Idem malo češće mokrit nego inaće,al ništa pretjerano. Ujutro jako budem žedna i puls luduje. Čak i u noći kad se probudim pa mi nije jasno zbog čega. Preko dana ne obraćam toliko pažnju, jedino ak sam sama onda me baš uhvati strah i nelagoda... Povremeno osjećam kao da imam potrebu udahnit onak duboko, tj kao da mi treba zraka, a to može bit zbog panike. Ne znam više ni sama... Sad ak nalaz bude ok, onda će mi bit još gore, opet ću paničarit, samo ne smijem googlat 😁🤦
Ledolina, šta je sa štitnjačom? Imam Hašimoto i Hipo sam. Hoću takva stanja i od štitnjače…
Bila sam kod dr, dala mi je da idem vadit krv i da prekontroliram baš upravo hormone štitnjače. Normabel mi ona ne želi dati, jer po njenom prvo ginekologica treba dat odobrenje, a ona je na godišnjem i trebam čekat 2 tjedna jer sam tad naručena. Eto sutra ću znati više nakon nalaza krvi. Valjda to bude isti dan, više ni ne znam..
Nego, zanima me kak vi koje ste u prvom tromjesečju, koliko ste aktivne. Ja inaće idem pješke po sina u vrtić, imam 20-25min tamo i toliko nazad. Ne znam jel mi to pametno, tak svaki dan…
Budeš onda vidjela je l treba Euthyrox ili ne. Da, trebala bi ginica napisati da ti daju Normabel, pa onda opća praksa ti stavi recept. Ili naravno psihička napiše terapiju , a ova samo izda recept. Ništa onda, budeš izdržala ta dva tj., šta drugo. Ili ako je neizdrživo odi do privatnog psihijatra.
Domaćica, kakve si ti sve simptome imala zbog štitnjače. Mene najviše brinu otkucaji i povremeno osjećam dosta jaku žeđ. Evo noćas sam se budila valjda svakih sat vremena i srce lupa ko ludo pa od zabrinutost sam tako nikako spavala. Ma nek je i zbog štitnjače i ako moram pit terapiju, samo da znam zbog čega je jer to me najviše muči.
Hej, inače mi je bolesna dosta dugo. Nisam imala nikakve simptome do ove sad trudnoće. Lupanje srca, kao da će iskočiti,hladne noge, znojenje dlanova, simptomi kao kod anksioznosti..Ne znam koje si hormone vadila, no da se vidi pravo stanje štitnjače trebaju ft3, ft4, TSH, kao i ultrazvuk. Jer hormoni mogu biti ok, a štitnjača u lošem stanju. Meni je taj bio ok, no ft3 nikakav.
one
Dobro jutro, kako ste mi?
Jutroo,
Dosta dobro,sami smo danas,ponjelo me malo ,vidjecemo kraj dana.
Ti?😁
Idem malo češće mokrit nego inaće,al ništa pretjerano. Ujutro jako budem žedna i puls luduje. Čak i u noći kad se probudim pa mi nije jasno zbog čega. Preko dana ne obraćam toliko pažnju, jedino ak sam sama onda me baš uhvati strah i nelagoda… Povremeno osjećam kao da imam potrebu udahnit onak duboko, tj kao da mi treba zraka, a to može bit zbog panike. Ne znam više ni sama… Sad ak nalaz bude ok, onda će mi bit još gore, opet ću paničarit, samo ne smijem googlat 😁🤦
Hmmmm a jedno po jedno dok ne vidis kaj je..,nemoj googlati jer bus po njihovom sutra umrla od raka xD..
Moze bit samo panika na kraju al svakako puls treba sredit,pa kolko to vev traje da je takav puls?
Jutro, evo tek se digla pa cemp vidit hahaha. Kasno legnem i probudim se kad muz ode na posao pa sam sljedeca dva sata budna i onda pokusam opet zaspat, pa to bude do 10,danas sam produzila😂ja jucer super, bez normabela, i bez normabela zaspala, al nekako sam navikla jedan dan super drugi lose pa se vec bojim danasnjeg🙈
26+3❤️
Jutro, evo i ja sam zasad ok.Postoji lagana nervoza jer mi je danas pregled u ginekologa🙏.
Jucer mi je, sta se nervoze tice bija uzasan dan i mislila sam da necu moci zaspati.Razmisljala o Normabelu, ali nisam ga uzela vec 2 dana.Zainatila se.Dobro sam spavala.
Ledolina, meni to tvoje vise slici na panicne napadaje i anksioznost.Ali nemoj se prepasti vidit ces sta dr kaze.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
I evo ovo vam je OKP - kad ne virujes jednom odgovoru nego saljes na 5 adresa upit.🤦♀️
Poštovana,
U ovoj fazi sada povremeno Normabal te 50 mg/dan Zolofta – nemate razloga ni za kakav strah.
Prema kraju trudnoće, primjerice..zadnji 4-6 tjedana…Normabel bi bilo dobro „minimizirati“ – dakle, da nije na dnevnoj osnovi nego, primjerice, nekoliko puta tjedno..kad ste baš jako anksiozni…ili ne možete uopće spavati (ni danju ni noću).
Za Zoloft 50 mg – to je „niska doza“ – i s njom ne treba misliti o nekim komplikacijama.
No isto je preporučljivo – ako je moguće…da se tijekom par tjedana doza smanji (na npr. pola tbl) i onda da zadnjih nekoliko tjedana bude bez lijekova.
Za plućnu hipertenziju u djece – istina je da su neke studije epidemiološke signalizirale da triciklički antidepresivi i svi iz skupine SSRI (gdje spada i sertralin) bi možda mogli biti povezani s povećanim rizikom primarne plućne hipertenzije novorođenčadi.
No 1. to nije sasvim sigurno dokazano i 2. ako taj efekt i postoji..radi se povećanju rizika od npr. 1 dijete /10 000 rođenih…na 1.1 dijete/10000 rođenih. To je relativno 10% veći rizik…a aposlutno se radi o porastu s 0.0001% and 0.00011%. Dakle – taj događaj sam po sebi je IZRAZITO RIJEDAK…i „povišenje“ rizika je u apsolutnom iznosu malo…npr. umjesto 10 djece na 100 tisuća…bude 11 na 100 tisuća.
Tako da s time ne treba „razbijati glavu“. Puno veći rizik i za trudnoći i dijete dolazi od eventualno jako intenzivne anksioznosti/OKP majke.
Ovo što vam rekoh da prema kraju trudnoće, zadnjih tjedana, ako je moguće – bi bilo dobro da Normabel bude zaista sporadičan ..a Zoloft, ako je moguće – i bez njega – je zato jer su isto tako sporadično opisani slučajevi da djeca po porodu – imaju apstinencijski sindrom….kao da su oni se „navikli“ na te lijekove..pa kad se porode – onda manifestiraju „nedostatak“. To je također izrazito rijekto – no mogućnost postoji. Problemi koji iz toga proizlaze – su prolazni i u rodilištu ih neonatolozi „riješe“ bez problema.
Tako da: ni s jednim ni s drugim ne morate „razbijati“ glavu. Sada, idućih tjedana koristite svoju terapiju. Prema kraju trudnoće, ako bude bilo moguće – snizit će se doze i lijekovi povući. A ako ne bude moguće – opet ništa strašno jer se 99.999% sigurno ništa loše neće dogoditi.
Eto.
Opustite se..i….vrijeme će proletjeti..i doći će bebica.-J.
Pozdrav
trkula
Dobro jutro, kako ste mi?
Kako si ti, jeli otisla svekrva? Sta starija djeca na bebu?
Sara, meni se ti cinis jako vesela osoba, a ovo sta razmisljas nakon poroda nije nikakav poremecaj.Pa to je uobicajeno, jos uvik hormoni luduju.Mislim da si preosjecajna...
Ajme super, bravo lola 😍 nek je potvrda hahah, sad sam se pocela pitat jel dobro ovako jedan dan lose, jedan supeer il je najbolje odmah uzet zoloft, pise vise steta od anksioznosti majke. Bas cu morat na razg s psihicem a i na pregledu cu spomenit ginekologici
Nego ja sam u srijedu bila na 4d a iduci tjedan opet imam redovan pregled, nznm jel to previse tjedan za tjednom na ultrazvuk, mozda da joj kazem da me ne pregledava, nego samo ponesem nalaze
26+3❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji