Heparinske trudnice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

anchika

Broj poruka: 261

Prijavi adminu

Cure, koje ste mutacije imale za heparin? Ja imam mthfr heterozigot i pai homozigot 4 g. Imala sam missed ab u 12 tt i nakon toga napravila testove trombofilije nanpreporuku ginekologa i zbog obiteljske anamneze. Kad sam dosla kod hematologa s ovim nalazom,  pocela je urlat na mene da tko radi takve pretrage nakon 1 pobacaja i da nema sanse da dobijem heparin.

aurora12

Broj poruka: 817

Prijavi adminu

anchika

Cure, koje ste mutacije imale za heparin? Ja imam mthfr heterozigot i pai homozigot 4 g. Imala sam missed ab u 12 tt i nakon toga napravila testove trombofilije nanpreporuku ginekologa i zbog obiteljske anamneze. Kad sam dosla kod hematologa s ovim nalazom, pocela je urlat na mene da tko radi takve pretrage nakon 1 pobacaja i da nema sanse da dobijem heparin.

Jako mi je zao zbog bebe ❤ i takvog ponasanja doktora. Ja sam prosla nesto slicno i uspjela sam se izboriti za fragmin, nije bilo lako. Imala sam missed ab sa 10 tj., beba se prestala razvijati sa 6 tj., nakon sto su se vidjeli otkucaji. Inace sam mthfr homozigot i pai heterozigot. Doktori obicno ne mogu znati razlog kod manje trudnoce pa kazu da je slucajnost i da se vjerojatno nece ponoviti. Ja sam srecom dosla do super hematologinje koja nije htjela riskirati u novoj trudnoci i napisala mi je preporuku za uzimanje fragmina. Moja soc.gin.isto ne shvaca ozbiljno ove mutacije, privatni gin.mi je isto rekao da nije nista strasno. Na fejsu ima odlicna grupa Trombofilija - grupa podrske pa mozete vidjeti iskustva zena s istim mutacijama i kako su dosle do terapije. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

little baby

Broj poruka: 551

Prijavi adminu

anchika

Cure, koje ste mutacije imale za heparin? Ja imam mthfr heterozigot i pai homozigot 4 g. Imala sam missed ab u 12 tt i nakon toga napravila testove trombofilije nanpreporuku ginekologa i zbog obiteljske anamneze. Kad sam dosla kod hematologa s ovim nalazom, pocela je urlat na mene da tko radi takve pretrage nakon 1 pobacaja i da nema sanse da dobijem heparin.

Promjeni hematologa! Sta treba da se dogodi jos koliko spontanih pa da dobijes???? Ako imas dokaz papir na kojem jasno pise koju mutacijz imas,ne razumijem cemu cekat jos da se nesto dogodi😱

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

aurora12

Prijavi adminu

Kod mene je doslo do nesporazuma s hematologinjom, nije me imala u sustavu pa mi nije mogla dati napismeno nalaz ali je sebi zapisala da mi preporuca fragmin. To je bilo sa 6 tj. Sa 8 tj.sam imala krvarenje i bila sam na hitnoj, tamo su pitali imam li kakvih problema pa sam rekla da imam nasljednu trombofiliju. To su napisali na nalaz i onda me soc.gin.zvala i izderala se na mene jer sam to rekla jer mi ona sad mora dati uputnicu za misljenje o heparinu s kojom se ide u rodiliste. Nalaz sam joj slala samo da dobijem utrogestan koji su na hitnoj propisali. Doktorica u rodilistu se isto tako izderala, da je to samo 1 spontani, da su ove mutacije nebitne i svi ih imaju. Ponijela sam joj nalaz phd-a i od hematologa koji je obicno bio uredan osim sto mi se sljepljuju trombociti (radila mi je neki aspi test). Nakon toga sam ponovno isla do hematologinje i dobila sam nalaz s preporukom fragmina i ponovno sam zvala soc.gin.da mi da uputnicu za rodisliste jer se ne moze dobiti bez njihovog odobrenja. Rekla sam da mi treba nova upitnica jer je dr.prvi put gledala samo nasljednu trombofiliju, a kod hem.pratim i stecenu i ona je za uvodenje terapije. Onda sam ss tom novom uputnicom ponovno isla i nadala se da nitko nece pitati zasto sam vec bila ilo vidjeti nalaz po kojem su me odbili 🙈 Srecom naisla sam na ok doktora kojem sam rekla da od hem.imam preporuku za fragmin, on je isto rekao da ove mutacije nisu strasne ali da nije problem ako je hem.za. Tako je kod mene proslo dosta vremena dok sa ga dobila i pocela sam na 8+5 tj. Dotad sam imala par pregleda, beba se svaki put uredno razvijala ali inace dr.uvode obicno cim se vide otkucaji, sa 6/7 tjedana. Nadam se da ces pronaci dr.koji ce ti pomoci i da ces znati sto dalje. Svakako ako jos nesto od pretraga uspijes napraviti bilo bi super, obicno cekaju par spontanih da rade detaljnije pretrage. Kod mene je bio i nizak vitamin d i visok homocistein (zbog mthfr mutacije pijem aktivnu folnu 800 mcg, ti si heterozigot pa uzimaj barem 400 prije nove trudnoce, nikako obicnu folnu kiselinu). I nemoj cekati s trudnocom da pocnes piti jer se dok saznas za trudnocu kod bebe vec formiralo dosta toga na sto folati utjecu. Nadam se da ces uskoro imati zdravu bebicu ❤❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

aurora12

Prijavi adminu

little baby

anchika

Promjeni hematologa! Sta treba da se dogodi jos koliko spontanih pa da dobijes???? Ako imas dokaz papir na kojem jasno pise koju mutacijz imas,ne razumijem cemu cekat jos da se nesto dogodi😱

Slazem se za promjenu hematologa. Nazalost moje iskustvo je takvo da ni nalazi ni preporuka nisu bili dovoljni, nego jos blagoslov ginekologa cije podrucje po meni to nije. Hematolog je taj koji bi trebao odlucivati. Meni su svi gin.s kojima sam se susrela (4) rekli da ne treba terapija a internet je pun iskustava zena koje nisu iznijele trudnocu do kraja dok nisu bile na terapiji s istim ovim blazim mutacijama.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

anchika

Broj poruka: 261

Prijavi adminu

Ta hematologica je rekla da heparin nije bezazlen i da moze uzrokovat krvarenje. Ukratko, rekla je samo da pijem folat i nikakve injekcije. Sad sam 6tt i cekam pregled kod svoje ginekologice za 2 tjedna. 

aurora12

Prijavi adminu

anchika

Ta hematologica je rekla da heparin nije bezazlen i da moze uzrokovat krvarenje. Ukratko, rekla je samo da pijem folat i nikakve injekcije. Sad sam 6tt i cekam pregled kod svoje ginekologice za 2 tjedna.

Cestitam onda na trudnoci 🥰 Nadam se da ce sve biti u redu ❤ Do krvarenja mislim da ne dode samo tako, kad ti uvedu terapiju pazi se da trombociti ne padaju. Meni hematologinja provjerava i jel doza ok preko anti xa (po njemu se vidi je li krv previse razrijedena, tj.je li prejaka doza). Ovo su doze koje se daju preventivno i ne bi smjelo biti problema. Ja nisam imala mira dok nisam dobila terapiju jer sam 2 godine cekala nocu trudnocu nakon spontanog i nikakav rizik mi nije dolazio u obzir. U to vrijeme sam se nagledala iskustava drugih cura s istim mutacijama tako da sam bas bila u strahu. Kod tebe mozda terapija nije nuzna, nikad ne znas ali svakako ako se osjecas nesigurno probaj naci drugog doktora.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

little baby

Broj poruka: 551

Prijavi adminu

aurora12

little baby

anchika

Slazem se za promjenu hematologa. Nazalost moje iskustvo je takvo da ni nalazi ni preporuka nisu bili dovoljni, nego jos blagoslov ginekologa cije podrucje po meni to nije. Hematolog je taj koji bi trebao odlucivati. Meni su svi gin.s kojima sam se susrela (4) rekli da ne treba terapija a internet je pun iskustava zena koje nisu iznijele trudnocu do kraja dok nisu bile na terapiji s istim ovim blazim mutacijama.

Po meni,kako je rekla i moja hematologica ginekolozi nisu dovoljno upuceni u taj dio. Smatraju da,najblazi oblik trombofilije nije strasan i da ne treba heparin. A zasto se onda dogadaju spontani zenama koje imaju utvrdenu tu mutaciju. Ne nora biti ali,moja draga hematologica je rekla da se ona nece igrat sa zivotima i da ona smatra da trebam dobit fragmin bez obzira na najblazi oblik mutacije. Cemu onda radit pretrage na te mutacije ako to smatraju eto tek tako da odmahnu rukom,nije to nista. Kako nije,zasto si roden onda s tom mutacijom??? Uh zene drage,ako su vam mutacije potvrdene borite se. Borite! Svima zelim uredne i zdrave trudnoce🙏❤

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

aurora12

Kod mene je bio i nizak vitamin d i visok homocistein (zbog mthfr mutacije pijem aktivnu folnu 800 mcg, ti si heterozigot pa uzimaj barem 400 prije nove trudnoce, nikako obicnu folnu kiselinu). I nemoj cekati s trudnocom da pocnes piti jer se dok saznas za trudnocu kod bebe vec formiralo dosta toga na sto folati utjecu. Nadam se da ces uskoro imati zdravu bebicu ❤❤

Kak je tesko tu biti pametan s tim folatima. Eto ja sam dobila preporuku od vise liječnika da uzimam 5mg folne i da ne pijem metformin.. cak su mi rekli da se dugotrajno uzimanje metformina povezuje s razvojem tumora! 😱 Svojedobno sam isla vaditi homocistein ..meni je bio ok tako da sam slusala liječnike i sad i dalje uzimam 5mg folne dnevno. Moje mutacije su heterozigot za MTHFR C677 C/T i PAI-1 homozigot 4G/4G. Počela sam sa Clexane prije 2 dana.. 🤞🤞

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

I da, kak ja više ne koristim taj aktivni oblik folne, a kupila sam si zalihu preko iHerba.. prodajem dvije bočice Solgarove folne kiseline (aktivni oblik). Bočice su original zapakirane (Solgar, Folate, 1000mcg, 120 tableta u pakiranju (aktivni oblik), rok trajanja 10/2023.  Bočicu prodajem po 100kn. Ako vas zanima javite mi se na mail: 87Amelie@gmail.com. ;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.