Hvala Jen! Meni je inace moja gin prepisala heparin predostroznosti radi. Imam Pai 4G/5G heterozigot i homozigot za MTHFR 1298C. Svi su mi osim nje govorili da mi ne treba nikakva terapija, ukljucujuci i mog mpo doktora. Inace, ovo mi je 5. trudnoca - prva je bila vanmaternicna, dvije biokemijske i jedan blighted. Sretna sam sto mi je gin izasla u susret i prepisala makar tu najblazu terapiju (privatan recept), ali svakako nakon godisnjih planiram i na komisiju u nadi da ce mi odobriti. Ono sto mene brine - ginekologica mi nije spominjala nikakvo vadjenje krvi niti provjeravanja sada na pocetku. Rekla je samo da se vidimo za 3 tjedna. Kod hematologa takodjer planiram nakon ta tri tjedna jer su sada svi skoro na godisnjem. Malo sam zabrinuta da mi nesto ne bude s obzirom da necu sada tri tjedna provjeravati krv, a s druge strane, vjerujem i gin koja kaze da je to bas minimalna doza koja ne moze stetiti, samo pomoci i mozda nema potrebe za sada da provjeravamo nego cemo tek za tri tjedna.
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🌀5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🪄🌈
Čula sam da se rade kontrole krvi trudnicama na heparinu, ali ne znam nakon koliko. Moje su trudnoće završile do desetog tjedna tako da nisam stigla raditi pretrage.
Ne razumijem se baš u te mutacije, ja sam heterozigot za MTHFR i imam PAI 4G/5G.
U Petrovoj su mi nakon habitualnih pobačaja dali heparin. Hematolog na Rebru mi je rekao da te moje mutacije zapravo i nisu za heparin jer su blage, ali s obzirom na prethodne pobačaje ipak mi ga je prepisao.
Mislim da sam negdje pročitala da trombofilija ne uzrokuje spontane u 1. tromjesečju nego kasnije. Kod mene su bile u pitanju genetske nepravilnosti ploda i zato mi heparin nije pomogao. Sad ćemo vidjeti.
Da, meni su osto sve do sada bile navodno zbog genetske greske, zato nisam ni dobivala heparin u ovoj trudnoci do 12. tjedna (i to sam dobila uz svoje moljakanje). Nadam se da 3 tjedna bez vadjenja krvi nece nista znaciti, citam po grupama da neke zene svaka 2 mjeseca vade d dimer i ostalo.
Jesi sada trudna ili u pokusajima?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🪄🌈
Za sada je sve u savrsenom redu, po prvi put ikada! Cekamo jos nalaze niftija i onda cu malo odahnuti. A i puno mi znaci uvodjenje heparina.
Drzim fige za srceko! Kad si bila zadnji put na uzv?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🪄🌈
Drzim ti fige na najjace! Ja sam isto u svakoj do sada imala smedji iscjedak pa tako i u ovoj, prosao nakon injekcija progesteronom. Srce sam vidjela na 7+0. Sretnoooo 💗
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🪄🌈
Pozdrav heparinke! Evo i da se ja javim sa svojim iskustvom. Imam 2 djece, začeti bez problema bez ikakvih terapija. 2018.g.sam ostala trudna i u 8tt je došlo do spontanog, srce je prestalo kucati. Isto se dogodilo 2020.g.u 9.tt. obavila sam brdo raznih pretraga, trombofiliju nemam ali imam malu mutaciju: pai heterozigot 4g/5g za koju je hematolog rekao da ne treba heparin. Ali moj gin je preporučio zbog 2 spontana heparin i u Vinogradskoj sam dobila 0.4 fraxiparine. Ostala sam trudna, nakon pozitivnog testa odmah išla u bolnicu i dobila dozu za 2 tjedna (vadili mi kks prije). Nakon opet 2 tj po nove doze i novo vađenje krvi. Svi nalazi su ok i tako svaki mjesec idem. Trenutno sam na pola, u 20tt. U početku je bilo smeđarenja i manje krvarenje, tako da sam od početka na duphastonu. Mirovati ne moram ali se čuvam. Krizni tjedni su prošli, sad već lakše dišem, beba lijepo napreduje i ako smo do ovuda dogurali vjerujem da sve bude ok do kraja. Fraxiparine mi bilo jako teško davati i pikati se u početku, sad je malo lakše iako ima dana uh...znam se piknuti i igla ne prolazi, sve tvrdo. Isto imam tvrde kvrgice, podljeva nemam kao u početku. Izgurat ćemo. Ako imate kakvih pitanja slobodno se javite.
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Sortiraj odgovore
Najstariji