudjena. U drugu ruku mi je takav strah, doslovno mi se ruke tresu. 
    Ali sad stvarno znam da sam ursdila sve sta je u mojoj moci, ostalo je u Bozjim rukama🫠

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Granger
    13. Listopad 2023. 18:51

Martina1931

Granger

Martina1931

Koliko god da sam sretna i uzbudjena. U drugu ruku mi je takav strah, doslovno mi se ruke tresu.
    Ali sad stvarno znam da sam ursdila sve sta je u mojoj moci, ostalo je u Bozjim rukama🫠

Na tebi je sad da se pikaš, da budeš opuštena, makni se od svega što te čini nervoznom, puno jedi, ne čitaj google i to je to. Predosjećam da će to sve biti u redu. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• MissMagic1
    14. Listopad 2023. 23:56

Juuuj čestitam! Sve sto je Granger savjetovala 💪 
    Ja se isto u trbuh, parne datume desno, neparne lijevo 😂, i nikada na isto mjesto. Nekada vise nekada manje peče ali prođe. U početku me suprug ili sam išla do med. sestre da mi da, zadnjih 10 dana sam odlučila okuražiti se i sama. I tak’ su i cure rekle: čak me malo manje peče, a kad mi je suprug davao nisam ni htjela gledati i zalila sam se 😄. Sto je najbolje, kak ose on ufurao, a sada i ja, imam manje podlijeve. U početku sam bila u svim nijansama od ljubičaste do žute, ali su mi rekli na hematologiji da je i to ok. Sad imam svega par starih flekica. 
    Fakat se ufuras! Sretno ❤️

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

Martina1931
    15. Listopad 2023. 00:19

Dam si bez problema injekciju jer sam svakako medicinske struke. Al nije mi ugodno sebi bas davati hahaha..al doduse stavljam i vece igle ljudima u ruku😂Problem mi je sto mi se pojavio smeckasti iscjedak (jako jako malo) na dan kad sam trebala dobiti mengu. Samo jednom, a gin smatra da je od implatacije to...sad mi je prestalo, nisam imala cijeli dan. Svakako sam na terapiji utrogestana 3×1(600mg), valjda bude ok🙏

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.