Pozdrav cure,
Da li je ovo tezi oblik trombofilije?
Smatrate li da ce biti potreban heparin ili mozda samo oralni medikament?Hvala!FII - G/G homozigot divljeg tipa
FV Leiden- G/A heterozigot
PAI 1 - 4G/4G mutirani homozigot
👩🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
👨💼 43.g., sve uredno.
7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
Pozdrav cure, imam pitanje u vezi clexane injekcija nakon preboljenog covida19. Protokol je takav da svim trudnicama daju te injekcije za trombozu, međutim meni su trombociti već na početku bili bliže donjoj granici i sada sam nakon tri doze sam morala vaditi krv da vide kako se to kreće. Nisam uspjela dobiti ginekologicu nakon primljenog nalaza jer je vec bio kraj radnog vremena pa ne znam da li da nastavljam obzirom da su mi vrijednosti trombocita pale ispod normlanih vrijednosti, a injekcije bi trebala nastaviti davati 2 tjedna... Vrijednosti trombocita su mi pale sa 173 na 151 u ta tri dana (3 doze clexane), a normalne vrijednosti su 157-424. Nekako gledam ako ovako nastavim do kraja doze vrijednosti ce mi pasti na vrijednosti oko 70 i nešto... Je li neko imao slično iskustvo? Da se smirim do sutra dok se ne cujem s doktoricom 😁
1️⃣🤰--> 👶🔜9.3.2022.
Hashimoto
Pozz,nova sam na forumu,zanima me dali je neko preskocio jednu dozu heparina iz nekog rezloga?Trebam raditi prenatalni test,ali mora proci 24h,bojim se prekinuti tu jednu dozu,s toga me zanima ima li takvih slucaja,koji su preskocili dozu,i dali se sto dogodilo?
Pozdrav! Pikam se vec 7mj. I jednom mi de dogodilo da sam zaspla bez pikanja. Nije se nista dogodilo, sve je ok. Pitala sam i hematologa sto ako se dogodi rekao mi nista nastavim s pikanjem drugu vecer. Zasto bi za prenatalni trebalo prekinuti pikanje? Mislim da ne, provjeri s dr.
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Curke jel možda imate info do kojeg tjedna trudnoće je ok pikati se u trbuh? I kojim mjestom je najbolje zamijeniti kasnije? Tnx;)
Nisam se pikala u trbuh samo u bedra. Najmanje ubod osjetim sastrane gdje je deblji sloj kože i tkiva. Iako uputa je gornji dio bedra, ali tu imam dosta uboda, koza mi je tvrđa od silnih pikicam pa mijenjam mjesta i noge.
Ja 38, M 39
2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine
Curke jel možda imate info do kojeg tjedna trudnoće je ok pikati se u trbuh? I kojim mjestom je najbolje zamijeniti kasnije? Tnx;)Nisam se pikala u trbuh samo u bedra. Najmanje ubod osjetim sastrane gdje je deblji sloj kože i tkiva. Iako uputa je gornji dio bedra, ali tu imam dosta uboda, koza mi je tvrđa od silnih pikicam pa mijenjam mjesta i noge.
Ok, i meni vanjska strana bedra djeluje kao da bi manje boljela.. zasad cu jos nastaviti u trbuh gdje skoro ni ne boli ako dobro pogodim masno tkivo. Ali znam da necu moci zauvijek kad se koza zategne.. tnx;)
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Pozdrav cure,Da li se aktivna folna iskljucivo pije tko ima mtfhr mutacije,ili se odnosi i na FV Leiden- G/A heterozigot,PAI 1 - 4G/4G mutirani homozigot?Nisam sigurna da li da pijem folnu ili iskljucivo aktivni folat?Hvala!😘
👩🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
👨💼 43.g., sve uredno.
Pozdrav cure,Da li se aktivna folna iskljucivo pije tko ima mtfhr mutacije,ili se odnosi i naFV Leiden- G/A heterozigot,PAI 1- 4G/4G mutirani homozigot?Nisam sigurna da li da pijem folnu ili iskljucivo aktivni folat?Hvala!😘
Evo ja sam MTHFR heterozigot za C677C/T i homozigot PAI-I 4G/4G pa pijem 5mg obične folne već duže od 6 mjeseci. Dva ginekologa su mi savjetovala da pijem običnu folnu iako sam prije na svoju ruku uzimala aktivni oblik, jedan od njih iz ugledne klinike u inozemstvu. U nekom trenutku sam išla vaditi homocistein da vidim je li mi povišen i bio je ok. Sada sam ga ponovno vadila jer sam na heparinu i još čekam nalaz. Mislila sam da zbog ovih mutacija baš moram piti aktivni oblik, ali čini se da moj MTHFR ipak dobro obavlja posao.. Ne znam jesam ti kaj pomogla, što je tebi savjetovao ginekolog?
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Pozdrav cure,Da li se aktivna folna iskljucivo pije tko ima mtfhr mutacije,ili se odnosi i naFV Leiden- G/A heterozigot,PAI 1- 4G/4G mutirani homozigot?Nisam sigurna da li da pijem folnu ili iskljucivo aktivni folat?Hvala!😘Evo ja sam MTHFR heterozigot za C677C/T i homozigot PAI-I 4G/4G pa pijem 5mg obične folne već duže od 6 mjeseci. Dva ginekologa su mi savjetovala da pijem običnu folnu iako sam prije na svoju ruku uzimala aktivni oblik, jedan od njih iz ugledne klinike u inozemstvu. U nekom trenutku sam išla vaditi homocistein da vidim je li mi povišen i bio je ok. Sada sam ga ponovno vadila jer sam na heparinu i još čekam nalaz. Mislila sam da zbog ovih mutacija baš moram piti aktivni oblik, ali čini se da moj MTHFR ipak dobro obavlja posao.. Ne znam jesam ti kaj pomogla, što je tebi savjetovao ginekolog?
Ja sam vadila samo pai i Leiden,mthfr nisam...pa stoga ne znam da li da uzimam aktivnu ili ne?!
Isto tako,cekam odgovor za cijepivo na Covid da li ima kontrandikacije.U postupku sam trenutno pa ako bude uspjesan neki kazu da u trudnoci se nebi trebala cijepiti.
Eto,ispada da svaki dr ima neko svoje misljenje.
Danas me hematologica blago otkantala i prebacila da vidim sve sa gin,a on kolko kuzim da nije bas u trombofiliji?!😱😳🥺
👨💼 43.g., sve uredno.
Sortiraj odgovore
Najstariji