Pozz trudnice i mame, nova sam na forumu .Trudna sam 8 tjedana (dugo mi je trebalo da zatrudnim,imam policisticne jajnike i oduvijek neredovite menstruacije) sad u petak mi je otkriven kao mali hematom u organizaciji na privatom pregledom na 3d uzv(s tim da sam na 3d uzv isla radi neceg drugog)prije toga sam bila kod svojeg doktora 2put na uzv radi utvrdivanja trudnoce i nije nista spomenuo o hematomu.Moze li mi netko reci sto vise o tome? malo sam zabrinuta.Negdje od 6tj trudnoce stavljam utrogestan zbog niskog progesterona kojeg sam vadila proslu godinu i bio je niski pa sam sad svojem ginekologu spomenula da mi nesto dade , pa mi je za zastitu dao utrogestan 3×1 da stavljam ,a sad na privatnom pregledu mi ginekologica rekla neka maksimalno povecam dozu dakle 3×2 zbog hematoma.Do sad hvala bogu nisam krvarila,beba se dobro razvija ali me brine taj hematom. napisala mi je i mirovanje.Radim na mjestu koji nije fizicki tezak ali puno stojim na nogama.. da li da odem na bolovanje i je li se koja trudnica susrela s hematomom i kak je zavrsilo?
Preselila sam svoje pitanje u ovu temu kad je ista otvorena , ako pitate za moje da srce je kucalo :) s plodom je za sada sve u redu ali me brine taj hematom :/
Evo da se javim s novostima, hematoma nema :) Ali su mi svejedno savjetovali mirovanje i urtogestan 2x2 ako se ipak želim vratiti na posao nakon nove godine da bude lakše.
Pozdrav,
Meni je na prvom pregledu sa 8 tt otkriven hematom vel 5x1 cm. Dobila utrogestan 3x 2 i mirovanje ali ne strogo.
Jučer drugi pregled sa 11+4 i hematom je još veći, 7,5 x 6,8 cm i obuhvaća 2/3 ploda, s time da je sreća u nesreći da je ispod bebe,
Zabrinuta jesam ali nisam u strahu, znam da će na kraju sve biti ok, jedino me brine što idem sutra na pregled u bolnicu da me ne ostave tamo
7 tjedana i 1 dan, prokrvarila i završila na hitnoj u ponoć. Nakon pregleda utvrdili da imam hematom koji je procurio. Kako sam ostala trudna u postupku već koristim 3x2 Utrogestani i 3x1 Estrofemi tako da mi ništa od terapije nisu dali. Savjet je odmirovati par dana i to je to. Kaže doktorica ako je trudnoća u redu da će se sve održati a ako nešto ne valja da mirovanje neće pomoći. Zapravo da je mirovanje da u glavi budem smirenija da sam sve mjere poduzela... U mom slučaju hematom nije bio velik..
Da se javim s novostima, bila na pregledu u bolnici i po njima je stanje jako rizično, poslali su me doma na strogo mirovanje, znači moram se doma ponašati kao da ležim u bolnici.
Malo me naživcirao doktor koji mi je radio ultrazvuk kad mi je rekao da ako prokrvarim, gotovo je (i to sam uljepšala)
Ne ljutim se i ne osuđujem ga ali mislim da tako što ne treba ženi koja treba mirovati i ne sekirati se...
Kod mene krvarenje nije značilo pobačaj...
Naime, u 6.tjednu počela sam lagano krvaruckati, iscjedak sam imala, pa se on pretvorio u smeđi. Na ni jednom pregledu do 13.tjedna nije utvrđen razlog krvarenja, dok se jedne noći nisam probudila doslovno u lokvi krvi ispod sebe, te sam automatski pomislila "gotovo je".
Došla u bolnicu, srčeko kuca ko ludo, beba se miče. Što je bio razlog? Hematom!! Imala sam ga od samog početka, no zahvaljujući "kvalitetnoj" aparaturi i i "stručnom osoblju" nije se vidio. Nakon što je iscurio je još bio veličine 30mmx15mm..
Nakon par dana ležanja u bolnici, on se skroz povukao na posljednjem ultrazvuku i više ga nema. Doduše, ostao je izrazito tamno smeđi iscjedak što pripisujem čišćenju od hematoma. Sad idem za tri tjedna na kontrolu i nadam se da ga ni ovaj puta neće vidjeti....
Ako imate hematom, strogo mirovanje kako bi se on povukao. Ako se toga držite ishod najčešće zna biti da se on povuče...
Ja da sam znala da ga imam svakako bi se toga držala...
Da li je srce vec kucalo?
Magypiccaso,ako se pitanje odnosilo na mene da li je srce kucalo; da srce je već kucalo i baš sam se bila prepala kad sam vidjela krvarenje,ali čujem da to nije rijetko,baš suprotno česti su slučajevi hematoma. Meni je bio iznad ploda i ne baš malen,pa sam se još više prepala a duphaston nisam smjela piti. Sva sreća se povukao, a bebica je sad već velika (29 tj sam trudna) i udara na sve strane. :D Samo hrabro,biti će sve ok,uglavnom i bude,samo mirujte ako vam je rečeno,ako treba samo do wc-a i na kratko tuširanje (to se misli pod strogim mirovanjem).
Sortiraj odgovore
Najstariji