Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Prosinac 2019. 11:10

Točkica37

To si radila na Vv ili? Na edukciji su nam rekli.da odrzavamo secer 2 sata nakon obroka do max 6.7. Sto si jela za rucak i veceru?

Tako je, nosila sam uzorke od doma. Meni je ovo prvo vadenje pa su mi prije toga rekli da jedem normalno do tog prvog vadenja i rezultata
    Joj, ja se od pocetka trudnoce hranim uzasno nezdravo. Sve mi se svodi na peciva i tijesta, meso i povrce mi se doslovno gade. cak me ni slatko 'ne trazi' 🤦🏻‍♀️ dosad sam dobila 5kg,s time da sam startala s viskom. bez obzira imala gestacijski ili ne bih stvarno promijenila prehranu jer je ovo lose i svjesna sam toga

Točkica37
    10. Prosinac 2019. 13:22

Pa sta ti je dr rekla.na nalaz. Vjerujem da ce te staviti.na dijetu 1800cal. Pekaru izbjegavaj u sirokom luku.za pocetak pokusaj sa proteinskim kruhom .meni je super i ne dize secer

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

10. Prosinac 2019. 14:58

Tockica37 hvala na brzom odgovoru. Napisala sam u prvom postu da tek sutra idem kod doktorice, a ovdje sam samo zatrazila misljenje posto ne mogu na internetu pronaci koje bi bile normalne vrijednosti guk profila tj. svugdje ima razlicitih smjernica. Guk nataste mi je super, a ovo dalje nemam pojma
    Hvala na savjetu za proteinski, bas cu probati😊

Točkica37
    10. Prosinac 2019. 15:44

Javi nam se sutra.obicno oni sa Vv kad daju nalaz napisu i preporuku kad opet doci.ako je sve ok onda za 4 tj treba pisati

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

10. Prosinac 2019. 16:25

Cujemo se definitivno i hvala jos jednom 😃
    *nalaz sam danas dobila preko e-gradana pa eto vidjela prije odlaska doktoru

11. Prosinac 2019. 15:14

Evo da javim stavili me na 1800 kcal i ponoviti guk profil za tjedan dana🙈  opet imam pitanje - prvu krv vadim nataste to mi je jasno, a jel se vadi ovaj 2. put nakon - zajutrak ili dorucak (po njihovom jelovniku) 

Točkica37
    11. Prosinac 2019. 15:38

Ma svejedno ti je to.ja nakon prvog obroka vadim. Sad malo pripazi kaj jedes i bit ce to sve okay.manje ugljikohidrata vise mesa i povrca i bit ce to sve u redu. Jesi mozda dobila kakve jelovnike?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Stelle123
    11. Prosinac 2019. 15:51

Ne znam je li ga onaj moj kaul unistio, ali opcenito se muci sa stolicom iako su kasaste. No posto je zut, drago mi je da ga bar to probudi. Ja sam se malo opustila s prehranom, pogotovo me cokolada vuce, ne mogu si pomoci.Al eto nekako nastojim kontrolirat.

url=https://lilypie.com]

11. Prosinac 2019. 16:07

Točkica37

Jesi mozda dobila kakve jelovnike?

Da, na vuk vrhovcu onaj 1800kcal za gestacijski. Mogu poslikati poslije 

• thinkpink1
    11. Prosinac 2019. 17:02

Ajme curke, danas šok na aparaticu...😱 malo sam se zaigrala sa kolicinom sarme...dakle 1,5 sarma i 1,5 kuhani krumpir; šećer nakon 1h 9,0, nakon 2h 7,7🙄🔫
    Ne sjecam kad sam zadnji puta izmerila tako high🙄
    Danas prekacem užinu, a o veceri cu razmislit...🤪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.