Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

aurora12

Broj poruka: 817

Prijavi adminu

Amelie

aurora12

Kod mene je bio i nizak vitamin d i visok homocistein (zbog mthfr mutacije pijem aktivnu folnu 800 mcg, ti si heterozigot pa uzimaj barem 400 prije nove trudnoce, nikako obicnu folnu kiselinu). I nemoj cekati s trudnocom da pocnes piti jer se dok saznas za trudnocu kod bebe vec formiralo dosta toga na sto folati utjecu. Nadam se da ces uskoro imati zdravu bebicu ❤❤
    Kak je tesko tu biti pametan s tim folatima. Eto ja sam dobila preporuku od vise liječnika da uzimam 5mg folne i da ne pijem metformin.. cak su mi rekli da se dugotrajno uzimanje metformina povezuje s razvojem tumora! 😱 Svojedobno sam isla vaditi homocistein ..meni je bio ok tako da sam slusala liječnike i sad i dalje uzimam 5mg folne dnevno. Moje mutacije su heterozigot za MTHFR C677 C/T i PAI-1 homozigot 4G/4G. Počela sam sa Clexane prije 2 dana.. 🤞🤞

Ja sam homozigot i to je puno tezi oblik, folna ne dolazi u obzir kod mene jer je apsorpcija bitno smanjena. Ja odobno ne bi uzimala folnu ni da sam heterozigot sad kad neke stvari znam, to je preporuka i moje nutricionistice koja se stvaro razumije u metabolicke procese, dok ginekolozi i ne kuze te stvari, bar ovi koje sam srela. Folna je sintetski oblik, moze povisiti homocistein, pogotovo tako velika doza u miligramima (meni je 800 mikrograma skroz dovoljno a tisucu puta manje je od mg). Meni se to dogodilo s prvom trudnocom, nisam znala i pila sam 5 mg folne jer kako oni kazu ne moze skoditi a meni je homocistein bio povisen i moj organizam i beba nista od te folne nisu iskoristili 🙄 Teta mi je rodila bebu s rascjepom usne i nepca, prije trudnoce je dugo pila 5mg folne jer nije znala da je i ona heterozigot. Po meni se rizik ne isplati, nadam se da ce kod Vas sve biti ok. I sretno s clexanom, vidim da su iste mutacije kao kod anchike a na terapiji ste, bas svi dr. vode svoju politiku 😔

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12

Prijavi adminu

Amelie

I da, kak ja više ne koristim taj aktivni oblik folne, a kupila sam si zalihu preko iHerba.. prodajem dvije bočice Solgarove folne kiseline (aktivni oblik). Bočice su original zapakirane (Solgar, Folate, 1000mcg, 120 tableta u pakiranju (aktivni oblik), rok trajanja 10/2023. Bočicu prodajem po 100kn. Ako vas zanima javite mi se na mail: 87Amelie@gmail.com. ;)

Sad sam vidjela i opis, zao mi je sto ste puno toga prosli i zelim Vam puno srece u ovoj trudnoci! Neka bebica stigne zdrava i da sve prode kako treba ❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

aurora12

Amelie

I da, kak ja više ne koristim taj aktivni oblik folne, a kupila sam si zalihu preko iHerba.. prodajem dvije bočice Solgarove folne kiseline (aktivni oblik). Bočice su original zapakirane (Solgar, Folate, 1000mcg, 120 tableta u pakiranju (aktivni oblik), rok trajanja 10/2023. Bočicu prodajem po 100kn. Ako vas zanima javite mi se na mail: 87Amelie@gmail.com. ;)
    Sad sam vidjela i opis, zao mi je sto ste puno toga prosli i zelim Vam puno srece u ovoj trudnoci! Neka bebica stigne zdrava i da sve prode kako treba ❤

Fala puno! ❤️ Pa eto uz sve sto je bilo puno sam i ja citala.. i ni sama nisam bila pametna vise sto uzimati.. mozda najbolje da izvadim opet homocistein ovih dana pa da vidim kako se kreće jer sam sada već duže na folnoj.. a isto mi je preporucio i naš i ginekolog iz vanjske ustanove.. teško je biti pametan ali moramo biti hrabre.. sretno i tebi!:)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie

Prijavi adminu

Curke, a kad se vadi taj xa faktor.. kako je netko napisao? Ovaj sto pokazuje stanje trombocita? Moj pregled kod hematologa je tek 24.9. nadam se da to nije prekasno.. to mi je prvi pregled..

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

aurora12

Prijavi adminu

Amelie

aurora12

Amelie

Fala puno! ❤️ Pa eto uz sve sto je bilo puno sam i ja citala.. i ni sama nisam bila pametna vise sto uzimati.. mozda najbolje da izvadim opet homocistein ovih dana pa da vidim kako se kreće jer sam sada već duže na folnoj.. a isto mi je preporucio i naš i ginekolog iz vanjske ustanove.. teško je biti pametan ali moramo biti hrabre.. sretno i tebi!:)

Da, slazem se da ne bi bilo lose ponoviti ga. Moja hematologinja ne stedi na uputnicama pa nema sto mi je ne provjeri, ona je i skuzila da mi je vit.d nizak sto je uobicajeno kod problema sa stitnjacom a prije me to nitko nije uputio. Ako ces slucajno provjeravati i razinu folne kiseline/folata iz krvi koliko sam ja upucena kod nas nema metode kojom se moze utvrditi koliko je od tog u aktivnom obliku tako da razina moze biti visoka a da je tijelo ne moze koristiti. Ja pijem samo folat a kod nas se folna ne dodaje u hranu kao u americi pa kad to vadim sigurna sam da se radi o zalihama aktivnog folata 👍

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

aurora12

Prijavi adminu

Amelie

Curke, a kad se vadi taj xa faktor.. kako je netko napisao? Ovaj sto pokazuje stanje trombocita? Moj pregled kod hematologa je tek 24.9. nadam se da to nije prekasno.. to mi je prvi pregled..

Trombociti se vide prema obicnom nalazu krvne slike (kks). NIsu ti ih provjeravali prije i nakon uvodenja injekcija? Ja sam na fragminu, dobila sam ga tek kad sam donijela nalaz trombocita i onda sam ponovila nalaz 1.,3.i 7. dan od uvodenja terapije da se vidi da ne padaju (ok je ako je malo, ne bi smjeli biti ispod 100 a hem.mi je rekla da je bitno i da ne padu drasticno, cca 30 posto). Sad svaki put kod uzimanja nove doze dolazim s friskim nalazom kks. I u uputama lijeka pise da moze uzrokovati pad trombocita a to onda nosi rizik od stvaranja tromba koliko sam skuzula. Anti xa (cita se 10a) vadi se cca 3.5-4 sata nakon uzimanja doze jer je tada koncentracija lijeka max. Po njemu se vidi je li doza ok pa se po potrebi poveca/smanji. Svakako se raspitaj da te nekako kontroliraju, znam da neki prate d-dimer, moja u trudnoci nije. Nece nista biti dok ne odes hematologu,a vjerujem da imas i noviji nalaz kks kako si tek saznala za trudnocu pa mozes vidjeti kakvi su ti trombociti.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

Amelie

Prijavi adminu

aurora12

Amelie

aurora12

Amelie

Da, slazem se da ne bi bilo lose ponoviti ga. Moja hematologinja ne stedi na uputnicama pa nema sto mi je ne provjeri, ona je i skuzila da mi je vit.d nizak sto je uobicajeno kod problema sa stitnjacom a prije me to nitko nije uputio. Ako ces slucajno provjeravati i razinu folne kiseline/folata iz krvi koliko sam ja upucena kod nas nema metode kojom se moze utvrditi koliko je od tog u aktivnom obliku tako da razina moze biti visoka a da je tijelo ne moze koristiti. Ja pijem samo folat a kod nas se folna ne dodaje u hranu kao u americi pa kad to vadim sigurna sam da se radi o zalihama aktivnog folata 👍

Kolko sam ja skuzila visok homocistein bi upućivao na to da mi tijelo ne može razgraditi suvišak folne.. tak da se nadam s tim provjeriti. 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

aurora12

Prijavi adminu

Da, homocistein bi trebao to pokazati 👍👍

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

Amelie

Prijavi adminu

aurora12

Amelie

Trombociti se vide prema obicnom nalazu krvne slike (kks). NIsu ti ih provjeravali prije i nakon uvodenja injekcija? Ja sam na fragminu, dobila sam ga tek kad sam donijela nalaz trombocita i onda sam ponovila nalaz 1.,3.i 7. dan od uvodenja terapije da se vidi da ne padaju (ok je ako je malo, ne bi smjeli biti ispod 100 a hem.mi je rekla da je bitno i da ne padu drasticno, cca 30 posto). Sad svaki put kod uzimanja nove doze dolazim s friskim nalazom kks. I u uputama lijeka pise da moze uzrokovati pad trombocita a to onda nosi rizik od stvaranja tromba koliko sam skuzula. Anti xa (cita se 10a) vadi se cca 3.5-4 sata nakon uzimanja doze jer je tada koncentracija lijeka max. Po njemu se vidi je li doza ok pa se po potrebi poveca/smanji. Svakako se raspitaj da te nekako kontroliraju, znam da neki prate d-dimer, moja u trudnoci nije. Nece nista biti dok ne odes hematologu,a vjerujem da imas i noviji nalaz kks kako si tek saznala za trudnocu pa mozes vidjeti kakvi su ti trombociti.

Hjoj ma nemam ništa.. išla sam vaditi betu i samo su mi rekli u Petrovoj da počnem sa Clexanom i uputili da se javim hematologu. Eto nije me mogla primiti na prvi pregled prije 24.9. ali ocito nije toliko hitno inače bi me stavili nekom drugom doktoru ranije. Još sam pitala jel trebam doći s nalazima krvne slike na pregled. Da ne treba. Ma napraviti cu ja to privatno za svaki slučaj.. 🙈

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

SeniRemmus

Broj poruka: 393

Prijavi adminu

Orhideja hvala na odgovorima! 😊 Provjerit ću u TA za heparin, kad sam zadnje bila kod hematologice mi je rekla da kako vodim trudnoću privatno onda moram i privatno kupovati heparin jer izdavanje heparina ne ide preko hematologa nego preko MPO doktora koji mi nije bolnički 🤔 Čestitke na bebici🤗

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.