Dobar dan, cure, procitala sam sve komentare u ovom djelu foruma neki tjese neki ne, uglavnom prije tjedan dana sam saznala da sam trudna, danas napokon prvi pregled, ali jucer pocela crvena jaca sukrvica, ginekologica napravila paniku i napravila rucni pregled, sto je mene prepalo jer me dobro postiskala sa prstima, jel se to kojoj desilo?
Nakon toga me poslala kolegi na hitni ultrazvuk, 7+3 sam trudna bebica lijepo raste srceko jako kuca, ali imam ogroman 3+1cm hematom u obliku polumjeseca, dobila duphaston i ponovno 21.2. ultrazvuk i pregled... Ovo je prva trudnoca pa sam isprepadana, a najvise me brine to sto mi je tolko postiskala trbuh, jeli mogla bebicu stisnuti ili nesto napraviti na taj nacin, ipak je samo 1,28cm veliko?
Ja isto imam hematom i to veliki3,4cm isto u obliku polumjeseca..dala ti je terapiju,ali ne znam da li ti je receno strogo mirovanje kao meni..to sto te pregledala prstima isla je vjerovatno provjeriti da li si zatvorena,s time ti nije mogla nauditi..po meni i ono sta sam ja dobila savjete je svakako mirovanje..e sad taj hematom ili ce ti se povuc u tijelu ili ce ti curiti van sto je grozno jer ces vidjati krv i bit ces u komi zbog samog pogleda na krv..ugl.drzi se,miruj i pij terapiju..sretno😊
Ma mama i svekrva su imale spontanih, pa sam sva u panici zbog nasljednog djela... Hvala
Nadam se da ce se smiriti, jer je vec nakon prve 4 tablete smedji sicjedak, jedva cekam kraj drugog mj. ultrazvuk da vidim da je sve uredu, do onda bi trebala napraviti i krvne pretrage, nacekat cu se jos tih 5.tj.
Hvala na savjetima i podrsci
Ma mama i svekrva su imale spontanih, pa sam sva u panici zbog nasljednog djela… Hvala
Nadam se da ce se smiriti, jer je vec nakon prve 4 tablete smedji sicjedak, jedva cekam kraj drugog mj. ultrazvuk da vidim da je sve uredu, do onda bi trebala napraviti i krvne pretrage, nacekat cu se jos tih 5.tj.
Hvala na savjetima i podrsci
Roane, i ja sam imala veliki hematom koji je curio van od 6 do 12 tjedna i to s tri veća krvava izljeva - samo strogo miruj, ja sam doslovno samo ustajala radi odlaska na wc i na preglede, cak sam i jela u gotovo lezecem polozaju i hvala Bogu, uspjesno sam ga se riješila :) Sretno!!
Zilla
https://lbdf.lilypie.com/rm8Lp1.png
Radim uredski posao, pa nisam dobila bolovanje, svaki dan imam oko sat vremena hodanja, ali pokusavam sve polagano, bez velikog naprezanja, danas u jutro krvarenje bilo jace ali smirilo se za sad.. Muci me da ne pogorsavam stvar, jer nemam stolicu pa se i s tim mucim... Smijem li koristiti Anisal čaj i psyllium ljuskice za probavu, bez da to utjece na bebu ili hematom, da se stanje ne pogorsa?
Radim uredski posao, pa nisam dobila bolovanje, svaki dan imam oko sat vremena hodanja, ali pokusavam sve polagano, bez velikog naprezanja, danas u jutro krvarenje bilo jace ali smirilo se za sad.. Muci me da ne pogorsavam stvar, jer nemam stolicu pa se i s tim mucim… Smijem li koristitiAnisal čaj ipsyllium ljuskice za probavu, bez da to utjece na bebu ili hematom, da se stanje ne pogorsa?
Roane nazovi si ginekologa i odi na pregled i uzmi bolovanje..to su ti komplikacije,a ti ih po meni i imas..svako krvarenje slabije ili jace se smatra prijetecim pobacajem to ce ti reci i tvoj ginekolog..ne zelim te plasiti,ali prva tri mjeseca su najosjetljivija i trebala bi se jako cuvati i mirovati sto vise mozes..
Radim uredski posao, pa nisam dobila bolovanje, svaki dan imam oko sat vremena hodanja, ali pokusavam sve polagano, bez velikog naprezanja, danas u jutro krvarenje bilo jace ali smirilo se za sad.. Muci me da ne pogorsavam stvar, jer nemam stolicu pa se i s tim mucim… Smijem li koristitiAnisal čaj ipsyllium ljuskice za probavu, bez da to utjece na bebu ili hematom, da se stanje ne pogorsa?
Roane nazovi si ginekologa i odi na pregled i uzmi bolovanje..to su ti komplikacije,a ti ih po meni i imas..svako krvarenje slabije ili jace se smatra prijetecim pobacajem to ce ti reci i tvoj ginekolog..ne zelim te plasiti,ali prva tri mjeseca su najosjetljivija i trebala bi se jako cuvati i mirovati sto vise mozes..
Bila sam kod svoje ginekologice, zena nema ultrazvuk te me zbog krvarenja rucno posteno isprepipala, ma da je prije na pregledu vidjela da je maternica zatvorena, samo ima puno krvi i hitno me poslal doktoru pored na ultrazvuk, koji je rekao nista strasno samo veliki hematom koji se cisti, bebica ok, srce super kuca, opna oko bebice jaka tako da hematom nebi trebao nista napraviti i da ce mi moja ginekologica dati neke tablete... Kad sam se vratila k njoj nije ni pogledala ultrazvuk, samo je pitala sto je doktor rekao, dala mi tablete i tek 21.2. narucila na pregled.. Nemogu tu nosta napraviti, jer sam tek prije 4.mj uspjela naci nekog da me primi i nemogu jos sljedecih 6.mj. mjenjati doktoricu, osudjena sam na nju :(
Bila sam kod svoje ginekologice, zena nema ultrazvuk te me zbog krvarenja rucno posteno isprepipala, ma da je prije na pregledu vidjela da je maternica zatvorena, samo ima puno krvi i hitno me poslal doktoru pored na ultrazvuk, koji je rekao nista strasno samo veliki hematom koji se cisti, bebica ok, srce super kuca, opna oko bebice jaka tako da hematom nebi trebao nista napraviti i da ce mi moja ginekologica dati neke tablete… Kad sam se vratila k njoj nije ni pogledala ultrazvuk, samo je pitala sto je doktor rekao, dala mi tablete i tek 21.2. narucila na pregled.. Nemogu tu nosta napraviti, jer sam tek prije 4.mj uspjela naci nekog da me primi i nemogu jos sljedecih 6.mj. mjenjati doktoricu, osudjena sam na nju :(
Katastrofa da ne mozes prije na pregled..pa napravi se luda i odi na hitnu,reci da ti tvoja ne radi i da je sad pocelo..tek tolko da se uvjeris da je sve ok..oni ce ti na hitnoj napraviti ultrazvuk..ne znam gdje zivis,ali ovo je koma..mene moja primi kad dodjem i nenarucena..
Bila sam kod svoje ginekologice, zena nema ultrazvuk te me zbog krvarenja rucno posteno isprepipala, ma da je prije na pregledu vidjela da je maternica zatvorena, samo ima puno krvi i hitno me poslal doktoru pored na ultrazvuk, koji je rekao nista strasno samo veliki hematom koji se cisti, bebica ok, srce super kuca, opna oko bebice jaka tako da hematom nebi trebao nista napraviti i da ce mi moja ginekologica dati neke tablete… Kad sam se vratila k njoj nije ni pogledala ultrazvuk, samo je pitala sto je doktor rekao, dala mi tablete i tek 21.2. narucila na pregled.. Nemogu tu nosta napraviti, jer sam tek prije 4.mj uspjela naci nekog da me primi i nemogu jos sljedecih 6.mj. mjenjati doktoricu, osudjena sam na nju :(
Katastrofa da ne mozes prije na pregled..pa napravi se luda i odi na hitnu,reci da ti tvoja ne radi i da je sad pocelo..tek tolko da se uvjeris da je sve ok..oni ce ti na hitnoj napraviti ultrazvuk..ne znam gdje zivis,ali ovo je koma..mene moja primi kad dodjem i nenarucena..
Nema mi ni smisla ici k njoj prije na pregled, bez ultrazvuka me nece smiriti, na hitnu mi glupo ici jer me nista ne boli, lezim svaku slobodnu minutu, doma mi stan kao bomba pala ali ne diram nista, ako ce biti potrebe ici u privatno, nakon tjedan ili dva ako krvarenje ne prestane, da dobijem i drugo misljenje, za sad ajmo reci da im vjerujem
Inace sam podstanar u istocnom Zagrebu (Grizanski dom zdravlja).. Sljedeci tj idem na vadjenje krvi i urin, pa cemo vidjeti kakvi ce nalazi oko toga biti
Sortiraj odgovore
Najstariji