Hematom u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Capi_3
    08. Svibanj 2015. 19:39

cure evo ja danas s pregleda, hematom se skroz samnjio, sad je mala tockica. rekla mi je doktorica da se mogu kretati al da mi savjetuje da jos mirujem do iduceg pregleda tako da skroz nestane i da onda mogu pocet setat :D a za bakterije mi je uzela briseve i rekla ako ih se nismo rijesili da cu jos jednu turu antibiotika..al nekako san vise bila prepadnuta oko hematoma pa mi je bitno da on nestaje, iduci pregled ce mi prekinuti sve tablete i mirovanje ako vako super nastavi..bebica je supeeeer i to je najvaznije <3 prosli put sam sa pregleda izasla prepadnuta i nikakva, danas sam bas happy :D

🙎🏼30 oligotheratozoospermija
    🙎‍♀️29 AMH 99-155 (varira) , PCOS
    2015.spontana trudnoća; CR; krvarenje, infekcija reza
    2/2022 ICSI ➡️ Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl ➡️ 40 folikula, 16 js, 3 oplođene, 2 🐧🐧 (ET odgođen zbog OHSS)
    4/2022 FET ➡️ Estrofem, Utrogestan ➡️ 4.04. vracena 2 🐧🐧 ; beta HCG 0.1 ❌️
    10/22 ICSI ➡️ Gonal 100, zatim 150, Cetrotide, Decapeptyl, Ovitrelle
    ➡️ 40 folikula, 15 js, 2 oplođene, OHSS, embriji stali s razvojem, 0 transfera
    09/2023 ICSI ➡️ Supercur sprej, Ovaleap

ines2
    12. Kolovoz 2015. 22:15

Pozdrav svima
    sutra ulazim u 13. tj trudnoće a jučer sam dobila smeđi iscjedak i ginekolog je otkrio hematom koji se nalazi ispred placente prema unutrašnjem ušću ispod amnijske membrane velik 2 cm. Prije 5 dana na pregledu ga nije bilo 
    od početka trudnoće pijem duphaston 3*1 zbog spontanog prije ove trudnoće i sad dalje nastavljam isto uz strogo mirovanje….
    Prva trudnoća mi je prošla super bez komplikacija. 
    Neznam koliko je taj hematom opasan s obzirom na njegov položaj….

<3 Stella <3 23.07.2009.
    “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”
    ― Bob Marley

• makica2
    04. Rujan 2015. 20:48

Bok cure,molim za iskustva i savjete. Naime,u 22 tjednu sam i na pregledu prije nekoliko dana dr.je vidjela hematom 9x4x4 cm straga, posteljica sprijeda,međutim vodenjak se na jednom mjestu odljustio od posteljice. Da li netko ima iskustva s tim? Naredjeno mi je strogo mirovanje,nalaz briseva još čekam. Uz sve to su se pojavile i bolne kontrakcije... Uzasna me panika lovi da vodenjak ne pukne . Da li je netko imao takvu dijagnozu?

shimmer
    05. Rujan 2015. 09:56

strogo mirovanje znači ležanje u ležećem (!), ne sjedećem ni polusjedećem položaju i ustajanje samo na wc. sigurna sam da to i radiš, samo da upozorim.

piješ li nešto za kontrakcije? magnezij?

držim fige da sve bude ok 

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

• makica2
    01. Listopad 2015. 21:15

Draga shimmer, hvala ti na odgovoru.

Nažalost,nije dobro završilo, krenulo krvarenje, plodna voda otišla... postala sam mama anđela... 

Veliki zagrljaj!

Nina00
    03. Siječanj 2016. 20:34

Drage mame vidim da vas ima jako puno koje se borite sa hematomom, i ja sam jedna od vas. Druga mi je trudnoca i u 5 sedmici mi je otkriven hematom. Imala sam prije otkrivanja trudnoce krvavi iscjedak u maloj kolicini,sutradan mi je potvrdjena trudnoca i hematom. To je bilo prije sedmicu dana. Danas opet krv i jedan ugrusak. Prestravljena zvala sam dr. rekao je ako se pojaca odmah u KB a ako ne sutra kod njega na pregled. Za sad nema vise krvi ali me boli pri dnu stomak. Strah me jako ne znam sta da radim. I da na prvom pregledu sam dobila dubhaston 3x1 da pijem. Oprostite na predugom postu,ali sam zabrinuta. Do sutra cu poludjeti.

Bruna257
    04. Siječanj 2016. 21:15

Pozdrav cure... Vidim da nas ima dosta sa problemom hematoma... Dakle meni jedan puknuo 30.12, krvi gotovo do koljena, tad sam bila 12+2tt... Primljena u bolnicu, ampula normabela i odjednom 4 Duphastona.. Ono sto je imalo izislo je odmah, kasnije samo smedkasti iscjedak... Beba zivahna,ali su mi na uscu maternice pronasli jos jedan hematom, 2,9X1,4cm velicine... Beba je visoko sprijeda a hematom nisko... 4dana zadrzana u bolnici,sada doma,ali sam bila otvorena za vrh prsta... Sada doma, th mi je 3X1 utrogestan vaginalno,al se bojim da cu umetanjem utrogestana izazvati jos otvaranje.... Inace strogo lezim i mirujem,ustajem samo jesti i wc... Jel ima neko nekog iskustva?

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

• Cekmi
    10. Travanj 2016. 14:46

Bok curke vidim da vas je tu dosta s hematom, no medutim ja sam dobila prvo smedi iscjedak,min pri brisanju sa 6t+6d,nisu vidjeli hematom,dobila sam Duphaston tablete 4 odjednom i onda 3 x2,nakon pregleda mi se taj smedi iscjedak pretvorio u krv i bolove kao menstrualne,to je oskudno krvarenja samo kod brisanja,i bude na ulosku.brine me to sto to jos nije prestalo nakon 4 dana uzimanja,tj. Smanji se prijepodne na min,a svaki dan oko 5 krenu bolovi i tako vec 3 dana,doktorica me narucila tek za 4tjedna,poludit cu do tad,danas sam 7t +3 dana i imam osjecaj kao da mi je krenula I mucnina,nisam bas ni jela jer mi sama pomisao ide na povracanje...smije libona napraviti ona opet uzv sutra ako odem kod nje,to bi bio treci u tjedan dana,ili nekako da provjeri jel s Bebachem sve ok,a da ga ne uznemirava? Hvala vam od ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.