Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Idaida
    17. Ožujak 2017. 17:31

Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom. U prvoj trudnoći sam imala hematom 2x3 cm, koji je dr.otkrio nakon krvarenja koje nije bilo jako, samo nekoliko kapi. 2 mjeseca sam pila dabroston, 3 injekcije progesterona i sam se povukao. Nisam strogo mirovala, morala sam na posao, ali mi je bilo lahko biti ne previse aktivna jer smo bili sami muz i ja. Sada sam u drugoj trudnoći, i u 18+3 sam dobila veliki odljev, mislila sam da od bebe nema nista. Odem u bolnicu, kaze ljekar da je krvarenje iz posteljice koja je nisko, terapija duphaston i STROGO mirovanje. Kontrola za 2 sedmice kod mog ginekologa privatno, on kaze da posteljica nije nisko,nego se nalazi straga, a da je krvarenje od hematoma koji je ispred, u donjem dijelu. Veličina 4x5 cm. Sad sam 21+5 i stalno imam smeđi iscjedak. Trudim se mirovati, koliko je to moguće uz dječaka od 2.5 godine. :) Iscjedak je nekad jači, nekad slabiji, nekad potpuno crn, nekad ide na bordo. Sad živa ne znam je li to opasno ili dobro da se iščisti. Znam samo da umirem od straha svaki put kad pogledam toalet papir poslije brisanja. Bebica se mrda, napreduje.. kontrola za 10 dana, nadam se da će se do tada makar smanjiti hematom. Držim vam svima palčeve!

• Minja85
    31. Ožujak 2017. 09:39

Pozdrav mame.Nadam se da ce nekome pomoći moj komentar.E ovako ja sam prvi hematom imala u 7 tt koji se javio kao blago smećkasto krvarenje ili iscjedak.Terapija depoprodesteton svako treći dan i 3x2 utrogestan i mirovanje. U 10 tt uz strogo pridržavanje uputa ginekologa vise nije bilo hematoma od terapije samo utrogestan i mogla sam se Vratit laganoj šetnji,shoping i normalnom životu. A onda 13 tt 23h odem u wc 4 dana poslije kontrole na kojoj sam radila 3D i sve bilo uredno,a onda SOK.Bukvslno je u meni puknuo hematom da je wc solja bila sva u krvi.Odakle i kako se pojavio nije poznato.Sreca srce bebe kucalo je na pregledu u bolnici krvarila sam tu noć obilno.Sutra dan prestalo je krvarenje terapija je ista kao i prvi puta depoprogesteron i utrogestan s tim sto sad i clexane injekcije dobijam.Mirujem beba je živahna pa se nadam  najboljem.Ovo želim da podijelim sa Vama da bi bile oprezne i mirovale i pazile i posle nestajanja hematoma jer očito da se mogu vratiti.

• snelly
    01. Travanj 2017. 14:36

Pozdrav cure evo jos jedne friske trudnice,6+1tt.
    Jucer smo vidjeli srceko na 1. uzv ali i hematom.
    Zaboravila sam pitat gdje se nalazi taj hematom,hvala Bogu ne krvarim ali mi je preporuceno mirovanje.
    Radila sam do jucer najnormalnije(radim u ducanu i dizem tezak teret i penjem se po lojtrama).
    Moja beba je mpo beba pa je strah za nju jos veci.
    Tako da sam sada na mirovanju i nadam se da ce hematim nestat do iduceg uzv.
    Ali imam pitanje,kako stojote sa kilazom radi tog mirovanja?
    Ja sam usla sa viskom od cca 10kg u trudnocu.
    Pridrzava li se koja cura one dijete 1800kcl za trudnice sa dijabetesom?

ja:'85-epi,hipo-bez stitnjace,hidrocefalus,amh 4.5
    mm:'85-varicocela grd.II,varirajuci sgram,sada astheno
    11/15 VG 1.ivf/icsi prirodni-ET 4 stan-beta 0.1
    11/16 VG 1.ivf/icsi stim.(Puregon+Orgalutran,Ovetrill)
    ET-4 i 6 stan-beta 0.6
    2/17 Škvorc 2.ivf icsi stim.(Elonva+Orgalutran+Ovetrill) ET-4 i 6 stan-12.dnt-154.10 ß 14.dnt-465.20 ß 16.dnt-1052.0 ß 31.3 uzv 6+0 curka
    17.11.2017 Lucija
    11/2022 prirodno iznenađenje

• palma
    01. Travanj 2017. 22:22

Bok cure! Trudna sam 5+2 i danas sam prokrvarila,otišla sam na hitnu i dr mi je rekla da imam hematom i da ne čuje bebine otkucaje i da je zuto tijelo nepravilnog oblika,razmišljala je da li me poslati na kiretazu ili ne,na kraju nije ali je rekla kako misli da će doći do spontanog pobacaja,nije mi dala nikakvu terapiju samo mirovanje i kontrola u ponedjeljak,sad ne krvarim. Mislim da je dr malo pretjerala,ima vremena da bebi počne kucati srce i čitam vaše komentare i dosta vas je imalo hematom pa je trudnoća završila dobro,da li je netko imao sličan problem? Što mi preporučate? Da tražim i drugo misljenje?

• snelly
    01. Travanj 2017. 23:03

Po meni je pretjerala.
    Necu se igrat doktora ali trebala ti je uz mirovanje prepisat i progesteron.
    A za otkucaje ima jos vremena.
    U svakom slucaju mirujte i mozete u pon nazvat svog ginekologa i pitat za savjet.
    U svakom slucaju sretno :-)

ja:'85-epi,hipo-bez stitnjace,hidrocefalus,amh 4.5
    mm:'85-varicocela grd.II,varirajuci sgram,sada astheno
    11/15 VG 1.ivf/icsi prirodni-ET 4 stan-beta 0.1
    11/16 VG 1.ivf/icsi stim.(Puregon+Orgalutran,Ovetrill)
    ET-4 i 6 stan-beta 0.6
    2/17 Škvorc 2.ivf icsi stim.(Elonva+Orgalutran+Ovetrill) ET-4 i 6 stan-12.dnt-154.10 ß 14.dnt-465.20 ß 16.dnt-1052.0 ß 31.3 uzv 6+0 curka
    17.11.2017 Lucija
    11/2022 prirodno iznenađenje

Eloa
    02. Travanj 2017. 10:14

Ja bi na tvojem mjestu otišla kod svog ginekologa ili privatno i zatražila Duphastone ili neke progesterone.. Ja imala hematom veeeliki od starta, pa je sve dobro prošlo uz tablete i mirovanje. 

• palma
    10. Svibanj 2017. 23:59

Bok! Javljam se da podijelim s vama sretnu vijest.. hematoma više nema!!! :D sad smo u 11 tjednu, bebica je dobro i raste i ona ga je izgurala. U početku sam bila jako preplašena, ali mirovanje se isplatilo. Kad vam kaže strogo mirovanje, znači krevet, kauč i wc i sad je sve dobro. I dalje sam na terapiji,utrogestan i duphaston do iduceg pregleda. Sretno svima! :)

• Semyzg31
    09. Lipanj 2017. 22:42

Pozdrav cure pisala sam u rubrici krvarenje u trudnoci naime prvi put sam projrvarila sa 13tt lezala 4 dana u bolnici uz terapiju duphaston 3x1 otpustena bez krvarenja medutim u nedelju(14+1tt)se pojavljuje smedi iscjedak koji je dosta taman i danas se cijeli dan osjecam malo cudno mrvu zatezanja u donjem dijelu trbuha nista jako al za razliku od prije osjecam i veceras odem mokrit i nakon toga osjetim komad krpe kak izade iz mene(tamnosmede)od tada nema krvi ni iscjedka pa me zanima da li je netko imo slicno iskustvo😞,oprostite na opsirnom opisu al u panici i strahu sam jer neznam jel moguce da je to taj hematom izasao ili??

• anitrammm
    10. Lipanj 2017. 09:41

Ne znam jel hematom izašao, to ces vidjeti na slijedećoj kontroli. To bi bio krvni ugrušak. Kad sam prokrvarila izašlo mi je dva po 10cm veličine. Najvažnije je da nema jakih bolova i svježe krvi, kako ti je i doktor rekao na telefon 

• Semyzg31
    10. Lipanj 2017. 12:04

anitrammm

Ne znam jel hematom izašao, to ces vidjeti na slijedećoj kontroli. To bi bio krvni ugrušak. Kad sam prokrvarila izašlo mi je dva po 10cm veličine. Najvažnije je da nema jakih bolova i svježe krvi, kako ti je i doktor rekao na telefon

Jutros se opet dogodilo dva put i nisam mogla cekati otisla sam na hitnu,pregledali me srceko kuca sve je  s bebacem u redu❤ strogo mirovanje do kontrole iduce ako se sta pogorsa da se u pon ujutro javim svojoj doktorici iz bolnice da me zaprime al po doktoru Blajicu bit ce to sve dobro😀❤ hvala draga na odgovoru ali prvi put se susrecem s tim pa sam se izbezumila 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.