Mame a kaj kad bebac napuni godinu dana onda smije jest kaj i mi ili ne jos???
Imam i ja još jedno pitanje - da li već s šest mjeseci može ići maslinovo ulje u npr. palentu?

Mame a kaj kad bebac napuni godinu dana onda smije jest kaj i mi ili ne jos???
Mi imamo 13 i pol mj i jos uvijek ne jede nase dovrsene ruckove. Njoj uvijek odvojim posebno i ne stavim zacina kao sto nama stavljam (ona dobije malo soli i masl.ulja). Jedino spinat jede zajedno s nama i to ga onda modificiram prema njoj. Smatram da je jos mala za hranu koju nama napravim jer mi bas volimo zacine u jelu.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Ja sam stavljala od početka,znači od 6 mj.jušnu žlicu,pogotovo uz mrkvu...prouči si ovu temu,manje više su stalno iste dileme i pitanja
Ja sam stavljala od početka,znači od 6 mj.jušnu žlicu,pogotovo uz mrkvu…prouči si ovu temu,manje više su stalno iste dileme i pitanja
Evo baš sam krenula iščitavati temu i dosta mi je sada jasnije kako bi to moglo izgledati. Mi za dva tjedna imamo 6 mjeseci i razmišljam da krenemo malo ranije jer je L jako zainteresirana za ono što mi klopamo. Drži i sama žlicu, kad joj dajem d vitamin sama uzme žlicu i brzo si strpa u usta, ha, ha! Ko da joj ne znam što fino dajem!

Ja sam stavljala od početka,znači od 6 mj.jušnu žlicu,pogotovo uz mrkvu...prouči si ovu temu,manje više su stalno iste dileme i pitanja
Za špinat...ja joj ga inače i kuham odvojeno
prije kuhanja mu odstranite peteljku i veće poprečne žile na listovima, budući da su upravo one bogate oksalnom kiselinom, koja može tvoriti malene kristaliće i taložiti se u djetetovim mokraćnim kanalima i bubrezima. Oksalna kiselina je i glavni uzrok zašto špinat pripremamo s mlijekom: veže kalcij iz mlijeka, tvoreći netopljiv spoj kalcij-oksalat i tako se izlučuje iz organizma. Umjesto mlijeka možete, naravno, upotrijebiti i majčino mlijeko ili zamjensko mlijeko za dojenčad ili neki drugi mliječni proizvod (jogurt, vrhnje, svježi sir); jedino je važno da obiluje kalcijem.
Vodu u kojoj se špinat kuhao bacite, jer je puna nitrata koji prelaze u nitrite, iz kojih pak djelovanjem bakterija u debelom crijevu mogu nastati nitrozamini – potencijalno kancerogenog djelovanja. Upravo nitrati su i razlog zbog kojega špinat treba pripremati uvijek neposredno prije konzumiranja, jer se jednom termički obrađen špinat ne smije ponovno zagrijavati, niti dulje čuvati (čak ni u hladnjaku).
Pozdrav svima! Evo mi imamo 6 mjeseci i polako smo krenuli prvo sa sokićima i sad sa kašicama. Tek je danas pojeo količinu koja bi se mogla koliko-toliko nazvat obrokom. Nakon kašice mu ponudim sisu, pa još i posisa. Zanima me, trebam li mu ponuditi i vode ili je sisa dovoljna?
Pozdrav svima! Evo mi imamo 6 mjeseci i polako smo krenuli prvo sa sokićima i sad sa kašicama. Tek je danas pojeo količinu koja bi se mogla koliko-toliko nazvat obrokom. Nakon kašice mu ponudim sisu, pa još i posisa. Zanima me, trebam li mu ponuditi i vode ili je sisa dovoljna?
Ja sam svom davala vode, al nije bio baš zainteresiran. I sad s devet mjeseci slabo pije. Uglavnom i dalje siki kad je žedan. <negdje sam pročitala da mogu bebači bez vode ako doje na zahtjev.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji