Naisla sam na neki receptic za zdrave keksice pa da podijelim s vama. Dvije banane i 100g zobenih pahuljica ili djecjih mueslija. Zgnjeciti banane i pomijesati s pahuljicama. Ako vidite da vam je prehrskavo dodate malo vode ili mlijeka. Oblikujete keksice i stavite peci na 180 jedno 15ak minuta. Moja inace banane ne moze smislit ali u keksicima se davi. Za Bozic cu joj napraviti s jabukom i cimetom pa javim dojmove!
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
ja sam radila neki dan, 2 banane, 2 jabuke zblendano do soka skoro, prelila to po zobenima, ubacila chia sjemenke i suhe brusnice, odstajale u soku naranče da nabubre, cimeta, đumbira i 3 žlice namaza od kikirikija, pekla 10ak min samo da malo dobije koricu tj da nije ljepljivo, slj put ću dodat i med, ili komadiće čokolade :D
url=https://lilypie.com]
Oh zvuci fino! Bas cu i to probati napraviti. Moram samo kupiti te chia sjemenke. To ima u bio&bio ili dm-u? Saljem vam svima link sa super receptima. Frajer bas ima svakakvih zanimljivih jela pa si pogledajte kad uhvatite vremena. A budem vam stavila i receptek za domaci kuglof s bundevom i cokoladom pa si i to probajte. Pusiceeeee
http://kuharica.kontin.info
U zdjeli pomiješati 35 dkg oštrog brašna sa 2 žličice praška za pecivo, 2 žličice sode bikarbone i 1 žličica soli.
56 dkg bundeve isjeći na male kockice i skuhati na pari, pa onda smiksati.
Pjenasto izmiješati 22 dkg maslaca, dodati 20 dkg šećera, 4 cijela veća jaja (jedno po jedno), pa na kraju pire od bundeve i brašno sa dodacima.
Smjesu podijeli na dva dijela (manji i veći), u manji dio umiješaj 17 dkg otopljene čokolade i malo ekstrakta vanilije. U veći dio stavi 1 žličicu cimeta u prahu i malo začina za medenjake.
U namazan kalup stavljati smjesu žlicom( naizmjence žutu pa crnu), pa onda vilicom prošarati . Peći 1 sat na 180 C , pustiti 15 min da se hladi u kalupu, pa onda preokrenuti da se ohladi skroz do kraja.
Ja planiram malo modificirati recept i napraviti muffine umjesto kuglofa pa vam javim kak mi je ispalo.
Cure kad ste krenule s dohranom koje namirnice ste kuhale a koje davale sirove? Voće valjda ide sirovo, a što je npr sa mrkvom? Da li nju prvo malo skuhate ili može i sirova? Možda je malo glupo pitanje, ali eto pušem na hladno zbog osjetljive probavice
Znači sve si kuhala u početku. Pa da, ako je kuhano onda ću samo gnječiti vilicom kad je i onako mekano. Hvala!
Mame a kaj kad bebac napuni godinu dana onda smije jest kaj i mi ili ne jos???
Sortiraj odgovore
Najstariji