Kako ublažiti grčiće kod beba?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

MarijaŠ

Broj poruka: 1925

Prijavi adminu

cloudy

Zadnja 2 dana mi curka navečer neumorno plače…sinoć je od 8,pol 9 navečer do skoro 2 ujutro plakala i grčila nogice…pretpostavljam da su ju uhvatili grčevi….fen smo probali…malo se smiri ali ne traje predugo….nego,mene zanima jel grčevi bebu napadaju svaku noć ili? Jer meni ju je grozno slušat i gledatt kak se muči,a ne mogu joj pomoć

Grcevi kod beba dolaze svaki dan skoro u isto vrijeme. Prošla sam to, moj ih je imao od 10. dana života pa do negdje 2,5 mjeseca... Najvise ces pomoći ako ostaneš smirena, stisneš trbuščić uz sebe i puno, puno mazis... Moze pomoći i ako masiras trbuščić u smjeru kazaljke na satu, ili vježbaš tako da privlačis nogice prema trbuhu. Mi smo probali i kapi i to Sab Simplex i Espumisan. Ne mogu reci da su ih skroz uklonile ali se trajanje smanjilo na nekih pola sata... Mislim da je to vise pomoglo nama psihički jer vjeruješ da malo pomognu pa si mirniji - cisti placebo. Ono sto ti hoću reci je da ne mozes nista učiniti da ih prekines, jednostavno probava mora sazrijeti... Ja sam svoga najčešće nosila tako da je bio trbuhom stisnut uz mene, nekad je ležao na meni, kako koji put. Ispočetka nam je bilo jako tesko slušati kako se muci, bila sam stalno na rubu suza, al ako se slomis, dijete to osjeti pa onda jos gore. Skupi dakle puno snage, strpljenja i izgurat ćete to... Sretno!

Krešimir 19.08.2014. <3

cloudy

Broj poruka: 3222

Prijavi adminu

Hvala ti draga :) kako Krešo? Dragi je sinoć dežurao jer je mene umor savladao...pa ju je tako imao na sebi,nosao,nunao...smirila se na kraju al uz moju sisu.... jesi te kapi koristila skupa ili?jer ako bude frkovito i noćas dragi ujutro ide u ljekarnu po njih... znači smanje na pol sata...ajd i to mi je prihvatljivo jer ovo noćas mi je srce paralo...ona se muči a mi joj ne možemo pomoći...katastrofa

kleaiva

Broj poruka: 1527

Prijavi adminu

cloudy

Zadnja 2 dana mi curka navečer neumorno plače…sinoć je od 8,pol 9 navečer do skoro 2 ujutro plakala i grčila nogice…pretpostavljam da su ju uhvatili grčevi….fen smo probali…malo se smiri ali ne traje predugo….nego,mene zanima jel grčevi bebu napadaju svaku noć ili? Jer meni ju je grozno slušat i gledatt kak se muči,a ne mogu joj pomoć

Draga može biti i gladna. Jel uspijeva jesti dok je u tom plaču? Ako ne uspijeva citati od grcenja onda su sigurno grčevi . Kupi neke kapi, marširaju bušiti i nema ti tu neke veće pomoći. Proći će s vremenom.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

cloudy

Prijavi adminu

Na početku kad krene ne može ništa...tek nakon neka dva tri sata plača kad se malo smiri primi cicu..do tad se samo grči...a sinoć je krenulo taman nakih 10ak min nakon jela...

MarijaŠ

Prijavi adminu

Ne skupa... Prvo smo koristili sab simplex, a onda na preporuku pedijatrice i poznanice prešli na Espumisan...

Krešimir 19.08.2014. <3

cloudy

Prijavi adminu

Znači ze espumisan bi mogle biti bolje?

kleaiva

Prijavi adminu

cloudy

Na početku kad krene ne može ništa…tek nakon neka dva tri sata plača kad se malo smiri primi cicu..do tad se samo grči…a sinoć je krenulo taman nakih 10ak min nakon jela…

Definitivno grčevi! I ja imam takav scenarij, samo kaj moj malac nema svaki dan zasad...od 9 do ponoći ga ulove i isto tako, čim prođu pocica i zaspe.

kleaiva

Prijavi adminu

MarijaŠ

Ne skupa… Prvo smo koristili sab simplex, a onda na preporuku pedijatrice i poznanice prešli na Espumisan…

Svi hvale Espumisan, budem ih i ja probala. Možda pomognu, nikad se ne zna.

cloudy

Prijavi adminu

A ja u nedjelju jela kobase domaće...ne znam ni sama zašto...i sad ne znam jel ju to zbog toga tolko muči...

MarijaŠ

Prijavi adminu

Grcevi dođu nevezano za hranu koju si jela. Problema s probavom moze imati zbog začinjene hrane, ali ona nije uzrok grcevima... 
    Ja sam Espumisan koristila mjesec dana s mojim bebacem, vec su mu i prolazili grcevi, ali cini mi se da su mu bili ok. Meni je bilo puno dati mu kako piše u uputama-prije ili poslije svakog podoja 25 kapi, pa sam mua davala 3x dnevno po 25 kapi. Kasnije sam to smanjila na jednom dnevno po 15 kapi, da bih kasnije skroz izbacila....

Krešimir 19.08.2014. <3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.