Jel Ima nekih namirnica koje treba izbjegavati nakon godinu dana starosti? ...ili bebaci papaju sve...?🌺💐🌸
Nemojte popuštati nikakvim pritiscima okoline već se vodite vašim instinktom i djetetovim znakovima i potrebama i meni je pedica rekla da počnem sa 5 mj.i svi su mi nekaj pametovali,ali ja sam mrtva hladna čekala 6 mj.i mala papa od onda savršeno.A da sam slušala pametne savjete svih oko sebe,mala bi mi valjda već bila na ispumpavanju
Jeste kravlje mlijeko davale odmah nakon godinu dana ili?Kaj je sa začinima?Pečenjem na ulju?Čitala sam da se daje kajgana,jel netko davao?
Da li smijem malenoj od 6 i nešto mjeseci dati batat? Vidjela sam ga u tablicama i sad vidim na nekim forumima da previše napuhava tako malene bebe. A ja sam baš nabavila jednog za sutra...
Nalah kravlje mlijeko se ne preporuča do 3 god čak, moji Dino ga jede jedino u našim palačinkama, sve drugo kaj je sa mlijekom on jede na rižinom ili sl.. Može batat, dapače, bolji od krumpira.. možeš ga u pećnicu stavit.. e da i mi sa 18 mj jedemo više manje kuhano, ono ulje baš ne koristim ni za nas a kamoli za njega makar više ne kuham posebno nama posebno njemu, ako koristim to je maslinovo i kokosovo.. začini polako i to prvo sa namirnicama koje ti je super prihvatila..
url=https://lilypie.com]
A mene bi zanimala iskustva mama zašto su se odlučile ranije početi sa dohranom. Dakle koji je bio razlog što su se odlučile ipak ranije početi (kod dojenih beba prije šestog mjeseca)?
Meni je pedijatrica rekla da je najbolje da pričekamo šesti mjesec i planiram sačekati, ali možda nešto propuštam ako ne počnemo ranije.
Ma joj, eto zašto fali edit na ovom forumu. Mislila sam da možda propuštam neki znak, pojavu ili već nešto zbog čega se eventualno ranije kreće sa dohranom.
Iskreno, bez obzira što me beskrajno raduje ta faza i jedva čekam da krenemo otkrivati hranu, nije mi problem sačekati još toliko, ali eto, zanimali su me i drugi neki razlozi i argumenti.
Nasa dohrana je bila sve samo ne ono sto sam planirala i kako sam htjela! buduci da za desetak dana idem raditi jednostavno sam odlucila dijete ostavljati kod bake koja ce ga cuvati na 3-4-5 sati prije tako da mene ne vidi i ne cuje i gle cuda... ona hoce jesti nesto drugo osim cike! Kad ju ja hocu nahraniti ona pojede svega 5 zalogaja i pocne se vjesati po meni jer hoce cicu. Navrsila je godinu dana i nadam da joj nisu previse odjednom 2 obroka krute hrane.
Moje pitanjce je: da li joj je sto se tice mlijeka dosta dojenje ujutro prije nego odem na posao i poslijepodne kad se vratim + nocno po potrebi? Trebam li joj uvesti jos mlijeka? Jako je izbirljiva sto se tice hrane.... Nece skoro nista od voca i povrca... Pojede uglavnom mlijecne stvari.... bas sam u banani :(
Sortiraj odgovore
Najstariji