Pa oba puta smo ostali trudni iz prve. Sad sam u trecem ciklusu pokusavanja , s tim da prvi ciklus nije bio bas uredanMalo me krenula panika loviti kako se vec nije primilo, znam sve. Rano je jos, zene tu godinama se trude.. al ja sam u ovom sad ce 10mjeseci. Sto se heparina tice, ja imam odobrenje od hematologa, ali nisam sigurna jel bi isao od pozitivne bete ili pozitivne srcane akcije?Odlično da vam ide! To je dobro! Meni se isto činilo da se radi o agoniji ali kada pogledaš koliko nismo bilo u akciji, išlo nam je ekstremno brzo, za mjesec-dva. Kada sam vidjela sijenu na trakici, odmah sam išla vaditi betu i odmah nakon toga sam trčala po heparin. Jer nisam htjela da se ponovi; nisam dogurala do toga da čujem otkucaje pa sam se bojala da mi ne propadne plod prije nego dobije možda priliku uz heparin. To je naravno bilo poduprto mišljenjem hematologa. Dakle u ponedjeljak vadila krv u utorak dobila kutije za pikanje.Budem i ja trazila heparin od pozitivne bete (akobogda)
Iako msm da mi je ginic spomenuo tek od otkucaja.
A nadam se da bude i meni brzo..znam da zvucim razmazeno al 2mj mi se sad cini kao vjecnost . Stid me i procitat sta sam napisalaTo ovisi, ali hematolog odlučuje kada kreće terapija; vjerujem da će ići tebi u korist :)! Držim fige, javi se kako ide :)!
Hvala puno. Vama sretno u svojon trudnoci, nadam se da uzivate🥰 je li strah prisutan ili ste zbog heparina psihicki sad mirniji?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Pa oba puta smo ostali trudni iz prve. Sad sam u trecem ciklusu pokusavanja , s tim da prvi ciklus nije bio bas uredanMalo me krenula panika loviti kako se vec nije primilo, znam sve. Rano je jos, zene tu godinama se trude.. al ja sam u ovom sad ce 10mjeseci. Sto se heparina tice, ja imam odobrenje od hematologa, ali nisam sigurna jel bi isao od pozitivne bete ili pozitivne srcane akcije?Odlično da vam ide! To je dobro! Meni se isto činilo da se radi o agoniji ali kada pogledaš koliko nismo bilo u akciji, išlo nam je ekstremno brzo, za mjesec-dva. Kada sam vidjela sijenu na trakici, odmah sam išla vaditi betu i odmah nakon toga sam trčala po heparin. Jer nisam htjela da se ponovi; nisam dogurala do toga da čujem otkucaje pa sam se bojala da mi ne propadne plod prije nego dobije možda priliku uz heparin. To je naravno bilo poduprto mišljenjem hematologa. Dakle u ponedjeljak vadila krv u utorak dobila kutije za pikanje.Budem i ja trazila heparin od pozitivne bete (akobogda)
Iako msm da mi je ginic spomenuo tek od otkucaja.
A nadam se da bude i meni brzo..znam da zvucim razmazeno al 2mj mi se sad cini kao vjecnost . Stid me i procitat sta sam napisalaTo ovisi, ali hematolog odlučuje kada kreće terapija; vjerujem da će ići tebi u korist :)! Držim fige, javi se kako ide :)!Hvala puno. Vama sretno u svojon trudnoci, nadam se da uzivate🥰 je li strah prisutan ili ste zbog heparina psihicki sad mirniji?
Hvala ti!
Strah je prisutan, ali minimalan! Nekako me heparin ipak ohrabrio, a i kada sam dva, tri uzastopna ultrazvuka vidjela napredak (otkucaje, glavu, tijelo, pupcanu,…) - čudesno je! Ne dopuštam (ili pokušavam ne dopustiti) da me strah preuzme, računam da smo sve odradili, da nam bas dobro ide i da će sve biti okej. Tako i ti! Hrabro, rješenje je tu, blizu ste! Stvarno držim fige da nam se uskoro javis s lijepim vijestima! Do tada, za bilo koje pitanje, sva ekipica foruma je tu za podršku! (Meni je puno značila i stara korespondencija ove grupe, i ono lijepo i ono manje lijepo, a i lijepo je znati da nisi sama i da je svaka priča ovdje sretno završila!)
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Hvala vam puno na lijepim rijecima i podrsci, puno mi znaci :)
Nadam se da nam nece trebati dugo i da cu vas uskoro pitati za savjete kako se pikati🙈
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Hvala vam na iskustvu.. drago mi je čuti da vam je sve ok sa heparinom. Znači na humanoj mi zapravo ne mogu dati savjet oko uzimanja heparina? Od koga tražim uputnicu za hematologa? Zašto onda moram na humanu na očitanje nalaza, ne razumijem tijek misli moje ginekologije..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading.......
Hvala vam na iskustvu.. drago mi je čuti da vam je sve ok sa heparinom. Znači na humanoj mi zapravo ne mogu dati savjet oko uzimanja heparina? Od koga tražim uputnicu za hematologa? Zašto onda moram na humanu na očitanje nalaza, ne razumijem tijek misli moje ginekologije..
Preporuku za heparin daje hematolg, a izdaje ga humana ili ginekologija ili kako se već zove odjel u bolnici ovisno o gradu. Mislim da bez hematologa ništa, barem je kod mene tako bilo.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Nema na čemu Martina ❤️!
Da, da terapija ide od hematologa.
Možda govorim krivo, ali taj nalaz će ti citati hematolog, jer su s humane opet ginekolozi (sa specifičnim supspecijalizacijama), koji se neće miješati u nalaz krvi koji ćeš mu dati (jer to nije njegovo područje rada i/ili znanja). Mislim da, zapravo, završiš na humanoj zbog šifre (ženska neplodnost) zbog habitualnih pobačaja (2+). A na humanoj rade puno pretraga (od kojih si neke preko svojeg ginekologa već odradila: TORCH, npr, ili hormone kroz ciklus). Pretpostavljam da će ti s humane dalje uputiti na mišljenje hematologa za ovaj nalaz koji obuhvaća mutacije koje su na bilo koji način vezane uz trombofiliju (proteini, faktori itd). Ako sam u krivu: budu interno trazili odmah čitanje toga nalaza od strane hematologa. Jesu ti eksplicitno rekli da će nalaz citati s humane?
Mene je ginekolog uputio na hematologa ali su mi u bolnici rekli, kada su vidjeli nalaz ginekologa i moj opis situacije, da mi treba humana a ne hematolog (sto me zbunilo jer nisam ni znala do tada za humanu - tko, sto, zašto?). Nabavila uputnicu za humanu i dogovorila termin. Kako me mučio taj nalaz, i računala sam da heparin daje hematolog, trazila sam bolnicu da mi daju termin i za hematologa. dobila termin kod hematologa prije nego kod humane. Ali sam ipak čekala dozvolu od humane da je sve u redu i da možemo nastaviti s “planiranjem obitelji”. Na humanoj odradila pretrage, pokazala nalaz hematologa, složili su se i to je bilo to (jer je sve ostalo bilo ok; insuficijencija vitamina D ali on nije razlog za takve ishode). Rekla bih da je najbolje sve odmah rješavati jer se svi ti pregledi i nalazi ipak čekaju, pa ako može nešto paralelno - još bolje.
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Ginekologica me poslala vaditi nalaze za trombofiliju i za koagulogram me nazvala i rekla da je uredan nalaz, a ovaj drugi kad joj je stigao me nazvala i rekla da mi je poslala uputnicu za humanu i da se naručim za čitanje nalaza i mišljenje. Oni na humanoj ne znaju kad će imati uopće termin, zvala sam ih i pitala za hematologa i rekli su da prvo da dođem kod njih kad pronađu termin pa da ćemo se dogovoriti za dalje.
Ne razumijem se u to i sve što pronalazim po netu je da je većina cura za moju dijagnozu dobila heparin..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading.......
Ginekologica me poslala vaditi nalaze za trombofiliju i za koagulogram me nazvala i rekla da je uredan nalaz, a ovaj drugi kad joj je stigao me nazvala i rekla da mi je poslala uputnicu za humanu i da se naručim za čitanje nalaza i mišljenje. Oni na humanoj ne znaju kad će imati uopće termin, zvala sam ih i pitala za hematologa i rekli su da prvo da dođem kod njih kad pronađu termin pa da ćemo se dogovoriti za dalje.
Ne razumijem se u to i sve što pronalazim po netu je da je većina cura za moju dijagnozu dobila heparin..
Neka, rješavaj to tim redom kako kažu. Ako je njena preporuka prvo humana, neka tako i bude. Jedino, zar ti ne mogu ponuditi ikakav termin? Zaista mi nije jasno! Ako u okolici imaš vise bolnica, svakako se isplati zvati i saznati koja ti može ponuditi najraniji termin, da ne čekaš. Ili tražiti uputnicu koja može biti prihvaćena u drugom gradu/županiji pa zvati njih. Čekati mjesec dva tri mi još zvuci u redu, ali da ti ne daju termin, to mi je suludo.
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Curke, evo i mene doktori samo "saltaju" od jednog do drugog, nikako dobit tumacenje nalaza.
Znate li mozda kakav je nalaz otprilike?Faktor V i II normalan faktor.
MTHFR za C677T utvrdjen mutirani heterozigotni tip gena (CT).
PAI-1 insercijski genotip (5G/5G).
ACE insercijsko-delecijski genotip (ID).Fibrinogen povisen na 4.4, faktor VIII C povisen na 1.66. Ostalo uredno.
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
Neka, rješavaj to tim redom kako kažu. Ako je njena preporuka prvo humana, neka tako i bude. Jedino, zar ti ne mogu ponuditi ikakav termin? Zaista mi nije jasno! Ako u okolici imaš vise bolnica, svakako se isplati zvati i saznati koja ti može ponuditi najraniji termin, da ne čekaš. Ili tražiti uputnicu koja može biti prihvaćena u drugom gradu/županiji pa zvati njih. Čekati mjesec dva tri mi još zvuci u redu, ali da ti ne daju termin, to mi je suludo.
Nažalost nisam u Zagrebu tako da nemam puno opcija, osim uzeti uputnicu pa otići u Zagreb privatno ili u neku od bolnica.
Rekli su da će zvati za ovaj ili idući mjesec pa živi bili pa vidjeli je li to istina.
Meni ginekologica nije zabranila rad na bebi pa je tu otegotna okolnost što ako zatrudnim u periodu čekanja na pregled, nisam i tako sigurna da će mi dati heparin pa sam u nekom stanju bezumlja.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
........loading.......
Sortiraj odgovore
Najstariji