Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • madi
    08. Veljača 2018. 16:39

Inženjerka

Pozdrav svima.
    Pročitala sam temu od početka do kraja, ali sam i dalje u panici.
    Naime, prije 3 dana mi se na t. papiru pojavio smedjkasti obris, a tokom dana me je nekoliko puta znao zaboliti neki od jajnika.
    Kada sam otišla svojoj doktorici sva u panici, rekla mi je da mi je uterus u kontrakciji (?), a da na distalnom dijelu placente imamsubkorionski hematom 13x3.5mm.
    Pored Duphastona koji od početka trudnoće pijem (zbog prethodnog spontanog), propisala mi je diazepam 2mg jednom dnevno, i rekla mi da dođem na pregled za mjesec dana.

Iako nije nikako došlo do krvarenja, mene sad jako brine to što mi je rekla da su bolovi u jajnicima znak kontrakcija, a to mi se desilo još nekoliko puta u ovih par dana. Ne znam da li da tražim drugo mišljenje, ili nešto slično, jer iskreno, istraumirana sam. :(

Evo bas sam isla proguglati sta znaci subkorionski hematom i kolko sam skuzila dosta je opasan..diazepam ti je ubiti normabel za opustanje misica..dala ti je to upravo zbog kontrakcija..sad treba vidjeti kako ce ti se sve to skupa odigrati..po meni miruj i ne naprezi se ..posao nista..odi na bolovanje..na kraju krajeva priroda ce sama odraditi svoje..tako su i meni rekli..nemoj se bedirati..svaka zena je drugacija..sretno😊

Rubia
    11. Veljača 2018. 11:27

Madi, kakva je situacija kod tebe sada? Mi smo bili na uzv i moja dr mi kaze da ona ne vidi hematom nego samo neku nakupinu krvi koja vise nije opasna za bebu ali da mirujem da ne bi curila... I dalje sam zbunjena, svako svoju verziju  

• madi
    11. Veljača 2018. 11:42

Rubia

Madi, kakva je situacija kod tebe sada? Mi smo bili na uzv i moja dr mi kaze da ona ne vidi hematom nego samo neku nakupinu krvi koja vise nije opasna za bebu ali da mirujem da ne bi curila… I dalje sam zbunjena, svako svoju verziju

Pa nakupina krvi i je hematom..ali ocito ti je u povlacenju pa vise nije opasan za bebu..sto je super😊 ja jos ne znam kakvo je stanje kod mene..inace moj hematom je bio u porastu sto nije dobro..jos uvijek krvarim od njega. Sljedeci tjedan idem na kontrolu pa cemo vidjeti..nadam se najboljem jer sljedeci tjedan ulazim u 12ti tjedan pa si drzim fige😊

Rubia
    11. Veljača 2018. 18:01

Drzimo fige zajedno... javi obavezno kakva je situacija... meni je smanjila duphaston na dva dnevno i sad smo 16 nedelja, vec osjecam bebu pa mi je mnogo lakse... Sretno!!!

• Ginekolog
    12. Veljača 2018. 11:57

Hematom u trudnoći može ali i ne mora biti opasan. Ovisi naravno o veličini, smještaju i vremenu javljanja. glavnom se javljaju u prvom dijelu trudnoće i ako ne zauzimaju veliku površinu iza posteljice prolaze spontano u povremeno krvarenje u obliku tamne krvi ili smeđi iscjedak. Problem predstavlja ako zauzima veću površinu jer se posteljica na tom dijelu odljuštila te ukoliko je to signifikantni dio posteljice dolazi do pobačaja ili prijevremenog poroda. Nažalost, teško je odrediti koliko je "signifikantni" dio pa se uglavno prati i isčekuje. Duphastone može biti koristan u prvom dijelu trudnoće ako i tada ali kasnije nema ulogu. On je koristan kod prijevremenih poroda ali ne i u ovom slučaju. Diazepam ima korist samo da smiri trudnicu i to je sve.

• Martaa
    15. Veljača 2018. 19:11

Veliki pozdrav
    Prva trudnoca, 8 tjedan i danas krvarenje uz izbacivanje velikog ugruska. Ginekologica nije spomenula hematomon, za koji sam evo tek sad cula nakon googlanja 🤔 Nisam dobila nikakvu posebnu terapiju osim da pijem magnezij. A koliko vidim svi pijete odredjene tablete. Jeli magnezij dovoljan?Nikakvo posebno mirovanje, izbaciti vjezbanje i naravno ne skakati s zgrade :) 
    S plodom je sve u redu, srcek kuca i rastemo.
    A ne mogu da se ne zabrinem 🙈

• madi
    16. Veljača 2018. 09:11

Rubia

Drzimo fige zajedno… javi obavezno kakva je situacija… meni je smanjila duphaston na dva dnevno i sad smo 16 nedelja, vec osjecam bebu pa mi je mnogo lakse… Sretno!!!

Evo da se i ja javim konacno sa dobrim vijestima😊hematom se povlaci,tj.beba ga je prerasla😊 i dalje malo curim,ali nista ozbiljno jer se hematom cisti i jednostavno mora izaci van. Bila sam i na kombiniranom i sa bebom i razvojem je sve ok..tolko sam sretna😊😊 jos uvijek moram mirovati,ali vise ne strogo..i zato savjet svim curama koje imaju hematom mali ili velik preporucam mirovanje..ja sam mjesece i pol bila na strogom mirovanju i jos mi je hematom narastao do 5,5cm..ali hvala Bogu sada je sve dobro😊

• madi
    16. Veljača 2018. 09:16

Martaa

Veliki pozdrav
    Prva trudnoca, 8 tjedan i danas krvarenje uz izbacivanje velikog ugruska. Ginekologica nije spomenula hematomon, za koji sam evo tek sad cula nakon googlanja 🤔 Nisam dobila nikakvu posebnu terapiju osim da pijem magnezij. A koliko vidim svi pijete odredjene tablete. Jeli magnezij dovoljan?Nikakvo posebno mirovanje, izbaciti vjezbanje i naravno ne skakati s zgrade :)
    S plodom je sve u redu, srcek kuca i rastemo.
    A ne mogu da se ne zabrinem 🙈

Draga Marta s obzirom da si u ranoj trudnoci tj.jos ubijek u prvom tromjesjecju ja ti iz svog iskustva preporucam mirovanje..ako si imala krvarenje sa ugruscima to je najvjerovatnije bio hematom..e sad da li je izasao cijeli ili ga jos uvijek ima to bi ti trebala reci tvoja ginekologica..ja magnezij vise ne pijem jer sam imala uzasne mucnine i odustala sam od njega. Moja terapija je utrogestani i folna kiselina..ugl.miruj kolko mozes i nek ti ginekologica objasni zasto ti je doslo do krvarenja..

Rubia
    16. Veljača 2018. 11:35

Madi, presretna sam zbog vas.... odmaraj i dalje. Ja sam isto vecinu vremena u horizontali, tek uvece prosetam sat vremena, ali se jako brzo umaram pa se trudim vise odmarati.. Uzivaj u svojoj trudnoci... tek dolaze zanimljive situacije. Moja bebica je strasno nemirna i stalno me lupka ali je divan osjecaj ❤️

• Martaa
    16. Veljača 2018. 11:54

Hvala Madi na brzom odgovoru.
    Danas sam ostala doma, kako god da je, odlucila sam mirovati ovaj vikend. 
    Krvarenje je bilo u mlazu i izasao je samo jedan velikii ugrusak. Krvarenje se nije nastavilo osim blagih tragove, a pretpostavljam da se sad cisti. I nema bolova, osim onih pocetnih dok se maternica siri.
    Pregled sam imala prije 7 dana kad je otkrivena trudnoca (od tad pijem folnu kiselinu), jucer na ultrazvuku (ginekoloskom) nista se vidjelo nije, niti je doktorica zabrinuta. Za 6 dana imam opet pregled pa cu se pripremiti s pitanjima jer sam sad bila u soku, kad je rekla da je sve ok, ni krv mi nije padala na pamet :) 
    Inace mi trudnoca prolazi bez mucnine i nekih teskih simptoma. Osim jutros, blaga muka ali sigurno radi Mg.  I nemam apetita, ali se pojede jer moram. 

I drago mi je da su kod tebe lijepe vijesti, tako ce se sigurno nastaviti :) Pozitivno uvijek tjera negativno 💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.