Ja imam PAI-1 4G/5G heterozigot, nakon toga vadila sam faktor VIII, dva puta je bio povišen i uočena je donja granica proteina s. Hematolog je odlučio precentivno uvesti fragmin uz kontrolu kks svakih 10 dana.
E sad, ja sam uočila u prošlogodišnjim nalazima krvi koje sam radilu uoči pobačaja :
*protrombijsko vrijeme - inr, mi je 1.0 (L) i piše preporuka za oat, refer. Vrijednost 2.0-3.5
*fibrinogen, 4.8 (H) , refer. Intr. 2.0-4.0
Znate li vi iskusnije što to znači?
Orhideja1, jesi saznala tumačenje za ovaj nalaz? Meni je na nalazu krvi isto tako navedeno u odnosu protrombijskog vremena - inr = 1,0 (L)
33👨32👩
03/2020 blighted ovum
11/2020 missed 9 tt
https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
➕04/2021
Novalac, Duphaston, Aspirin100
Orhideja1 sorry al to neznam jer sam si ga ja davala popodne oko 17h i nisu mi nista onda bili rekli za to. Avama koliko se sjecam meni su spominjali hospitalizaciju cim uđem u termin i inducirani porod ili carski ovisno o situaciji jer si moras dat heparin 24h prije poroda i 24 h nakon poroda koliko se sjecam. Al kako nisam do tih tjedana si ga davala nisam prošla to, a i svaka bolnica svoju pricu vodi bi ja rekla.Jel se stvarno mora ici na carski ili inducirani porod ako si na heparinu?Sori ako sam totalno blesava i neupucena, ali dijagnosticirali su mi trombofiliju jucer tako da tek sam na pocetku informiranja
A ne znam ni ja. Ja sam sad 27 tjedana i bas sam pitala dr da bi prirodni porod (imala sam hitan carski), rekao je da mozemo probat ako ne bude velika beba (proslo je 4 g.), ali da cekamo 40 tjedana ako ne krene samo onda ili carski ili indukcija zbog heparina. A ne bi indukciju bas jer nije dobro zavrsila (sporo otvaranje). Pitala sam dal cu morati biti u bolnici pa je rekao da cemo vidjet. Tako da opet nista ne znam
Drage mame, molim za pomoć! Trudna sam 10 tjedana, na terapiji heparina sam. Sad me hvata panika jer se uvijek bodem u točno vrijeme 14:24 danas mi alarm nije zvonio a ja zaspala! Uglavnom, u 16:10 se piknula. Hoće li to naštetiti plodu? Molim iskustva, jel se to kome još desilo? 😟😟
Ne brini,nista se nece dogoditi. Ja se pikam navecer,isto redovito u isto vrijeme. Ali dogodi se da zaboravim ili smetnem s uma pa ss piknem kasnije,ali nastojim uvijek u isto vrijeme. Ne brini,nista se stvarno nece dogoditi. Bitno da si se piknula
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Pozdrav cure, vidim da vas ima na heparinu s istim mutacijama koje ja imam - mthfr homozigot i pai 4g/5g. Trudna sam 5 tjedana i sljedeci pon mi je kontrola kod hematologa. Bojim se da je to prekasno i ako trebam terapiju da je bolje sto prije poceti. Znam da je u ovako ranoj trudnoci prokrvljenost jako bitna i zato bih bila mirnija da sam na terapiji. 2 god.su prosle od 1. spontanog kad je razvoj bebe stao u 6.tj. (prema phd nalazu dr.je rekla da nije iskljuceno da je zbog trombofilije). Jucer sam imala smede krvarenje za koje dr.nije nasao uzrok.
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Hematolog ce ti odrediti terapiju,ja imam isto tu mutaciju kao i ti. I moja hematologica,izvrsna zena iz Vinogradske. Rekla je prvi put nakon sto su otkrili da imam trombofiliju da je po njoj potreban fragmin s obzirom na prijasnje spontane i neke dijagnoze iz obitelji. Tada sam sa 8tj krenula s pikanjem,sad u ovoj trudnoci sa 7 tj jer cu cekali otkucaje srca da se cuju i dok sam dobila termin kod hematologa to je bilo tako oko 7 tjedna. Takoder je bez razmisljanja rekla da je potreban fragmin,s tim da sam i na andolu. Andol sam krenula piti na svoju ruku od plusica
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Super, hvala ti na odgovoru.
Da ti podjelim svoje iskustvo. Ja sam sa 24 god. prebolila trombozu tranzverzalnih i sagitalnih sinusa glave. Bila sam na terapiji protiv zgrušavanja 5 godina. 2019.sam nazalost imala spontani u 8tt, tsd mi gin. nije dao cak niti andol ili aspirin iako je znao povijest moje bolesti i da spadam u rizicnu skupinu zbog vec preboljene tromboze. Eto nažalost završilo spontanim. Sad sam hvala Bogu opet trudna i u 33 tt..promjenila gin i cim sam vidila plus na testu zvala je. Dala mi je aspirin i poslala u bolnicu sa nalazima. Nakon 2 dana, jer je bio vikend nazvali me i prepisali Fragmin injekcije 5000 jedinica. Svakih mjesec dana idem po novu terapiju s tim da mi obavezno izvade trombocite prije nego mi daju nove injekcije. I eto hvala Bogu sve je uredu i samnom i sa bebom.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji