Zdravo cure.. Prvi put da sam na forumu pa prije svega pozdrav sima :)
Jako mi se dopalo sto se svi aktivno ukljucuju i mare jedni za druge pa odlucih da se i ja prijavim :)
Trudna sam 7 sedmica. Hematom su mi otkrili prije 6 dana. Inace trdunocu vodim privatno no jedan dan sam primjetila smedji iscjedak javila sam se svojoj doktorici ona je rekla da vidim kako ce mi biti ujutro pa da dodjem ako se ne smiri (to me je vec birnulo). otisla sam u drzavnu bolnicu jer sam se jako prepala i rekli su mi da imam hematom. Nazalost nisu mi rekli ni koja je velicina ni gdje se nalazi jer sam shvatila da polozaj odreduje intenzitet mirovanja. Doktorica u drzavnoj bolnici mi je propisala Duphastol 2 puta dnevno i mirovanje.. eh sad ja ne razumijem sta znaci mirovanje.. mirovanje kao lezanje po cijeli dan ili mirovanje ne smijem tesko podizati?
Dan poslije otisla sam kod svoje doktorice donijela nalaz ona mi je uradila ultrazvuk preko stomaka (inace je do sada radila vaginalno) i rekla je da je otkucaj tu . Rekla mi je da nastavim da zivim normalno. Meni zaista nije sada nista jasno. Trenutno pijem 3*1 Duphastol-a jer imam malu bol u stomaku. Iscjedka skoro nema nikako. Ne znam zaista sta da radim toliko sam zabrinuta.. :(
Nije ti to nista, ako nije rekla strogo mirovanje znaci da vjerojatno ne ugrozava plod. Ja sam ga isto imala i nakon par tjedna prosao. Samo lagano, nemoj se bas na prezat i vise odmaraj i to je to. Proci ce :)
Nije ti to nista, ako nije rekla strogo mirovanje znaci da vjerojatno ne ugrozava plod. Ja sam ga isto imala i nakon par tjedna prosao. Samo lagano, nemoj se bas na prezat i vise odmaraj i to je to. Proci ce :)
Velika hvala na brzom i umirujucem odgovoru!
Nema na cemu, sjecam se u kakvoj sam panici ja bila. Sve ce biti oke :)
Pozdrav svima
Evo upravo sam dosla od ginekologa s dobrim i losim vijestima skupa. Naime trudna sam 4 tjedna, i imam poprilican hematom - srecom ispod ploda. Ginekolog me poslao kuci na mirovanje i kontrola za 7 dana. Ono sto me zabrinjava je to da koliko vidim vecina vas je dobila odmah nekavu terapiju, a moj g meni nista takvo nije ni spomenuo...isto tako na pitanje trebam li piti folnu kiselinu rekao mi je da je dovoljno unositi hranom i da dodatak u tabletama nije potreban...sto mislite o svemu? Jako sam nervozna i zabrinuta, ovo mi je prva trudnoca i bila sam jako sretna i uzbudena kad sam se popiskila na kucni test a sad sam prestrasena jako...
Zdravo.
Procitala sam cijelu ovu temu i vaša iskustva. Ranije nisam ni cula da postoji hematom, sve dok se nisam nasla u toj situaciji. Mnogo mi je pomoglo i umirila sam se kada sam procitala iskustvo od Hope na ovoj temi. Meni se desava isto kao njoj sto je bilo. Vidjela sam da su to stari postovi, ali malo sam mirnija. Hematom su mi otkrili nakon obilnog krvarenja u 12 tt. Dali su mi lijekove za zaustavljanje krvarenja i to je prestalo nakon 2 dana. Nakon 8 dana pojavio mi se smedji iscjedak i neki kao komadici zgrusane krvi ali vise su mi licili na ljiga ce.
Sada sam 14 tt i nadam se da se to hematom cisti. Samo idem u kupatilo i krevet. Strogo mirujem. Nadam se da ce sa ovom bebicom sve biti uredu.
Pozdrav svima... nadam se da ima neko sa slicnom situacijom kao ja...!
Sada sam 8tt, a prosle sedmice je iz mene ispao ugrusak velicine “snicle” i bila sam u lokvi krvi... naravno odmah sam pomislila na spontani, ali su mi u bolnici rekli da je bebica dobro i da je to vjerovatno bio hematom (za koji nisam ni znala da imam), pojacao mi ne duphaston i mirovanje, ali ja jos uvijek pomalo krvarim, prva tri dana je bila svjeza crvena krv a sada je vec smedja... nadam se da to znaci prestanak. Navodno hematoma vise nema ali me zanima koliko ce trajati ovo krvarenje? Sorry na predugackom postu ❤️
Pozdrav svima… nadam se da ima neko sa slicnom situacijom kao ja…!
Sada sam 8tt, a prosle sedmice je iz mene ispao ugrusak velicine “snicle” i bila sam u lokvi krvi… naravno odmah sam pomislila na spontani, ali su mi u bolnici rekli da je bebica dobro i da je to vjerovatno bio hematom (za koji nisam ni znala da imam), pojacao mi ne duphaston i mirovanje, ali ja jos uvijek pomalo krvarim, prva tri dana je bila svjeza crvena krv a sada je vec smedja… nadam se da to znaci prestanak. Navodno hematoma vise nema ali me zanima koliko ce trajati ovo krvarenje? Sorry na predugackom postu ❤️
Ja isto imam hematom i takodjer sam imala takva tri krvarenja,iz mene padale gromade ugrusaka i isto mislila sve je gotovo,al hvala Bogu beba je dobro..moj problem je sto je hematom i dalje tu..na zalost meni sve curi vani tako da sam na strogom mirovanju i naravno u bolnici..ne znam ako ti hematoma nema od kuda ti krvarenje..mozda nije iscurio do kraja ili se najvjerovatnije cisti. Nadam se da ti je sa trudnocom sve ok 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji