meni je pedijatrica isto savjetovala sa 4 i pol,ja sam pričekala još 10tak dana i tako počela s rižinim pahjuljicama. mislin da ti pedijatrica nije baš dobro savjetovala.Mislim da se tu čak toliko ni ne radi o starosti bebe, oće li početi s 4i pol ili 6,nego o tome koliko je beba spremna. Meni je bilo u planu početi sa 6 mjeseci ali sam vidjela da mi bebač hranu gleda sa zanimanjem, kad sam počela s prvom žličicom on je rukom moju ruku u kojoj je bila žlica gurao prema ustima. Drugi dan je pojeo pola kašice i to s nestrpljenjem između zalogaja. I sad nek mi neki pedijatar kaže da još nije vrijeme za dohranu. Znam par slučajeva gdje bebe nisu prihvatile žličicu odmah s 4 i pol mj pa su mame muku mučile dugo vremena. Koje čajeve dajete bebama? ja imam hippov čaj od komorača ali ga nikad nije kušao, tj nisam mu ni nudila.
nama pedijatrica na zadnjem pregledu rekla da joj pocnem davati rucak. znaci dorucak oko 10 pa onda ne dat sisu u 12 i onda rucak oko 1 pol 2. sve bi to bilo divno i krasno al moja curka jednostavno tak ne funkcionira. ona bi izmedju dorucka i rucka spavala a nece zaspat bez sise. pretpostavljam da to vise nije glad nego eto nekakva utjeha jer zubici muce. tak da nam je rucak tek oko 3 kad malo ogladni jace. a inace mi je u zadnje vrijeme uzasno nervozna, tesko zaspi. bas koma stanje:/ a istina da je svaka beba za sebe. moja je odmah treci dan dohrane smazala skoro cijelu jabuku pa cijelu krusku. veca je beba pa joj vise i treba.treba pratiti dijete i njegov apetit:) tablice su super smjernica ali ni ja ih se ne drzim bas
Koalo, meni to bezveze da ti je rekla da joj ne daš sisu u 12 .
Mmama, hvala!
Hahaha moje su jele u razmaku najvećem od 2 sata inače nisu ni htjele ić jest jer su se pregladnile i bile su nervozne i kaj ja znam. Prvu dohranu sam uvađala u jutro, a drugu predvečer, kasnije sam tek uvela ručak jer ni jedna nije dovoljno pojela da bi ju držalo do popodnevnog spavanja. Tek kad su bile veće.
Kaj se tiće luka, ja sam ga uvela kad sam počela pirjat kašice, negdje između 10 i 11 mj. Ili kad sam recimo radila rižoto.
Moja curka je dosad probala jabuku, mrkvu, bananu, krušku i batat. Bananu i jabuku u kombinaciji obožava, mrkva joj baš i ne ide, od kruške je imala jake grčeve i prduckala je cijeli dan i noć tako da joj više neću davat, a batat je danas jela i svidio joj se.. nemam ideje za dalje, sad ću kombinirat ovo par dana, a dalje? Što od povrća? Tikvice? na koji način?
Sortiraj odgovore
Najstariji