puna mi je kapa moje pedijatrice,evo čitam postove unazad i vidim da su bebe s 5 mj jele i povrće i voće i žitarice. meni moja pedica kaže ništa osim voća iduća dva mjeseca u to je osim banane, jabuke i kruške uvrstila i breskve, marelice i trešnje. Da mi je bar neku količinu preporučila koju bi trebao pojesti. Dajte recite koliko su vaše bebe s 5 mj jele količinski, 50 ml, više manje?
Još ju pitam za povrće kaže nikako ?? to još nisam čula nigdje da beba ne jede mrkvu, pa u svim tablicama dohrane je mrkva, korabica, krumpir.... Ono svaki put dođem od nje kao da mi je šamar opalila.
našla sam neku pa ću tu i slijediti, samo mi je žena nelogična s tim ne daj povrće iduća dva mjeseca.
bebač je sad super, hvala, malo je iscrpljen od svega! Jojo ja pratim neku rodinu tablicu dohrane i u njoj ima na početku dohrane i voća i povrća i žitarica.Još nisam čula tako nešto kao što je tvoja pedica rekla, tako da se opusti i radi po instiktu, ako ti on govori da ju ne slušaš onda nemoj, majka najbolje zna. Mnoge mame počinju s mrkvom, ja sam s rižinim pahuljicama, pa krenula na voće, tj jabuku, pa na mrkvicu. Količina ovisi o tome koliko dijete popapa, meni moj bebač popapa cijelu jabuku ili krušku srednje veličine. Budi oprezna s mrkvom,ona zatvara.
Drage mame :)
Planiram ubrzo krenit s dohranom, bebac ce napuniti 5 mj. Problem je sto sam malo zbunjena, neznam kako tocno da pocnem. Kad da mu dajem obrok, sto sve beba od 5 mj moze jesti i sl. Ima raznih tablica na netu i samo su me jos vise zbunile jer nijedna nije ista.
Ima netko kakav savjet? 😊 hvala 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji