Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    03. Prosinac 2015. 16:35

Ja sam stavljala od početka,znači od 6 mj.jušnu žlicu,pogotovo uz mrkvu...prouči si ovu temu,manje više su stalno iste dileme i pitanja

Nalah
    03. Prosinac 2015. 16:35

Ja sam stavljala od početka,znači od 6 mj.jušnu žlicu,pogotovo uz mrkvu...prouči si ovu temu,manje više su stalno iste dileme i pitanja

Nalah
    03. Prosinac 2015. 16:41

Za špinat...ja joj ga inače i kuham odvojeno

prije kuhanja mu odstranite peteljku i veće poprečne žile na listovima, budući da su upravo one bogate oksalnom kiselinom, koja može tvoriti malene kristaliće i taložiti se u djetetovim mokraćnim kanalima i bubrezima. Oksalna kiselina je i glavni uzrok zašto špinat pripremamo s mlijekom: veže kalcij iz mlijeka, tvoreći netopljiv spoj kalcij-oksalat i tako se izlučuje iz organizma. Umjesto mlijeka možete, naravno, upotrijebiti  i majčino mlijeko ili zamjensko mlijeko za dojenčad ili neki drugi mliječni proizvod  (jogurt, vrhnje, svježi sir);  jedino je važno da obiluje kalcijem.

Vodu u kojoj se špinat kuhao bacite, jer je puna nitrata koji prelaze u nitrite, iz kojih pak djelovanjem bakterija u debelom crijevu mogu nastati nitrozamini – potencijalno kancerogenog djelovanja. Upravo nitrati su i razlog zbog kojega špinat treba pripremati uvijek neposredno prije konzumiranja, jer se jednom termički obrađen špinat ne smije ponovno zagrijavati, niti dulje čuvati (čak ni u hladnjaku).

• Anjaaa
    09. Prosinac 2015. 13:58

Pozdrav svima! Evo mi imamo 6 mjeseci i polako smo krenuli prvo sa sokićima i sad sa kašicama. Tek je danas pojeo količinu koja bi se mogla koliko-toliko nazvat obrokom. Nakon kašice mu ponudim sisu, pa još i posisa. Zanima me, trebam li mu ponuditi i vode ili je sisa dovoljna?

mayathequeen
    09. Prosinac 2015. 16:20

Ni moj nece bas vodu..nekad popije par gutljaja i to je to,pljuje van..zato cicu micu ne pljuje i "pije" dok klopa.Nemas brige dok uredno piski😉
    Da vidite kako mi volimo kokice,one vulgaris pecene "na zgance" kak se kaze,s malo ulja i bez soli,samo mu skinem ljuskice i tak lijepo papa,jednu po jednu,usput super vjezba pincetni hvatic😍😆

Nalah
    10. Prosinac 2015. 15:03

Mojoj je sad glavna fora na slamku,naravno po bakinom receptu,jer nemamo milion i osamstošezdeset kljunašica,ali bar pije dosta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.