Budem to probala onda. Sutra još probam s jabukom, a onda odustajem i prelazim na palentu
Kada bebe smiju jesti platlidžan?? Gledala sam nekakve kašice (mada ja malome kuham, ne dajem mu baš kašice), u kojima piše da se već od 6. mjeseca mogu davati kašice s patlidžanom... ali ne bih baš na svoju ruku malome to davala kada ne znam... i kakvu ste tjesteninu davale? Ja malome i gris i pire radim sa zobenim mlijekom-preporučio pedijatar, jer se moje mlijeko ne smije kuhati, ali mu zato svoje mlijeko dajem ponekad sa Keksolinom. Rabite li vi kakvo drugo mlijeko? Inače jede sve-krumpir, mrkvu, korabicu, peršin, poriluk, govedinu, teletinu, puretinu, piletinu (svinjetinu mu ne dajmeo, jer su nam rekli da s tim budemo oprezni), blitvu, palentu, brokulu, karfiol, tikvice, od voća jabuku, bananu, šljivu, marelicu, breskvu i krušku, rižu mu isto dajemo... Dajete li im ciklu???
i mene zanima to za patlidžan. i zanima me ako zna neko može li se tikva (hokkaido ili muškatna) zamrznit? kuhana ili svježa?
Ma s tim savjetima stalno nešto novo. Nedavno sam čitala da ako nema alergija u obitelji, da ne treba biti nikakvih ograničenja i da se praktički sve može davati s navršenih 6 mjeseci života, osim nezdrave hrane, naravno. Pa to budi pametan.
Ja iman par pitanja. Poceli smo s dohranom nesto prije navrsenog 6.mj zivota i probali smo jabuku, krusku, sljivu i mrkvu! E sad, poceli smo s jabukom tj s vocem i to je islo kolko tolko dobro dok nije proba mrkvu. E tu nastaje zajeb jer moj sin od tada zeli jest samo mrkvu i nista drugo!! Znaci npr dajem jabuku. Zine na prvu zlicu i kad skuzi okus nema sanse da mu vise uspijem ubacit u usta, jedino na prevaru mozda 2 zlicice. Kad idemo jest mrkvu i kad proba prvu zlicu ne moze od uzbudjenja docekat iducu.. ne znam sta da radim jer ne moze samo mrkvu jest.. cekam domacu tikvicu sada pa cu mu probat nju skuhat.. druga stvar, jako malo pije. Nije da on nebi pio nego ne zna pit ni iz kljunasice ni iz boce..imam jednu kljunasicu uz koje samo curi i aventovu iz koje treba vuci, medjutim on to sve gricka..nikad nije tija dudu i bocu..ugl kolko uopce bi treba on pit tekucine? Dal da mu dajem na spricu?
jede ciklu, sada već na salatu, jeo je kuhanu sa krumpirićem prije.. mlijeko pije moje, a jede rižino, bademovo, kokosovo, od lješnjaka i to mu kuham griz od pira, palentu i sl.. patliđan ne volim pa i ne jedem, ne kupujem nismo još jeli ccc.. mrkvu možeš sa jabukom pomješat slobodno, više mrkve manje jabuke, pa mjenjaj omjer..
url=https://lilypie.com]
Da, draga, znaš da smo se dogorile da ćemo se vidjeti u trudničkoj, a dan kasnije ja rodila! Moj ima točno 9 mjeseci i 17 dana (rođen je 3. 12.) Baš ću mu onda sutra kupiti malo patlidžana i tjestenine, a i dati ću mu kroz par dana jogurt. Samo kakav ti koristiš jogurt i sir??? Hvala na savjetima!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji