Draga nemoj da se brines da je to u pitanju, mene su cak u bolnici sa tim isprepadali, jos mi uradili amnisure test koji je zbg krvarenja ispao lazno pozitivan, danima sam bila van sebe... Vodeni iscjedak imam i sada i znam se nocu probuditi mokra kao da sam se upiskila. Sve forume na tu temu sam prelistala i vjeruj da je sasvim uredu imati taj iscjedak... Cak su mi i eserihiju nasli koje sad nema 😡 Vazno je da je krvarenje prestalo i da konacno mozes da se smiris i uzivas u trudnoci... Svakako se javljaj... 😇
Draga nemoj da se brines da je to u pitanju, mene su cak u bolnici sa tim isprepadali, jos mi uradili amnisure test koji je zbg krvarenja ispao lazno pozitivan, danima sam bila van sebe… Vodeni iscjedak imam i sada i znam se nocu probuditi mokra kao da sam se upiskila. Sve forume na tu temu sam prelistala i vjeruj da je sasvim uredu imati taj iscjedak… Cak su mi i eserihiju nasli koje sad nema 😡 Vazno je da je krvarenje prestalo i da konacno mozes da se smiris i uzivas u trudnoci… Svakako se javljaj… 😇
Hvala ti puno na podrsci,puno mi znaci😊 ja sam inace po prirodi panicarka i pesimist pa mi je u glavi potpuni kaos..stalno sam u strahu..i ja se nadam da nije plodna voda i jedva cekam 8.mj.da vidim svog bebaca😇😇😇
Veliki pozdrav
Prva trudnoca, 8 tjedan i danas krvarenje uz izbacivanje velikog ugruska. Ginekologica nije spomenula hematomon, za koji sam evo tek sad cula nakon googlanja 🤔 Nisam dobila nikakvu posebnu terapiju osim da pijem magnezij. A koliko vidim svi pijete odredjene tablete. Jeli magnezij dovoljan?Nikakvo posebno mirovanje, izbaciti vjezbanje i naravno ne skakati s zgrade :)
S plodom je sve u redu, srcek kuca i rastemo.
A ne mogu da se ne zabrinem 🙈
Draga Marta s obzirom da si u ranoj trudnoci tj.jos ubijek u prvom tromjesjecju ja ti iz svog iskustva preporucam mirovanje..ako si imala krvarenje sa ugruscima to je najvjerovatnije bio hematom..e sad da li je izasao cijeli ili ga jos uvijek ima to bi ti trebala reci tvoja ginekologica..ja magnezij vise ne pijem jer sam imala uzasne mucnine i odustala sam od njega. Moja terapija je utrogestani i folna kiselina..ugl.miruj kolko mozes i nek ti ginekologica objasni zasto ti je doslo do krvarenja..
Martaa
Vaginalno krvarenje ne znaci nuzno I hematom (u ovom slucaju govorimo o subkorionskom, odnosno "ispod" ovojnica I/ili posteljice). Vaginalno krvarenje u prvom tromjesecju je daleko njcesce iz samog cerviksa I ukoliko nije obilno I nema kontrakcija je bezazleno. Hormonska terapija kao takva nije potreba I mirovanje nije nuzno (naravno ne treba pretjerivati s aktivnostima). Ukoliko je ultrazvuk bio uredan, nema razloga za paniku. Magnezij moze utjecati na trudove no ukoliko dodje do spontanog pobacaja nema koristi. Folna kiselina takodjer sada nema koristi je da bi terapija bila korisna (u svrhu smanjvanja rizika defekta neuralne cijevi), treba zapoceti minimalno 3 mjeseca prije trudnoce.
Pozdrav žene, iščitava sam jakoooo puno stranica i evo odlučila se javiti sa svojim iskustvom.. Trenutno sam 7+2, prva trudnoča... 25.3.2018 navečer odlazim na hitnu (Petrova) zbog bolova u desnoj strani: s bebom sve u redu, srčeko kuca 😊... 27.03.2018 oko 7 ujutro probudim se i primjetim mokro na plati (da izvinete kao da sam se malo upiskila) odem na wc i šok blijeda krv i dalje kapa u wc 😔. Uvijek je netko doma ali baš danas peh nije bilo nikoga.. Hitna je došla i voze me u Petrovu ginekolog kaže hematom okrene ekran i kaže jel znate šta je Ovo?? Ja pogledam i počnu mi ić suze mom anđelu i dalje kuca ❤, na to ginekolog kaže vidim da znate 😊.
Strogo mirovanje uz 4 tablete odmah Duphason dalje 2 svakih 8 sati.
Ispričavam se na malo dužem postu 😊 to je ukratko moja priča i nadam se svemu najboljem i vama svima koje imate slične probleme da dočekat svoje anđele zive i zdrave 😘
Draga nemoj se brinuti! Ja sam 2 i pol mj.krvarila i bila na strogom mirovanju zbog hematoma,da ti ne pricam da mi je jos i rastao,a ne smanjivao se..tek pred kraj mi se poceo smanjivati. Drzi se samo strogo toga sta ti je lijecnik rekao..znaci strogo mirovanje ti je wc-krevet doslovno..ja sam i jela i pila u krevetu i non stop lezala,vec izludila.. ne znaci da ce ti biti kao meni,hematom ti se moze povuci nakon kratkog vremena,svaka zena je drugacija..drzi se toga sta ti je rekao doktor..bit ce sve ok! Sretno😊
U 7. tjednu trudnoće morala sam na mirovanje zbog malog hematoma. Nakon dva tjedna mirovanja i korištenja Ustrogestan vaginaleta (3×2) hematom se povukao, apsorbirao se. Nisam krvarila. Sad je sve u redu, trudnoća je uredna (u 11. tjednu trudnoće sam).
Draga nemoj se brinuti! Ja sam 2 i pol mj.krvarila i bila na strogom mirovanju zbog hematoma,da ti ne pricam da mi je jos i rastao,a ne smanjivao se..tek pred kraj mi se poceo smanjivati. Drzi se samo strogo toga sta ti je lijecnik rekao..znaci strogo mirovanje ti je wc-krevet doslovno..ja sam i jela i pila u krevetu i non stop lezala,vec izludila.. ne znaci da ce ti biti kao meni,hematom ti se moze povuci nakon kratkog vremena,svaka zena je drugacija..drzi se toga sta ti je rekao doktor..bit ce sve ok! Sretno😊
Hvala ti ☺, više ne krvarim sada imam samo smeđi iscjedak ali upozorili su me da se to sve mora očistiti tako da ne paničarim samo mirujem
Hej Madi... dugo se nismo kuckale... sta ima sada? Kakva je situacija, kreces li se, setas?
Kod mene sve po planu, jutros s pregleda, malo je nisko bebac ali je sve zatvoreno i uredno... djecak 💙
Andjeo... savjet, mirovanje i duphaston.... doslovno krevet-wc (Bar smo tako mi koje nosimo iskustvo sa hematomom) u mom slucaju od 7tt do 16tt... i evo sve se prezivi 😁😂
Puse...
Hej Madi… dugo se nismo kuckale… sta ima sada? Kakva je situacija, kreces li se, setas?
Kod mene sve po planu, jutros s pregleda, malo je nisko bebac ali je sve zatvoreno i uredno… djecak 💙
Andjeo… savjet, mirovanje i duphaston…. doslovno krevet-wc (Bar smo tako mi koje nosimo iskustvo sa hematomom) u mom slucaju od 7tt do 16tt… i evo sve se prezivi 😁😂
Puse…
Heej😊 evo sljedeci tjedan ulazim u 21 tjedan..idem na anomalijski ultrazvuk di se mjere bebini organi,nadam se da ce biti sve u redu. Jesi ti isla na taj pregled? Inace sve ok,dobro se osjecam,setam,radim po kuci,ali sve laganini..kad mi je dosta stanem i tak..do sada su svi pregledi bili u redu. Kak si ti? Jel chilas😊Sta se tice spola bebe meni su vec u 13 tjednu rekli da je decko💙💙 jer sam isla u privatnu polikliniku na 4d ultrazvuk..najbitnije mi je da je bebac zdrav😊
Pa divno... bas mi je drago da i ti sad uzivas nakon svih stresova...
Da, i ja sam isla u 21. na taj uzv i sve je super a za 4d sam planirala ici za jedno mjesec dana kad beba bude velika pa da se onako sve fino vidi, i to samo da imamo slicicu i video za uspomenu...
Dodji i ti na forum ljetne bebe 2018, tamo svakodnevno kuckamo razne teme i iskustva
😍😍😍
Sortiraj odgovore
Najstariji