Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arti
    26. Listopad 2023. 19:42

Pozdrav svima,
    Nalazim se u 29.tt., 7.mj trudnoće,  37.god, 1.trudnoća.
    Radila sam test na trombofiliju te su rezultati PAI heterozigot, MTFHR homozigot. Ginekolog u bolnici me poslao kod ginekologice za fetalnu medicinu koja kaže da ti nisu ozbiljne mutacije- preporuka Aspirin 100. Danas mi je d-dimer 0.75, referentna vrijednost je <0.5. 
    Brinem jer se puno cura javilo s istomim mutacijama i gubitkom bebe. 
    Imate li preporuku za PRIVATNOG hematologa koji se razumije i u trudnoću. 
    Sve radim privatno jer mi ginekolog i opća praksa nedaju uputnicu, nemaju osnovu.
    Hvala svima.

Termin 9.1.2024., 37 god, 1.trudnoća, spontano
    MTHFR homozigot
    PAI heterozigot

Granger
    26. Listopad 2023. 20:01

Arti

Pozdrav svima,
    Nalazim se u 29.tt., 7.mj trudnoće, 37.god, 1.trudnoća.
    Radila sam test na trombofiliju te su rezultati PAI heterozigot, MTFHR homozigot. Ginekolog u bolnici me poslao kod ginekologice za fetalnu medicinu koja kaže da ti nisu ozbiljne mutacije- preporuka Aspirin 100. Danas mi je d-dimer 0.75, referentna vrijednost je &lt;0.5.
    Sve radim privatno jer mi ginekolog i opća praksa nedaju uputnicu, nemaju osnovu.
    Hvala svima.

Nemam ništa protiv da odeš do hematologa zbog vlastitog mira, ali ovo povećanje D-dimera je normalno u trudnoći kod svih trudnica nevezano uz trombofiju. Taj dio povećanje neka te ne brine jer se referentna vrijednost odnosi na stanje netrudnoće. Rast D-dimera u trudnoći je zapravo evolucijska prilagodba da se smanji vjerojatnost krvarenja i na taj način zaštiti plod. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    26. Listopad 2023. 20:02

Joj mislim nemam ja ni šta imati protiv, htjela sam reći da te ne odgovaram od toga, ali da se zbog ovog nalaza ne trebaš brinuti. 😬

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Arti
    26. Listopad 2023. 22:38

Hvala žene na umirenju.
    Baš sam zbunjena zbog svoje mutacije i različitih pristupa ginekologa. Radije bih spriječila nego ... pa sam ipak u potrazi za hematologom

Termin 9.1.2024., 37 god, 1.trudnoća, spontano
    MTHFR homozigot
    PAI heterozigot

Granger
    26. Listopad 2023. 23:28

Arti

Hvala žene na umirenju.
    Baš sam zbunjena zbog svoje mutacije i različitih pristupa ginekologa. Radije bih spriječila nego … pa sam ipak u potrazi za hematologom

Nikako nemoj brinuti zbog nalaza nikako, sve je u redu. E sad, ja za privatnog hematologa ne znam pa tu ne mogu pomoći. Ionako ti on ne može dati terapiju. Možeš možda tražit uputnicu pa otić hematologu u bolnicu? Ili si kod njega već bila? Nisam taj dio dobro shvatila iz poruke. 
    Uglavnom se na ovakav nalaz popit tvojeg ne daje heparin, odnosno daje se ponekad nakon što se desilo više spontanih pa daju preventivno. Nažalost, baš svaki liječnik to gleda na neki svoj način i teško je reći koji je to nalaz za heparin ili nije.

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• MissMagic1
    27. Listopad 2023. 11:49

Arti

Pozdrav svima,
    Nalazim se u 29.tt., 7.mj trudnoće, 37.god, 1.trudnoća.
    Radila sam test na trombofiliju te su rezultati PAI heterozigot, MTFHR homozigot. Ginekolog u bolnici me poslao kod ginekologice za fetalnu medicinu koja kaže da ti nisu ozbiljne mutacije- preporuka Aspirin 100. Danas mi je d-dimer 0.75, referentna vrijednost je &lt;0.5.
    Hvala svima.

Imam ja za privatnog, i to Prof. dr. sc. Zupančić Šalek! 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

melas
    30. Listopad 2023. 09:42

https://ibb.co/kmT4TCZ
    Pozdrav. Da li mi neko moze pomoci oko iscitanja. Cekam ostatak nalaza

Mareeeee3112
    30. Listopad 2023. 09:49

melas

https://ibb.co/kmT4TCZ
    Pozdrav. Da li mi neko moze pomoci oko iscitanja. Cekam ostatak nalaza

Kolilo vidim imas fajtor 8 povecan i to ful i po meni imas homofiliju .... ostale vrijednosti su ti u normali..
    Ako grijesim neka me neko ispravi.

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    30. Listopad 2023. 09:52

Protein S ti je snizen ali om je inace snizen kod ljudi koji imaju problema s grusavanjem krivi i tombozom... jel kod Vas u obitelji mozda netko ima?

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

melas
    30. Listopad 2023. 10:00

Mareeeee

Protein S ti je snizen ali om je inace snizen kod ljudi koji imaju problema s grusavanjem krivi i tombozom… jel kod Vas u obitelji mozda netko ima?

Da ima, ali kao tromboza vena. Ja sam imala s miseda i 1 biohemijsku i zbog toga su mi dali da sve vadim. Znaci ovo bi moglo biti uzrok spontanih?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.