Grizli vec si bila na gik profilima da su ti dali sve te upute?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Hvala Grizli do neba, valjda se snadjem s ovim.
Ugl. Ugljiko vise xa rucak i dorucak a vecera ne.
Vec sam danas onda gresku napravila, jel izmedju rucka i vecere koju cekam nisam uzela nista.
Kupim krekera integ. I nesto da gricnem izmedju.
Valjda dok udje u rutinu, sad mi sve izgleda tolko komplicirano 🤦♀️
url=https://lilypie.com]
Povrce 1 jedinica je 100 gr sve povrce osim cikla svjeza - 60, konzervirana nije bas preporucljiva, leca - 80, mrkva sirova - 60/ kuhana - 20.
Voce 1 jedinica po 100 gr: sljiva, naranca, kiwi, dinja, brusnica, borovnica, kupina, jabuka, grozde / 150 gr - lubenica, breskva, grejp. / 30 gr avokada / 60 gr banana / 75 svijeze smokve i nar / 120 gr mandarina, nektarina, ananas, mango / 190 gr ribiz, limun, jagoda. Mozes ti sve jest samo je bitna velicina porcije. 150 gr lubenice je nista al 150 gr breskve to je fina velika breskva recimo.
Proteini 1 jedinica 30 gr jaja, meso, riba, hrenovke, sunka. S time da malo masno meso tipa teletina, janjetina, piletina je do 60 gr 1 jedinica al to bas mora biti bez bez masnoće. Otprilike za lakse mjeriti meso ti je velicina dlana bez prstiju 40 gr, riba je dlan sa prstima, a jaje je otprilike 1.
Mlijecno 1 jedinica 180-240 gr sto ima vise mlijecne masti porcija je manja. Sirni/mlijecni namaz, mozzarella, svijezi sir, kiselo vrhnje 30 gr
Kruh/prilozi odnosno zitarice 1 jedinica 30 gr kruha integralnog/ 22 gr keksa integralnih / 1 kroasan integralni/ 30 gr krekera / 60 gr zobene kase/ 60 gr tjestenine/rize/zobenih pahuljica/ 80 gr pecenog krumpira/100 gr kuhanog
Deserti 1 jedinica - 10 gr kikirikija pecenog/pistacij/ljesnjaci/indijski, 8 gr oraha/rogac, marmalade za dijabeticare 40 gr/tamna cokolda 30 gr/ kave i nezasladjenog caja koliko hoces/ sladoled za dijabeticare 30 gr.
Dodaci npr majoneza 5 gr, ketchup 5 gr, ocat 5-10 gr, sirup agave 5 gr, umjetni zasladjivaci do 5 gr... To ti je mjerna jedinica 1 zlicica mala.
Harry treba par dana dok ne udjes u sablonu i to je to. Recimo kukuruz iz konzerve mozes 60 gr sto je puno, al palente 60 gr je bas malo, ako stavis salatu od 150 gr krastavca to ti se ne racuna a dobis na količini koja te zasiti, a dodas tome kukuruz, rajcicu i tunu i 1 jaje dobis fin obrok sa svime i pun vitamina i minerala. Sve skupa ti dodje oko 40o gr hrane sta je bas obrok cijeli kompletni.
Kruh ja sam uspjela nac onaj kao za tost od mulino bianco integralni ukusan je i ima najmanje secera od svih sto sam nasla. Samo ga rijetko nadjemo kod nas mislim da mi je muz kupio u plodinama zadnji put. U trgovinama tipa kaufland, lidl, konzum nazalost u pekarama pise integrali kruh al on u nacelu ima umjetnu boju, i svega 20% integralnog brašna ostalo je opet bijelo sto je lose. A ti od mulino recimo je 100% integralno.
Sa tako puno sitnih obroka ne mozes biti gladna osim ako si ranije jela preko 2000 kalorija, meni je nekad cak i previse hrane pa ne uspijem ni pojesti.
Tockica nisam radila ogtt, vec samo glukozu i bila je povisena u 7tt malo, posto ja imam jako puno predispozicija za imati - ivf trudnoca, kortikosteroidi, majka imala gestacijski samnom, rodjena sam kao velika beba od 5 kg, raniji spontani... Uglavnom posto ne znaju zasto sam imala spontane moj dr je krenula puhat na hladno i odmah me na dijetu stavila da ne bi riskirala. Kako je od moje jako dobre prijateljice mama nutricionist onda sam ju odmah zvala i rekla problem i zena mi to slozila i poslala. Moj uvijet je bio da nisam gladna i da mi se obroci ne svedu na 10 namjernica jer i inace jedem svasta nesto. Na sta je ona rekla da to niti ne ocekujem jer da je to neispravno i da kad se gladuje zapravo secer raste zato kad s eosjeti glad bolje nesto gricnut nego patiti glad. Pa si ja gricnem krastavac, popijem limunadu, salata nesto sto nema visok Gi a ispuni mi stomak.
Ma poguzija sam, oduvijek, nek ovo bude najveca muka. 😊
Vage doma nemam, nekako mislim da mogu odokativno sebi odmjeriti obroke. Mozda se i varam. Vidjet cu nakon ponedjeljka i profila i razgovora san nutrio sta ce mi reci. Al mislim da ce biti sve ovo sto si i napisala.
Cak mi se kolegica cudi iz Njemacke sto nasi ginek. Tolko "maltretiraju" s tim secerima, kao nju nitko nije slao na Ogtt i to.
Neka sve za nase mrve, pa sta god trebalo.
Evo jos jedna s dijagnozom i secerom 4.1 prije jela i 4.4 poslije jela 🤣🤣. Srednja vrijednost ogtt bila 11 i hospitalitacija za guk profil koji je bio odlican.
Jos se uhodavam, imam ovu dijetu s Vuk Vrhovca sto je Grizli stavila i pokusavam pohvatat konce. U par dana sam vec jednu kg izgubila od ukupno 2 dobijene pa ce mi kad iduci put budem isla na profil vjerovatno podici kcal
Luce pa zasto te stavili na dijetu granica je 5.1 za trudnice za guk? Ili koja je jedinica vrijednosti? Vubitak kg moze biti samo privremen jer s ne "pune" masne naslage vise.
Sad kad gledam ovu prehranu,.izgleda skroz pozeljno za hranit se na taj nacin. Mene je iznenadilo sto mi je prvi nalaz glukoze bio ispod 5, a zadnjih par godina kad god bih vadila bilo je oko 5.1., tako da ocekujem d a mi ogtt nece biti sjajan.
Luce pa zasto te stavili na dijetu granica je 5.1 za trudnice za guk? Ili koja je jedinica vrijednosti? Vubitak kg moze biti samo privremen jer s ne "pune" masne naslage vise.
Na taste i nakon 2 sata ogtt bio dobar ali srednji treba biti <10 a moj 11 pa sam odma poslana u bolnicu na 24 sata napravit profil. Sve vrijednosti (8 puta mjere) su bile 4.1-4.4 izuzev poslije rucka 5.3 a dopusteno je 6.5. Svako 3-4 tjedna moram na guk profil u bolnicu do kraja trudnoce uz dijetu. Mislim da pretjeruju s tim secerom ali....
Sortiraj odgovore
Najstariji