Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissMagic1
    15. Listopad 2023. 00:59

Bit će sigurno ❤️ tu su terapiju i meni dali, istu dozu! Hahaha profic dalkle, super 😊! Ne zvuci ništa strašno, sigurna sam da bi ginekolog već reagirao da postoji razlog za brigu.

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

Mrs.IBT
    18. Listopad 2023. 12:00

Molim trudnice ovdje da pomognu savjetom. Naime, koristim Clexane 0.4 radi mutacija MTHFR i PAI1, imala sam dva spontana. Sada sam u 19.tjednu i svaki mjesec odem i privatno napravim koagulogram i uvijek je bio do sad u redu, međutim novi nalaz mi je D dimer 1.70. Prošli mjesec je bio 0.07 i sad sam sva u strahu i panici jer po tablici na internetu, ovakav d dimer odgovara trećem, a ne drugom tromjesečju. Privatni ginekolog smatra da nema indikacija da ja uopće kontroliram koagulogram, otišla sam u KBC gdje su mi odobrili Clexane i tamo isto dobila košaricu jer oni ne razumiju zašto vadim to, I bila sam kod privatnog hematologa koji je samo uputio na ginekologe. Užasno sam zabrinuta, ima li neka trudnica slično iskustvo i da je sve prošlo u redu? 

Martina1931
    18. Listopad 2023. 12:09

MissMagic1

Bit će sigurno ❤️ tu su terapiju i meni dali, istu dozu! Hahaha profic dalkle, super 😊! Ne zvuci ništa strašno, sigurna sam da bi ginekolog već reagirao da postoji razlog za brigu.

Pojavilo se samo jednom, dan kad sam trebala mengu dobiti pa to pripisujemo implataciji..🙏 beta se pravilno dupla pa sam malo mirnija. Ali jedva cekam potvrdu da je dalje sve ok.
    Znaci dosta zena sa ovim mutacijama nakon primjene heparina je uspjesno iznijela trudnocu? 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Granger
    18. Listopad 2023. 14:45

Mrs.IBT

Molim trudnice ovdje da pomognu savjetom. Naime, koristim Clexane 0.4 radi mutacija MTHFR i PAI1, imala sam dva spontana. Sada sam u 19.tjednu i svaki mjesec odem i privatno napravim koagulogram i uvijek je bio do sad u redu, međutim novi nalaz mi je D dimer 1.70. Prošli mjesec je bio 0.07 i sad sam sva u strahu i panici jer po tablici na internetu, ovakav d dimer odgovara trećem, a ne drugom tromjesečju. Privatni ginekolog smatra da nema indikacija da ja uopće kontroliram koagulogram, otišla sam u KBC gdje su mi odobrili Clexane i tamo isto dobila košaricu jer oni ne razumiju zašto vadim to, I bila sam kod privatnog hematologa koji je samo uputio na ginekologe. Užasno sam zabrinuta, ima li neka trudnica slično iskustvo i da je sve prošlo u redu?

Ovo računanje D-dimera je neko drugačije od onog na kojem sam ja bila. Ja sam koagulogram radila na mjesečnoj bazi i D-dimeri su konstantno bili višestruko povećani u odnosu na refererentne vrijednosti, ali hematologica je rekla da je to u redu i kroz cijelu trudnoću me držala na istoj terapiji Clexana.
    D-dimeri se mogu povećati uslijed bilo kakvih upalnih procesa pa si možda bila prehlađena ili nešto pa su skočili. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    18. Listopad 2023. 15:00

Martina1931

MissMagic1

Pojavilo se samo jednom, dan kad sam trebala mengu dobiti pa to pripisujemo implataciji..🙏 beta se pravilno dupla pa sam malo mirnija. Ali jedva cekam potvrdu da je dalje sve ok.
    Znaci dosta zena sa ovim mutacijama nakon primjene heparina je uspjesno iznijela trudnocu?

Pa ja bih rekla da heparin pomaže svakoj ženi kojoj su spontati bili posljedica trombofilije da uspješno iznese trudnoću. Čitala sam čak slučajeve gdje je žena imala problem s iznošenjem trudnoće, a nije imala nikakve mutacije, i dali su joj heparin jer nisu više znali šta s njom i nakon toga uspješna trudnoća. Garancija nije naravno, ali mislim da kod većine baš pomogne. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Martina1931
    18. Listopad 2023. 15:03

Granger

Martina1931

MissMagic1

Pa ja bih rekla da heparin pomaže svakoj ženi kojoj su spontati bili posljedica trombofilije da uspješno iznese trudnoću. Čitala sam čak slučajeve gdje je žena imala problem s iznošenjem trudnoće, a nije imala nikakve mutacije, i dali su joj heparin jer nisu više znali šta s njom i nakon toga uspješna trudnoća. Garancija nije naravno, ali mislim da kod većine baš pomogne.

A meni nisu mogli garantirati radi cega su se dogodili spontani, tako da mi ostaje nada da je trombofilija bila uzrok..😐 jeste vi imali spontani prije uspjesne trudnoce?

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

Granger
    18. Listopad 2023. 16:31

Martina1931

Granger

Martina1931

MissMagic1

A meni nisu mogli garantirati radi cega su se dogodili spontani, tako da mi ostaje nada da je trombofilija bila uzrok..😐 jeste vi imali spontani prije uspjesne trudnoce?

Da, to se nikad ne zna, ali ako je bilo tako (a vjerojatno je) heparin će sigurno pomoći. Samo bez što manje briga i stresa koliko je to moguće.
    Ja sam bila sretnica koja je za trombofiliju saznala sasvim slučajno još u 20tima i tada mi je hematologica rekla da ću s trudnoćom dobiti heparin tako da na sreću nisam morala prolaziti kroz užas spontanih da bi došla do dijagnoze. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• MissMagic1
    20. Listopad 2023. 16:58

Mrs.IBT, nemojte me krivo shvatiti, ali ili tražite mišljenje drugog hematologa ili radije nemojte na svoju ruku raditi pretrage. Ja se slažem da je nekada bolje preispitivati i ne kompletno se prepustiti sustavu jer su pacijenti ponekada samo broj, ali često se zapravo nađete u situaciji gdje od previše mišljenja na kraju vise ni sami ne znate koga da slušate a pritom izgubite samopouzdanje i prosudbu. S obzirom na to da kažete da i ginekolog i hematolog koji je prepisao terapiju ne vide problem, možda je bolje onda vjerovati im? Ruku na srce, vjerujem da je ljudsko tijelo komplicirano i da često vise poremećenih faktora utječu na neku brigu i vjerujem da bi Vas oni već uputili na daljnje pretrage da smatraju da je terapija neodgovarajuća? Nažalost nisam srodne struke i ne mogu Vas utješiti ali ili odite privatno hematologu da Vam objasni taj D-dimer i zašto ga je u redu zanemariti ili prihvatite za sada da je sve pod kontrolom. Posto zvučite zabrinuto, odite zaista privatnom hematologu na konzultacije i pojašnjenje tog koagulograma. 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

• Ana01234
    23. Listopad 2023. 12:14

Pozdrav drage cure,
    Nakon spontanog dobila sam od dr. sve moguće pretrage za odraditi.
    Danas sam dobila nalaze za trombofiliju. Zna li netko što ovo znači?1) Umnažanjem dijela gena koagulacijskog faktora V, pomoću PCR, uz specifične probe za normalni i mutirani tip
    gena (FVQ506), utvrđen je normalni tip gena za faktor V
    2) Umnažanjem dijela gena koagulacijskog faktora II, pomoću PCR, uz specifične probe za normalni i mutirani tip
    gena (G20210A), utvrđen je normalni tip gena za faktor II
    3) Umnažanjem dijela gena za metilen-tetrahidrofolat reduktazu (MTHFR), uz specifične probe za C677T, utvrđen je
    normalni tip gena (CC)
    4) Umnažanjem promotorskog dijela gena za plazminogen aktivator inhibitor (PAI-1), uz specifične probe, utvrđen je
    insercijsko-delecijski genotip (4G/5G)
    5) Umnažanjem dijela gena za angiotenzin konvertirajući enzim (ACE), uz specifične probe, utvrđen je insercijsko-
    delecijski genotip (ID).Puno hvala :)

Martina1931
    23. Listopad 2023. 13:14

Za ova prva 4 vam mogu reci da ste nosioc mutacije heterozigot pai 4g/5g. Meni je receno da imaju utjecaja na spontani. I ja ga imam i jos mtfhr hetwrozigot. Na osnovu toga mi je odobren heparin u novoj trudnoci..
    Ja sam i nasla dosta istrazivanja vezano za tu pai mutaciju i stvarno se spominje povecan rizik za spontani u dosta istrazivanja!
    Za ovo zadnje nisam sigurna, mozda neka od cura tu vise i bolje zna pa da vam kaze
    Zao mi je zbog spontanih inace🤍

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.