Protein S ti je snizen ali om je inace snizen kod ljudi koji imaju problema s grusavanjem krivi i tombozom… jel kod Vas u obitelji mozda netko ima?
Da ima, ali kao tromboza vena. Ja sam imala s miseda i 1 biohemijsku i zbog toga su mi dali da sve vadim. Znaci ovo bi moglo biti uzrok spontanih?
Svakako ... zapravo to je trombofilija ... ali sve se to moze skulirati sad zapravo znate uzrok sto je super... slusajte ginekologe i doktore i svakako sretnooo
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Protein S ti je snizen ali om je inace snizen kod ljudi koji imaju problema s grusavanjem krivi i tombozom… jel kod Vas u obitelji mozda netko ima?
Da ima, ali kao tromboza vena. Ja sam imala s miseda i 1 biohemijsku i zbog toga su mi dali da sve vadim. Znaci ovo bi moglo biti uzrok spontanih?Svakako … zapravo to je trombofilija … ali sve se to moze skulirati sad zapravo znate uzrok sto je super… slusajte ginekologe i doktore i svakako sretnooo
Hvala puno. Nadam se samo da ce ovim saznanjem sledeca trudnoca biti uspjesna
Pozdrav cure! Ima li ovdje koja sa dijagnozom Antifosfolipidnog sindroma tj povisenim antikardiolipinskim protutijelima? Meni su mutacije osm MTHFR uredne, no ustanovljen mi je ALP i predlozen je heparin u profilaktickoj dozi. Imunolog je bio taj koji je to sve detektirao, a ja sam u 18tt. Tek sad se prebacujem na puno bolnicko lijecenje, do sada sam bila kod soc. ginekologa i privatno i idem u Vinogradsku. Zna li mozda koja hocu li u Vinogradskoj u trudnickoj ambulanti dobiti heparin temeljem nalaza imunologa ili ce me slati okolo?
Nisam sigurna u proceduru, a ni upoznata s dijagnozom. Ali, koliko znam, hematolog “daje” heparin, tako da će te interno poslati hematologu u Vinogradskoj (ako sam dobro razumijela, imunolog/ginekolog je iz Vinogradske?). Nećeš morati ići okolo naokolo. Neka socijalni ginekolog pusti uputnicu D1 za hematologa. Kako to da ti nisu rekli kome da se sljedeće obratiš? Nalaz imunolog nisi predala ginekologu? U svakom slučaju, držim fige 🧡
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Pozdrav cure! Ima li ovdje koja sa dijagnozom Antifosfolipidnog sindroma tj povisenim antikardiolipinskim protutijelima? Meni su mutacije osm MTHFR uredne, no ustanovljen mi je ALP i predlozen je heparin u profilaktickoj dozi. Imunolog je bio taj koji je to sve detektirao, a ja sam u 18tt. Tek sad se prebacujem na puno bolnicko lijecenje, do sada sam bila kod soc. ginekologa i privatno i idem u Vinogradsku. Zna li mozda koja hocu li u Vinogradskoj u trudnickoj ambulanti dobiti heparin temeljem nalaza imunologa ili ce me slati okolo?
Mora vam dr opce prakse izdati D1 uputnicu. Ne znam koja je procedura ukoliko ide od strane imunologa, ali ja sam dobila upitnicu od strane dr.opce prakse i poslala sve potrebne dokumente za narudžbu u Vinogradsku, navela kako sam u postupku i dobila sam termin kod hematologa za 2 dana. Nakon potvrdene trudnoce otisla izvaditi krv kod njih i nakon toga ide pregled kod hematologa koji vam prepisuje heparin, i sestre na salteru vam daju terapiju i u sve vas upute i krecete s pikanjem.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Hvala vam cure na info! Ovako je to islo u mene, imunolog s KBC Rebro mi je dao indikaciju za heparin i rekao da to izdaje ginekolog a ne oni. Ginekolog mi je rekao da bi mi to trebala dati ginekologija u bolnici i da kako bi se sad dalje svakako trudnocu trebala voditi dalje u bolnici pa mi je dao D1 za ginekologiju. Ja sam se narucila u Vinogradskoj za pregled i na kraju zvala Trudnicku, pa su mi rekli da ce mi na pregledu ili ginekolog dati heparin ak smatra da je nalaz imunologa znacajan, ili ce me poslati preko interne uputnice njihovom hepatologu. Kako mi je imunolog rekao da pocnem sto prije sa terapijom jer sam vec na pola trudnoce, onda sam ja ugnjavila svog socijalnog ginekologa za bijeli recept i kupila prvu dozu heparina. Sad cu vidjeti sta ce mi reci u Vinogradskoj, jesam li zezla stvar - tj jesam li trebala cekati njih ili ne. Al vjerujem dosta imunologu, i doza je profilakticka pa cu valjda "prezivjeti" do pregleda u bolnici. Zapravo mi je cijelo vrijeme bilo frka hocu li vecu stetu bebi napraviti ako uzmem heparin ili ako pricekam pregled
Hvala vam cure na info! Ovako je to islo u mene, imunolog s KBC Rebro mi je dao indikaciju za heparin i rekao da to izdaje ginekolog a ne oni. Ginekolog mi je rekao da bi mi to trebala dati ginekologija u bolnici i da kako bi se sad dalje svakako trudnocu trebala voditi dalje u bolnici pa mi je dao D1 za ginekologiju. Ja sam se narucila u Vinogradskoj za pregled i na kraju zvala Trudnicku, pa su mi rekli da ce mi na pregledu ili ginekolog dati heparin ak smatra da je nalaz imunologa znacajan, ili ce me poslati preko interne uputnice njihovom hepatologu. Kako mi je imunolog rekao da pocnem sto prije sa terapijom jer sam vec na pola trudnoce, onda sam ja ugnjavila svog socijalnog ginekologa za bijeli recept i kupila prvu dozu heparina. Sad cu vidjeti sta ce mi reci u Vinogradskoj, jesam li zezla stvar - tj jesam li trebala cekati njih ili ne. Al vjerujem dosta imunologu, i doza je profilakticka pa cu valjda "prezivjeti" do pregleda u bolnici. Zapravo mi je cijelo vrijeme bilo frka hocu li vecu stetu bebi napraviti ako uzmem heparin ili ako pricekam pregled
Od heparina ne mozete nikakvu stetu napraviti, moze samo ili pomoci ili imati nikakav ucinak. Koliko znam, heparin uopce ne prolazi posteljicu. Jedino sto se moze dogoditi je npr pad trombocita (jako rijetko, i ne dogadja se u tako kratkom vremenskom periodu), ali nista dramaticno se ne moze dogoditi. :)
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Od heparina ne mozete nikakvu stetu napraviti, moze samo ili pomoci ili imati nikakav ucinak. Koliko znam, heparin uopce ne prolazi posteljicu. Jedino sto se moze dogoditi je npr pad trombocita (jako rijetko, i ne dogadja se u tako kratkom vremenskom periodu), ali nista dramaticno se ne moze dogoditi. :)
Hvala puno na ovome!!! Bas sam bila zabrinuta jel radim dobro sa startanjem sa terapijom ili potencijalno nesto gore. Al vise me strah ugrusaka u posteljici nego potencijalnog krvarenja, i sto kazete, kratak je vremenski period - skinut ce me sa njega na pregledu ako je drama. A i vjerujem imunologici, dosta je informirana bas oko reproduktivne imunologije. Provjerila sam sa Vinogradskom prije koji heparin i u kojoj dozi oni daju trudnicama, pa sam uzela taj :)
Ubuduce nikako nemojte na svoju ruku uzimati lijekove.
Prije korištenja bilo kakvog lijeka u trudnoći moraju se odraditi odredene krvne pretrage od strane hematologa i sam pregled hematologa. Jer prilikom uzimanja heparina odlazite dosta često na kontrole kod odabranog hematologa. Za svaki lijek postoje nuspojave. Heparin Vam nece naštetiti, on služi za razrjedivanje krvi i bolju prokrvljenost prema posteljici ali je jako neozbiljno bez nadzora hematologa uzimati takav lijek.
Sretno dalje i nadam se da ce Vam sto prije dati termin za pregled.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Hvala vam cure na info! Ovako je to islo u mene, imunolog s KBC Rebro mi je dao indikaciju za heparin i rekao da to izdaje ginekolog a ne oni. Ginekolog mi je rekao da bi mi to trebala dati ginekologija u bolnici i da kako bi se sad dalje svakako trudnocu trebala voditi dalje u bolnici pa mi je dao D1 za ginekologiju. Ja sam se narucila u Vinogradskoj za pregled i na kraju zvala Trudnicku, pa su mi rekli da ce mi na pregledu ili ginekolog dati heparin ak smatra da je nalaz imunologa znacajan, ili ce me poslati preko interne uputnice njihovom hepatologu. Kako mi je imunolog rekao da pocnem sto prije sa terapijom jer sam vec na pola trudnoce, onda sam ja ugnjavila svog socijalnog ginekologa za bijeli recept i kupila prvu dozu heparina. Sad cu vidjeti sta ce mi reci u Vinogradskoj, jesam li zezla stvar - tj jesam li trebala cekati njih ili ne. Al vjerujem dosta imunologu, i doza je profilakticka pa cu valjda "prezivjeti" do pregleda u bolnici. Zapravo mi je cijelo vrijeme bilo frka hocu li vecu stetu bebi napraviti ako uzmem heparin ili ako pricekam pregledUbuduce nikako nemojte na svoju ruku uzimati lijekove.
Prije korištenja bilo kakvog lijeka u trudnoći moraju se odraditi odredene krvne pretrage od strane hematologa i sam pregled hematologa. Jer prilikom uzimanja heparina odlazite dosta često na kontrole kod odabranog hematologa. Za svaki lijek postoje nuspojave. Heparin Vam nece naštetiti, on služi za razrjedivanje krvi i bolju prokrvljenost prema posteljici ali je jako neozbiljno bez nadzora hematologa uzimati takav lijek.
Sretno dalje i nadam se da ce Vam sto prije dati termin za pregled.
Slazem se s time o uzimanju lijekova na svoju ruku, ali je pod kontrolom ginekologa u tom periodu i moze joj ona pratiti krvnu sliku dok ne dodje do hematologa
I mene bi bilo vise strah ugrusaka u posteljici, nego potencijalnih nuspojava od heparina
Btw, sjecam te se sa teme spontanih, i vidim da si opet trudna🙈☺️ cestitam, jako mi je drago radi tebeeee!!
Jesi krenula sa pikanjem heparina?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji