Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nera20
    02. Veljača 2020. 17:59

Da... Tako je i kod mene kao bolje mi je ali nije to to. Meni muz valjda misli da sam skroz izljecena 🤣🤣

• Nera20
    02. Veljača 2020. 18:10

http://www.supermame.hr/2020/01/31/trudnicka-depresija/

• lola777
    02. Veljača 2020. 18:24

Margita0407

http://www.supermame.hr/2020/01/31/trudnicka-depresija/

Margitao, citam ovaj tekst i naravno suze u ocima.Sad bi se negdi zatvorila, plakala, razmisljala i molila za izlijecenje.Znam da je to normalno, ali boli i bole svi oni strahovi koje imamo.U svakome sam se pronasla i boli to sta bi ja od 43 god trebala biti zena " stijena", a ja se osjecam ko ranjeno dite koje ne zna da se izbori sa osjecajima. Oduvik sam se bojala patnje, tuge i boli.Uvijek u glavi pripremala najgore scenarije, a bila sam jako voljeno dijete pa se cesto pitam zasto me zakacilo ovo stanje.Ne moze mi to biti normalno jer ja imam problem koji je izrazen u trudnoci i stresu, ali imam ga i inace.I znam da mi moze biti bolje, ali da cu bit izlijecena od depresije to ne.Vi vjerujem hocete, jer ste mlade i niste imale problem prije.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

S@r@
    02. Veljača 2020. 18:51

Kad splasne taj osjecaj malo i kad rodis mozda neces bit skroz zdrava i nemrem rec zdrava zato sto to za mene nije bolest to je samo stanje tvoga uma,al bit ce ti lakse sve podnosit ...
    Ja bas zato sto sve svoje osjecaje izneses i priznas sama sebi da te strah eee to je covjek samo takav,a ne ono mazanje ociju drugima i zivjet pod maskom..ovako si gola osoba koju nije sram ali si ne moze pomoc i mozda nekad zeli bit neko drugi al mi neznamo sta je drugima tocno u glavi...mislim da je 50%osoba u tom problemu ali nece priznat.
    Kad mi neko kaze pa sta te ima bit strah ,previse razmisljas itd nemogu pojmit da neko uopce to prica jer kako da te nebude strah boli,bolesti,nepravde...pa kak mozes zivjet pored toga i gledat to...
    Meni je opcenito zivot kao zivot strasan jer kad pogledas sta jedni drugima radimo,kako ima npr.tih jadnih zivotinja kaj ih neko sam sutne van sad po toj zimi i hladnoci pa ja kad to samo vidim meni dode da se s oprostenjem ubim i ne zivim u tak okrutnom svijetu....
    Bitno je prigrlit sebe takvu kakve jesmo i prihvatit to da smo ultra osjecajne,vodimo brigu o svim ali svim sitnicama i dobro je da nismo skroz poludile od tolko misli i strahova.. Mislim da ces se i ti oporavit skroz kad ti djeca jos porastu i kad ce sve veca odgovornost bit za njih i kad ce oni moc brinut i za tebe a s tebe spadne sva ta odgovornost i ocekivanja i da ces nac nesto sto tebe ispunjava pa makar tu fokusirat misli,mozda sam jos premlada pa se nadam al sto drugo preostaje u zivotu..i onako nisu bitni ni drugi ljudi,nemoras ni imat hiljadu prijatelja ,odlazit na kave i okolo hodat,mozes bit u svojem malom svijetu i to je ispravno ,a sve drugo je za mene umjetno...
    Drz se i mi smo tu kolko tolko pomognemo,bit cemo tu i kad rodimo barem ja,uvijek mozes iznjet svije misli na pismeno i to je vec olaksanje..najgore je pustit da nas problemi "gutaju" i povlace u ponor. Na zalost to i mene povuce masu puta al zivim za dane kad je dobro i nadam se nekoj boljoj buducnosti 

S@r@
    02. Veljača 2020. 18:58

a problem obicno lezi negdje u djetinjstvu u tim "postavkama razmisljanja" ili neki sok koji se desi ,ponekad se covjek nezna pomirit s tim i izjeda ga ono (bar mene) zasto bas meni,pa kako je to moguce,nemogu iz te koze van i nekad mi se cini da nikad necu,to mi je najgore al onda opet me utjesi pa buducnost je svakakva kak je donjela i sva sranja s oprostenjem pa ima da donese i nes lijepo,prvenstveno zato sam se odlucila za djete ,da imam za sta zivjet,nesto zbog cega cu imat snage izgurat novi dan jer me mozda nista drugi ne veseli,mogu zivjet za muza al to je danas sve rizik,nije ninon automat za ljubav,ima tu svega i treba znat odrzat dobar brak,roditelji nisu vjecni,na zalost umiru i oni i to je jako tesko ,a nemres ni njima bit vjeciti teret,da zivim za prijatelje? To je dodi mi odi mi,od 10 zivotnih prijatelja s kojima si kuhan i pecen samo ti jedan mozda bude tu u zivitu do kraja i uz tebe,da zivis sam za sebe to je presebicno i to moras bit zbilja narcis na kvadrat,a bome nisam ni Tesla da pridonosim svijetu neznam ti ni ja sta ....dakle sta ti je zivot...

• Nera20
    02. Veljača 2020. 19:17

Lola kako god bilo opet ce ti biti lakse kad rodis. A kad vise ne budes placala puste preglede i privatnog ginekologa ulozi u psihoterapiju, bas pogledaj ono sta sam ti prije napisala onu biheviorlnu terapiju ili kako se vec zove.. Zaboravila sam, da sam ne idem guglati opet. Rekla si da ti se prijateljica 8god lijecila kod psihijatra i na kraju uspila.. Pa posveti se i ti tome 100%nakon poroda.
    A kad ti se place, placi! Nikako zadrzavati u sebi. Ja cim je pocelo biti bolje odmah sam automatski i suze pocela zadrzavati... 

• lola777
    02. Veljača 2020. 19:19

Kazes da si mlada, a tako lipo i zrelo govoris.Hvala vam sta pomazete i dijelite osjecaje sa mnom.Danas mi je jedan od onih dana kad sam malo potonila, vjerujem i nadam se i ja boljim danima.Realno govoreci,a i hvala Bogu sve je u redu imam dobrog muza, dite, trudna sam i zbog toga sam sretna, ali prevlada taj strah i briga oce li tako bit i dalje.Imam nekoliko dobrih prijateljica vec vise od 20 god, dobru obitelj, je da fali mama, al nekako je u srcu i mislima uvijek. Gust je setnja s mojim ditetom, kave sa sestrom i prijateljicama i stvarno mi ne treba puno, ni putovanja ni izlasci.Kasnije sam se udala tj.sa 36 god, muza upoznala sa 33 god , rodila sa 37 god i za tim sam ceznila cili zivot.To mi je smisao zivota.Ma jednostavno sam karakter koji se boji svega, spontanog, bolesti, zivota.I osjecam se kao slabic, nimalo hrabro🤦‍♀️

• lola777
    02. Veljača 2020. 19:26

Margita0407

Lola kako god bilo opet ce ti biti lakse kad rodis. A kad vise ne budes placala puste preglede i privatnog ginekologa ulozi u psihoterapiju, bas pogledaj ono sta sam ti prije napisala onu biheviorlnu terapiju ili kako se vec zove.. Zaboravila sam, da sam ne idem guglati opet. Rekla si da ti se prijateljica 8god lijecila kod psihijatra i na kraju uspila.. Pa posveti se i ti tome 100%nakon poroda.
    A kad ti se place, placi! Nikako zadrzavati u sebi. Ja cim je pocelo biti bolje odmah sam automatski i suze pocela zadrzavati…

Ja znam da mi treba terapija, ali 350 kn svaki put je opterecenje.Mjesecno dobijem 4200 kn, imam kad sve platim obveze ostane mi 2000 kn.Sad u subotu mi je opet i mislim se hocu li ici ili ne.Moja prijateljica je isla 8 god svaki tj. i potrosila je novaca s kojim je mogla kupiti dobro auto, al imala je odakle to platiti.To je dobra investicija...ali...

• Nera20
    02. Veljača 2020. 19:48

A preko zdrastvenog ici kod psihijatra da lo bi se isplatilo i da li vi mogla upasti? 

S@r@
    02. Veljača 2020. 19:49

Eh sta je glupi novac danas,tocno znam kaj velis,kad vidis kaj ti ostane i nek nes iskrsne sve je luksuz..
    Uvijek je nesto i to razumijem ,al zbilja ak se nastavi i osjetis da nemozes ,ulozi u sebe,razumjet ce i muz jer bi ti isto za njega.Pa to zbilja je smisao zivota barem tak i sama gledam...
    A to je tako neobjasnjivo valjda,u srcu bude i dusi taj nacin razmisljanja i straha i pitanja..ko ce znat sta se desi pa imamo taj usadeno strah i nesigurnostMozda zbog osjecaja predrasuda ili da nisi ispunila tuda ocekivanja neznam ,osjecaja odbacenosti nemam pojma ...al zbilja nisi slabic za svoje djete npr..muza koji zna da unatoc tom svemu si majka i zena koja ipak uspjeva iz dana u dan pa cak i za nas jer tvoje misljenje nama puno znaci i sam savjet npr.nama znaci vjetar u leda ..hvala tebi😊Danas je za tebe jedan od takvih dana,zao mi je da je tako i znam da sve ovo nece vjerojatno promjenit tvoj osjecaj al nek te utjesi da je to jos jedna Bozja kusnja za tebe danas i da on sigurno ima plan za tebe kad ga ti nemas😘 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.